To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny

Layla - Czw Sty 01, 2009 15:25

Tropifit to samo ziarno, moje tego nie tykają.
H. - Czw Sty 01, 2009 15:34

Off-Topic:
Cytat:
Mieszanka zbóż, ziół, granulatu witaminowego, warzyw i owoców zapewnia wszystkie niezbędne składniki by szczurek cieszył się zdrowym i długim życiem.

Layla napisał/a:
moje tego nie tykają.
Jak nic z tego nie zjedzą, to raczej długo i zdrowo nie pożyją :P

Alexis - Czw Sty 01, 2009 15:37

Ja moim wymieszałam Tropifit z suszonymi owocami, płatkami owsianymi i całkiem sporo tego zjadają, mało zostaje.
Layla - Czw Sty 01, 2009 15:49

Alexis, popatrz na Tropifit. Tam są głównie ziarna, pokarm wizulanie przypomina mi animals, jest tam kilka rodzynek i to wszystko. Moje zdrowo jedzą granulat Duo oraz JR Farm/Rat Nature. Moim zdaniem karma jest przereklamowana, nic nadzwyczajnego.
Anonymous - Czw Sty 01, 2009 16:03

Ja kupuje te najdrozsze karmy w sklepach itp. i moje szczury tego jesc za chiny ludowe nie chca :P wyjedza wszelkie dodatki a chrupki zostawiaja :P Stwierdzilam, ze teraz kupie im Megan bo tam jakis popcorn jest itp., a one takie cos lubia. Proste zwierzaki :P
Layla - Czw Sty 01, 2009 16:05

tamiska, Megan to okropny syf i sztuczne barwniki oraz często jest zjełczała. Po prostu przetrzymaj ich, mają zjeść i już :]
Oli - Czw Sty 01, 2009 17:04

Layla napisał/a:
jest zjełczała
Zjełczały to może być tłuszcz, a w meganie jest pleśń często. To co innego i do tego o wiele bardziej groźne.
Anonymous - Czw Sty 01, 2009 17:34

Layla, Oli, tego nie wiedzialam. Staralam sie przetrzymac i wola glodowac :P hehe szok normalnie :P
Anonymous - Czw Sty 01, 2009 19:16

Oli, zjełczałe jest w meganie wszystko co się da, od orzechów do pestek. Śmierdzi tak, że nie sposób pomylić.
Anonymous - Czw Sty 01, 2009 20:18

moje lubia tropifit. ze zboz nie jedza jedynie owsa, inne lubia wiec im smakuje.
Oli - Czw Sty 01, 2009 22:34

Ale to pleśń tak śmierdzi. :wink: To jest spleśniałe, nie zjełczałe. Jełczeje tłuszcz, a produkty w Meganie atakuje pleśń z powodu pewnie złego przechowywania.

[ Dodano: Czw Sty 01, 2009 22:35 ]
http://www.zgapa.pl/zgapedia/Je%C5%82czenie.html
http://encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3917628 :wink:

Anonymous - Czw Sty 01, 2009 22:45

Oj Oli, kurde no. :D Jak ostatnio kupiłam megana na wagę, chyba jakiś owocowy bardziej był, to walił zjełaczałym tłuszcem jak diabli. Orzechy i pestki są tłuste i to one jełczeją. ;) A że pleśnieje, to wcale nie wątpię. I pewnie jeszcze coś. :lol:
Oli - Pią Sty 02, 2009 00:44

Viss napisał/a:
I pewnie jeszcze coś. :lol:
Gnije? :wink:
irmina85 - Pią Sty 09, 2009 23:15

a ja dzisiaj ugotowałam swoim pannom na próbę garstkę kaszy gryczanej i muszę przyznać, że w ciągu paru godzin zawartość miseczki zniknęła :D
więc moje też lubią ;) teraz będę próbować z innymi kaszami :)

Katasha - Sob Sty 24, 2009 14:58

Moje dziecko też dostaje, jedzonko kupowane na wagę (jest duży wybór, widać co się w nim znajduje). Na początku kupiłam karmę Vitapol-u, ale były w nim robale :( . Muszę spróbawać dać Jej kaszę.