Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Anonymous - Sob Sie 25, 2007 10:31
jokada, ja Nitce mataforgany kładę ligninę. Ona powłóczy tylnymi łapkami, więc, jak u Ciebie, wszystko co sypkie odpada. Tylko lignina jest dobra, łatwo i szybko się ją sprząta. Zapytaj w aptece (najlepiej jakiejś przyszpitalnej, najczęściej tam mają) o ligninę w dużych prostokątnych płatach. Ta w rolkach nie zdaje egzaminu. Chcesz fotę tego?
Oli - Sob Sie 25, 2007 18:15
Te duze platy sa o tyle dobre, ze mozna je wywinac poza brzegi kuwety i przytrzasnac pretami - wtedy nie bedzie sie przesowac po dnie jak reczniki papierowe.
helen.ch - Sob Sie 25, 2007 18:20
A moje potwory wszelkiego rodzaju papierowe rzeczy wloką i upychają do rury do domków i hamaków, obojętnie jakie duże. Nigdzie nie moge nic rozlożyc, bo zaraz się biorą do roboty.
Oli - Sob Sie 25, 2007 18:53
No tak, ale Twoje jeszcze "wiekowe" nie sa.
Monica_18 - Wto Sie 28, 2007 08:03
Ja osobiście używam ściółki No Smell która starcza mi na miesiąc lub więcej a dół klatki mam spory 55X36 mieszam ją delikatnie ze żwirkiem cat's best dla kotka teraz zakupiłam dodatek rumiankowy do ściółki z Herbal Pets również antyalergiczny i antybakteryjny więc będę go dodawać do ściółki no smell . Używam ją ponieważ jest najlepsza i najszybciej chłonie zapachy przy dwóch szczurkach klatkę wymieniam co 4 dni przy jednym wystarczyło nawet co 5 .
Madzik - Wto Sie 28, 2007 08:38
Monica_18 w jakiej cenie jest ta ściółka No Smell i ile jej jest? Mi się właśnie skończył Cat's Dream i może wypróbuję coś nowego
helen.ch na ile starcza żwirek o którym pisałaś? I na ile szczurów?
Naciol - Wto Sie 28, 2007 11:17
Ja kupiłam Benka i jestem zadowolona. Z klatki nie śmierdzi, a zbrylony żwirek i kupy wybieram łopatką do kocich kuwet
Fakt, jest drobny i trochę się wysypuje poza klatke, ale przynajmniej tak szybko się nie rozprzestrzenia jak trociny. Wystarczy raz dziennie zamieść I nie hałasuje za bardzo, jak Cat's Dream.
Madzik - Wto Sie 28, 2007 12:37
Co myślicie o Pinio zielonym?? Muszę kupić coś dla ogona i chciałam ten wypróbować. Ktoś gdzieś pisał o Pinio ale niebieskim, ja dziś w zoologu oglądałam zielony. Czy jest dobry?
Mona i Kuba - Wto Sie 28, 2007 12:40
Mamy prosbe - czy ktos moglby przedstawic systematyke zwirkow z przykladami
Ten sie zbryla, ten syczy, z tego bloto... pogubilismy sie w silikonach, drewnach.... ma to ktos moze uporzadkowane
Dzieki!
Poki co my korzystamy z Cats best, wczesniej byl No-smell a na samym poczatku trociny Chipsi. Z kazdej kolejnej sciolki jestesmy bardziej zadowoleni, ale czasem Cats best rozpada sie zbyt szybko...
Anonymous - Wto Sie 28, 2007 13:17
Mona i Kuba, tu jest ciekawy zbiór uwag na temat wszelkich ściółek. http://sps.forall.pl/viewtopic.php?p=6689#6689
Fea - Wto Sie 28, 2007 19:31
Nabyłam byłam w swoim jedynym sklepie zuoo nową ściółkę, to i się chwalę. Jest to żwirek, nosi dwuznaczną nazwę Pussy Nie zbryla się, a nasiąka, ale było go 10 l, a wielkiego wyboru nie miałam - moje szczury straszliwie psikają od Benka. Za te 10 l zapłaciłam ok. 15 zł. Pachnie lekko, nie wierci w nosie, szczury w ogóle nie kichają, co mnie mocno zaskoczyło. Żwirek ma szaroróżowy kolor, nie pyli zbytnio i jak na razie jestem zadowolona, zwłaszcza z tej przyczyny, że kichania i prychania nie ma. Opakowanie - papierowy, czerwono-niebieski worek z czarno-białym kotem.
Oli - Wto Sie 28, 2007 20:00
W tym sklepie jest do kupienia.
http://www.aszti.com/inde...6e9a80e9fe99e42
Fea - Wto Sie 28, 2007 20:44
To nie ten ; ) Mój się nie zbryla. Ale ta sama firma, o ile się nie mylę.
Anonymous - Wto Sie 28, 2007 23:03
A ja polecam polecany przez agacię Pinio zbrylający się, ten:
Zbryla się, w dodatku malowniczo i skutecznie, nie ma tego pyłu, jaki zostaje po zwykłym Pinio. Po zakupieniu łopatki i wygarnianiu zbrylonej części mój świat jest o wiele piękniejszy.
Szkarłatny - Śro Sie 29, 2007 10:24
Coprawda nie ma jeszcze szczurków (bedą ponoć po południu) ale kupiłem żwirek silikonowy. Czy ktoś może coś o nim powiedzieć? Nie znalazłem innego, więc wklejam taki link, jakby co to usunąć:
Żwirek silikonowy
|
|
|