To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Rozczochrańce - 11 maluchów + mamusia (zdjęcia na stronie 6)

monika123 - Wto Gru 17, 2013 22:38

Dziewczyny już drugi dzień i noc razem w klatce.Cały czas się leją, wrzeszczą , a ja nie śpię i pilnuję :evil: Na wybiegu w ogóle się nie zaczepiają, są slodki i grzeczne.Jak tylko wejdą do klatki to masakra.Najwięcej zaczepia Lusia.Nie daje się zdominować starszym,jeżeli im się uda to tylko na chwilę, od razu wstaje i zaczepia.Sznurówka ma to wszystko gdzieś i jest raczej neutralna.
Po za tym dziewczyny już w pełni oswojone ze mną, Sznurówka lubi lizać paluchy.I łysieje :)

Pyl - Wto Gru 17, 2013 22:48

monika123, jupi, niech tam wrzeszczą, byle bezkrwawo było. Trochę duże są, to utrudnia nieco łączenie.
Sznurówka już nie podgryza tylko liże? :) Łysa lizaweczka :serducho: Musi co potrzebowała trochę ludzkiego ciepła.
Czy to są już oficjalne imiona?

monika123 - Śro Gru 18, 2013 12:31

Pyl,oficajalne imiona Lusia i Sznurówka :) , trzecia noc bezkrwawa,Lusia tylko z namiętnością obgryza koszyk do spania, który moje dziewczyny miały rok czasu,teraz jest w strzępach.Sznuróweczka nic nie gryzie, z klatki na ręce chce wychodzić pierwsza i potrafi posiedzieć jak się ją głaszcze, ale tylko chwilkę bo ma lepsze zajęcia.
Pyl - Śro Gru 18, 2013 16:01

monika123, zmienione :P
Bardzo się cieszę z grzecznej Sznurówki, a to się pozmieniało :D Niech tam się grzecznie łączą dalej i nie szaleją z obgryzaniem mebelków.

susurrement - Śro Gru 18, 2013 22:57

'czy ktoś mnie wołał?' :serducho:
Pyl - Śro Gru 18, 2013 23:37

Supełku, :serducho: :mrgreen: :serducho:
Hanka_i_Medyk - Czw Gru 19, 2013 15:59

U nas całkiem nieźle ze zdrówkiem. Teodora i LuxTorpeda dostawały Gromeloxin, Mietka dodatkowo Unidox. Po tygodniu leczenia Gromeloxin u wszystkich odstawiony, ale Unidox u Mietki mamy jeszcze utrzymać przez dodatkowy tydzień, żeby się całkowicie wyleczyła.
Broją strasznie. Fotel mam coraz głębiej drążony i zamiast dziur za chwilę będą tunele, na łóżko strach puszczać, bo nie da się upilnować przed poszatkowaniem tapicerki albo pościeli... Kiedy w końcu ich pokój będzie odgracony (stoją w nim części starej szafy), to zaczniemy puszczać tam - mniejsze szanse na demolkę.

monika123 - Pon Gru 30, 2013 22:48

Chcę złożyć reklamację:Dostałam diabły a nie szczury :lol: Klatka stoi w naszym pokoju, więc żadna noc nie przespana spokojnie, bo to co one wyprawiają, to brak słów.Luśka i Sznurówka namiętne gryzą wszystko ,oprócz wapienka czy kolby.Wszystkie koszyczki pogryzione,pręty gryzione, kuweta też.Zaczynają z dziewczynami, przez co Sznurówka ma ranę na uchu.Na wybiegu cud miód.One nigdy chyba nie śpią :roll:
Daję kilka fotek ale tym diabłom zrobić zdjęcie to wyzwanie.

Sznurówka i Lusia

Sznurówka

Diabły

Ruraki razem

Hanka_i_Medyk - Pon Gru 30, 2013 23:39

To chyba rodzinne... u nas też wpierniczają wszystko, co stanie na ich drodze, nawet na wybiegu. Do kuwety będziemy musieli dopakować kolejne kątowniki aluminiowe, bo mamy nowe dziury w nie ruszanych wcześniej narożnikach...
Pyl - Wto Gru 31, 2013 00:09

Czy ja już gdzieś pisałam, że reklamacji nie uwzględnia się pod żadnym pozorem? :>

A fotki piękne - szczególnie ten pierwszy rządek :serducho:

monika123 - Nie Sty 26, 2014 20:05

Jaka cisza w tym temacie :) Jak u rodzeństwa moich dwóch diablątek?Dziewczyny moje zachowują się karygodnie.Niszczą wszystko co im w paszczę wpadnie,najmniejsza Sznurówka gwałci starsze ciotki.Ale i są zalety.Lubią mizianko, jak tylko rano usłyszą ,że idę w stronę klatki, to już wiszą na prętach i czekają aż wezmę na ręce :lol:
Pyl - Nie Sty 26, 2014 21:20

monika123, chyba wolę już ciszę niż raporty działań niszczycieli... :>
susurrement - Nie Sty 26, 2014 21:22

Skarpetka za to dostała nowe imię - Histeria :mrgreen:
monika123 - Nie Sty 26, 2014 21:26

No wiem, ale mimo że niszczą i tak wszyscy je kochają u nas w domku :lol: Na dziewczyny nie można się długo gniewać, bo jak wezmę je na ręce to zrobią takie słodkie minki,że cała złość przechodzi :P
Pyl - Nie Sty 26, 2014 21:51

Supełku, już wpisane :D

monika123, przynajmniej tyle dobrego. Inaczej wolałabym nie spotykać się oko w oko z obecnymi właścicielami... :>