To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Anonymous - Sob Lip 12, 2008 19:37

Mazoku napisał/a:
muchy nie odróżniają pająka od kawałka drewna, póki się nie ruszy

A to ciekawe,nie pomyślałam o tym.
Mazoku napisał/a:
a pająki skradają się naprawdę przecudnie

Kiedyś w jednym z programów przyrodniczych mówiono o pająkach,chyba skokunach,które "planują" drogę skoku często bardzo skomplikowaną prosto na upatrzoną ofiarę.
Jak już jesteśmy w temacie pająki to przypomniało mi się,że pająki reagują na dźwięki np. grającego instrumentu.Sama sprowokowałam wyjście pająka,oczywiście zupełnie nieświadomie,gdy wycierałam sznur do wieszania bielizny na balkonie.Szmata trąc o sznurek piszczała niemożliwie i wyłonił się pająk krzyżak :]
Koleżanka postawiła mi kiedyś ultimatum,albo tego pająka wyrzucisz,albo ja go unieszkodliwię :(
Chciałam złapać go w kubek ale zsunął się za obraz i kompletnie nie wiedziałam jak go wyciągnąć.Przyszło mi do głowy,żeby postukać w ramę i o dziwo pająk wyszedł i wtedy mogłam go złapać i wyrzucić na dwór.

Mangusta - Sob Lip 12, 2008 19:55

ja gwizdaniem i piszczeniem zmuszam pająki do wyjścia z kryjówek :lol: nie wiem jak to się dzieje, ale reagują żywiołowo na bardzo wysokie dźwięki. może jest to związane z ruchem powietrza jakie wytwarzają owady? albo może jakieś ultradźwięki...
LunacyFringe - Nie Lip 20, 2008 22:30

Up ^
nutaka - Nie Lip 20, 2008 22:32

grrrr a ja się brzydzę pająków.. fu!takich czarnych z grubymi nózkami ..czasem pod łózkiem są..brrr
Mangusta - Nie Lip 20, 2008 22:33

chwalę się moimi dwiema dumami:

Dusioł w IRdzie:

i nareszcie dobre zdjęcie Miny!

Naciol - Nie Lip 20, 2008 22:37

Nie chce mi się szukać, jakiej one są wielkości?
Obłędne, choć na żywo strasznie ich bym się bała.

nutaka - Nie Lip 20, 2008 22:39

Mazoku, :shock: :shock: :shock: :shock: te to są czarne i mają grube nózki :shock: :shock:

a czym one się zywią? ludźmi? :twisted:

Mangusta - Nie Lip 20, 2008 22:45

Mina ma teraz coś pod 10cm, Duzioł 20 z nogami. potężny kawał byka. siedzi na starym kloszu od lampy, można porównać.

nutaka napisał/a:
a czym one się zywią? ludźmi? :twisted:
wszystkim co podleci, muchy, mączniki, świerszcze, karaluchy, chrabąszcze...

Naciol napisał/a:
choć na żywo strasznie ich bym się bała.
e tam. Duzioł jest stara poczciwina, jego główna atrakcja to dyndanie z sufitu i dłubanie sobie w zębach. Minka za to robi sobie spacerki wokół faunaboxsa albo siedzi za liściem. zero agresji.
wuwuna - Nie Lip 20, 2008 22:46

nutaka napisał/a:
a czym one się zywią? ludźmi?
myślę, że jak nie znajdą nic lepszego to człowiekiem nie pogardzą :D :D :D
nutaka - Nie Lip 20, 2008 22:50

wuwuna, tak myślałam ;(

:lol: :lol:

Anonymous - Pon Lip 21, 2008 00:00

Mazoku Przecudowne,ale cieszę się,że mogę je podziwiać za "szybką monitora" :wink:
Naciol - Pon Lip 21, 2008 00:03

Mazoku napisał/a:
zero agresji.
mi tu nawet nie o agresję chodzi, o sam wygląd i nazwę - czyż pająk nie brzmi strasznie? :-P Ale fakt, że na żywo się z takimi jeszcze nie spotkałam, przynajmniej nie w innym miejscu niż sklep zoologiczny ;)
Oli - Pon Lip 21, 2008 02:07

Mam arachnofobię, ale muszę przyznać, że Mina jest cudowna... Wygląda jakby na nogach miała płomyczki. :mrgreen:
Anonymous - Pon Lip 21, 2008 10:03

a ja to nawet nie kliknę w miniaturkę, bo na zawał zejde:P
kateratina - Pon Lip 21, 2008 10:23

przeczytałam topic i powiem szczerze - ośmionogi mnie zaintrygowały. dlatego, w [niedalekiej?] przyszłości może kiedyś coś tentego...? :mrgreen: