To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Oddam - Przygarnij wacika...

Nisia - Nie Paź 16, 2011 17:35

Stelios, miłośnicy szczurów mają swoje fora o szczurach, miłośnicy myszek - swoje, miłośnicy kotów - swoje, psów - swoje, jeży - swoje, miłośnicy gadów i płazów - swoje, terrarystyczne.
Wnioskując z twoich wypowiedzi, twój szczur jest u ciebie tylko po to, aby rodzić karmówkę. Jest żywym rozmnażalnikiem. Nie jesteś jego wielbicielem, lubisz swojego węża, a szczur jest tylko dodatkiem do niego. A więc to nie jest forum dla ciebie, na terrarystycznym się lepiej odnajdziesz.
A sugestia, aby oddać ci szczura na karmę dla węża jest równoznaczna z sugestią, abyś oddał nam swojego węża na rękawiczki/torebkę/baletki. Ta sama waga problemu - oddaj mi swoje zwierzę, a ja go uśmiercę w jakimś tam celu. Twój wąż potrzebuje jedzenia, ja nowych baletek, Dusia rękawiczek, a Bocha torebki. Ten sam problem.

Lavi - Nie Paź 16, 2011 17:36

I proszę o zakończenie dyskusji z tym użytkownikiem, bo to nie jest temat do tego.
Nisia - Nie Paź 16, 2011 17:38

A ja sugeruję usunąć tę część wątku. Niepotrzebny zgrzyt w wątku adopcyjnym...
dusia - Nie Paź 16, 2011 17:44

chcesz, to idź kup, a nie prosisz głupio na forum przyjaciól szczurow o maluchy które za 2 dni skąd wiesz, czy nie znajda domu, chcoiaż częśc z nich... załosne i tyle.
Anonymous - Nie Paź 16, 2011 17:44

W porządku, będę praktykować hodowanie węza w ciszy i pokorze.
Asica21 - Nie Paź 16, 2011 17:52

Nie pamiętam czy pisałam w tym temacie, jak tak to napiszę jeszcze raz.
Moich wacików nie zamieniłabym za nic na świecie.
A oto oni :mrgreen:

Malutka Misia

i kilo dwieście szczura, Jacuś i Misiaczek i Jacusiowy kulfonek :wink:

Asica21 - Nie Paź 16, 2011 17:53

Stelios, co ty w ogóle robisz na tym forum?
Anonymous - Nie Paź 16, 2011 18:13

Off-Topic:
Chciałem się dopytać o to, jak opiekować się Puszką.

Dori - Nie Paź 16, 2011 18:16

I przy okazji znaleźć darmowy obiad dla węża :-)
Anonymous - Nie Paź 16, 2011 18:39

dusia napisał/a:
chcesz, to idź kup, a nie prosisz głupio na forum przyjaciól szczurow o maluchy które za 2 dni skąd wiesz, czy nie znajda domu, chcoiaż częśc z nich... załosne i tyle.

Ponieważ wcale nie jest tak, że szczurów jest więcej niż domów dla nich i nie wiadomo, co zrobić z nadwyżką. Tu chodzi o to, że ja jestem żałosnym sadystą, który uważa, że lepiej wziąć dorosłego szczura, którego nikt nie chce, niż 15 osesków z rozmnażalni, żeby ludzie, którzy rozmnażają szczury wyprodukowali mi kolejne 15 osesków za miesiąc, być może z tej samej samicy. Ale ze mnie potwór.

Nisia - Nie Paź 16, 2011 18:41

Czy można trolla ewidentnego wyłączyć? Który nie ma nic do powiedzenia, ale z upodobaniem jątrzy?
Anouk - Nie Paź 16, 2011 18:43

Proszę o zakończenie offtopu. Przypominam że temat dotyczy adopcji szczurków z laboratorium, a nie terrarystów/karmówki/węży.

Wątek zostanie oczyszczony z postów nie na temat.

krwiopij - Nie Paź 16, 2011 20:24

Z radością informuję wszystkich zainteresowanych, że nie mam żadnej "nadwyżki" szczurów, której muszę się pozbyć. Zabrałam te zwierzaki z laboratorium, żeby uratować im życie - oddanie ich na karmę dla węża nie jest chyba rozwiązaniem w tej sytuacji, prawda, Stelios? Nawet gdyby nie było żadnych chętnych, chłopcy zwyczajnie zostaliby u mnie - zabicie ich nie wchodzi w grę. Szczęśliwie chętnych jest aż za dużo i wszystkie waciki na spokojne, bezpieczne życie wśród innych szczurów mogą liczyć.

W tej chwili zapewnione domy ma 2 kastratów i 3 pełnojajecznych panów. Los jednego samczyka jest jeszcze niepewny. W razie konieczności będzie wykastrowany, ale może ktoś chciałby ślicznego, niewykastrowanego chłopaka wacika? :)

A węże może i nie mogą jeść sałaty, ale z całą pewnością nie muszą być trzymane w domu. Jak ktoś trzyma węża dla własnego widzimisię, to siłą rzeczy dla własnego widzimisię regularnie inne zwierzęta zabija. Czego ja nie rozumiem i nie popieram. EOT.

klauduska - Czw Lis 17, 2011 17:57

tutaj zapraszamy: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10941

paullla17 - Sob Lut 04, 2012 22:56

są jakiś samce albinosy szukające domu?