To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

Bel - Czw Lis 24, 2011 17:55

qrka miałam dwa koty od małych pipek i nic kompletnie mi nigdy nie zniszczyły.. raz była próba kopania w doniczce ale to wszystko... miały koci drapak,mebli nie ruszały,kable były całe,ściany też ;)
Nakasha - Czw Lis 24, 2011 17:59

Wiesz co, mi też się tak wydawało, moje koty za bardzo nie niszczyły, ale kilkadziesiąt tymczasów zmieniło moje poglądy na ten temat. :P
Anonymous - Czw Lis 24, 2011 18:42

a ja aktualnie uodparniam mieszkanie na kota. już skumał, że grzebanie w donicach jest złe i nawet się podnosić nie muszę, żeby go stamtąd wywalić, wystarczy, że wymownie spojrzę. to mnie napawa optymizmem, że kiedyś skuma, że w ogóle nie należy tam włazić ;)

kabli nie gryzie, gryzie za to czasami moją rękę, ale też go próbuję oduczać.

ma teraz obcięte pazury i to już jest meeeega plus. sama mu będę teraz ciachać w domu, szczęście, że ma białe łapki i jaśniuteńkie pazury, dokładnie widać bezpieczną granicę.

furburger - Czw Lis 24, 2011 20:44

ja się boję obcinać pazurów a drapie mnie przeokropnie tydzień temu miała obcinane a już jej strasznie odrosły...
w kwiatkach grzebie tylko dwóch w sumie można powiedzieć że to drzewa i są w wielkich donicach w przedpokoju :roll:

a używał ktoś z was odstraszaczy dla kotów ?

Ninek - Czw Lis 24, 2011 21:34

furburger napisał/a:

Tak, bardzo lubiły sie przy nich wylegiwać ;)

furburger - Czw Lis 24, 2011 22:34

Ninek napisał/a:
furburger napisał/a:

Tak, bardzo lubiły sie przy nich wylegiwać ;)

o, haha no to ładnie ;D

Tygrys - Pią Lis 25, 2011 12:00

furburger, ja nasmarowałam kable skórką cytrynową i na razie zdaje egzamin, poza tym doszłam do tego że : Maniek, nie wolno!
skutkuje : Miaaaaaaau i pitawą do swojego pokoju :P

Kwiatki mam w miejscach niedostępnych, a meble i ściany nie są obiektem zainteresowania kota :]

L. - Pią Lis 25, 2011 12:36

Tygrys, robisz jeden błąd, nigdy nie uzywaj imienia zwierzęcia jak je karcisz bo później je zacznie traktować jak kare czyli "maniek=nie wolno, jesteś nie grzeczny, zły"
Mów samo "nie wolno" :wink:

furburger - Pią Lis 25, 2011 13:44

ja już myślę o jakiejś siatce na te kwiatki, bo ich nie ma gdzie teraz przenieść dopiero na wiosne są wynoszone na balkon :roll:
Nakasha - Pią Lis 25, 2011 14:11

L. ma rację, nie powinno się używać imienia zwierzaka jako upomnienia. ;)

Nasze kocice rezydentki też doskonale wiedzą co to znaczy "zostaw". :lol: Wystarczy, że syknę i na nie spojrzę, nawet nie muszę tego mówić. :P

Tygrys - Pią Lis 25, 2011 14:16

Dobra, będę krzyczała "gnojku, nie wolno!" :lol:
furburger - Pią Lis 25, 2011 14:59

ja na moją eee"psikam" haha i się boi :P
Tygrys - Pią Lis 25, 2011 16:14

Oo, ja też psikam :lol:
Bel - Sob Lis 26, 2011 20:25

a ja mam pytanie do kociarzy : czy wasze kociaki chętnie jadły suchą karmę(jak tak to jaką) czy tylko puszki?(jeśli tak to jakie) ;)
Nakasha - Sob Lis 26, 2011 20:30

Puszki i suchą. :) Jeśli chodzi o mokrą - puszki i saszetki - to zjadały wszystko, nawet Whiskasa. ;) Co do suchej, to każdy kot miał swoją ulubioną. Z droższych dobrze im wchodziły dowolne Royalki, Taste of the Wild, także Sanabelle, Iams, Orijen, z troszkę niższej półki Animonda, Purina Pro Plan, ostatnio dałam im Smillę i też zjadły. ;)

Ale to zależało i zależy od kota, np. Diana je wszystko, Freya w ogóle nie jadła Iamsa, a TotW średnio.

Parę razy gdy zamówienie z zooplusa nie przyszło na czas i musiałam lecieć do najbliższego sklepu i kupić cokolwiek - dostały Friskesa, w ogóle go nie jadły, Whiskasa niechętnie, Purina im wchodziła.

Tymczasy, szczególnie te z podwórka, jadły wszystko, byle było tego dużo. :P