To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

Anka. - Pon Sty 10, 2011 19:43

moje podwórko: http://dzienniknowy.pl/ak...kaz/16587.dhtml
dobija mnie takie coś.przeraża mnie ludzka pazerność :?

Sysa - Pon Sty 10, 2011 20:28

Anka., pazerność ludzi zarabiających w ten sposób czy pazernośc ludzi, którzy im nakręcaja biznes, byle zaoszczędzić? ;)

Dość dobry artykuł.

Anka. - Pon Sty 10, 2011 21:08

Hmm, obu tych grup. 8)
nezu - Wto Sty 11, 2011 01:40

Przepraszam, ale z całego artykułu żal mi chyba tylko dzieciaka i psa.
Nie od niego zależało z jakiego źródła rodzice kupią psa. Stracił przyjaciela, potem rodzice zafundowali mu nową traumę.

Reszta wywołuje u mnie najwyżej czysty niesmak i aż ciśnie się na usta czy raczej palce "mają co chcieli". :evil:

I jeszcze to "poszedł na suczki" o sznaucerze.
Co, nie łaska było psa pilnować i nie puszczać samopas?
Nie łaska było go wykastrować?
A, nie pomyślałam, pewnie w stosownym momencie w lecznicy albo na allegro zawisłoby ogłoszenie "dorosny sznaucer szuka suczek do pokrycia".

Niamey - Wto Sty 11, 2011 01:55

i tej lekarki też szkoda - ciągle jej ludzie przynoszą te umierające szczeniaki, a i tak nic do nich nie przemawia.
Nie rozmiem głupoty tych ludzi - widzą że coś ewidentnie jest nie w porządku, a i tak płacą 800zł, jak już za 1000zł można mieć rodowodowego, niewystawowego i zdrowego psa :?

babyduck - Wto Sty 11, 2011 09:24

Po poście nezu przypomniało mi się coś - ostatnio tvn puszczał "Galimatias". Od zawsze śmieszyło mnie i chyba większość ludzi zachowanie babci w stosunku do pudlicy Pusi. No i akcja z jej "gonieniem się", a potem panika i powrót do Warszawy, bo "tylko zastrzyk może ją uratować". Przezabawne, ale z drugiej strony wcale nie śmieszne. Słuszne. Bo przecież jaki to problem na wsi? Szczeniaki się utopi.
Layla - Wto Sty 11, 2011 09:27

Tak naprawdę pani Wolańska pomijając pieszczenie się z Pusią i jej cielęciną zadnią w misce była w zasadzie świadomą właścicielką: nie rozmnażała jej ot tak, żal jej było wiejskich psów na łańcuchu. Właściwie to jakbym była psem, wolałabym być Pusią niż wiejskim burkiem na łańcuchu.
AngelsDream - Wto Sty 11, 2011 10:04

Ja czasem chciałabym być psem, ale... potem sobie przypominam przeciętne realia i mi się odechciewa.
Tess - Wto Sty 11, 2011 10:29

Podpiszcie proszę petycję:

W związku z przypadkiem zakatowania psa rasy Husky poprzez przywiązanie go linką holowniczą do tylnego zderzaka i ciągnięcie go za samochodem aż do urwania mu głowy, na stronie internetowej zamieszczona została petycja dotycząca ukarania najwyższym przewidzianym w polskich przepisach wymiarem kary sprawców tego czynu. Potrzebne jest 500

tysięcy podpisów. Do tej pory udało się zebrać ponad 50 tysięcy. Podpiszcie proszę i prześlijcie do wszystkich, którym nie jest obojętny los zwierząt...

http://www.petycjeonline....nia-wolnosci/66

Nie pozwólmy na akceptowanie okrucieństwa wobec zwierząt i dalsze udawanie, że w Polsce taki problem nie istnieje, lub jest marginalny!!!

Istnieje !!!!!!!!

Anonymous - Wto Sty 11, 2011 11:08

mnie w tym artykule raził brak szerszego nakreślenia ocb z pseudo i co należy sprawdzić przed wzięciem szczeniaka.
sachma - Wto Sty 11, 2011 12:24

zmiana tematu :P podawaliście kiedyś psom tran? potrzebuje jakiegoś oleju - interesują mnie kwasy omega 3, 6 i 9.. muszę coś zacząć podawać żeby sierść lepiej wyglądała i zastanawiam się nad tranem właśnie..
Szura - Wto Sty 11, 2011 12:38

sachma, tranu nie dawałam, na sierść daję surowe żółtko, można do tego dorzucić semię lniane. Ale tran chyba powinien być ok - skoro daje się oliwę, czy olej wręcz, to czemu by nie tran?
H. - Wto Sty 11, 2011 12:42

Off-Topic:
Tess, link (mi) nie działa..

Anonymous - Wto Sty 11, 2011 13:23

mi działa
sachma - Wto Sty 11, 2011 15:07

Szura, jajko to swoją drogą - ale jak się chce mieć super sierść takiej długości jak u Lennego to jedno jajko raz na tydzień/dwa to o wiele za mało - nie chce sztucznych suplementów, olej wydaje mi się bardziej naturalny niż jakieś piguły..