To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Biała - Śro Lip 28, 2010 21:44

sachma, dzis dokładnie Ci nie napisze, a też nie chce w ciemno pisać, u nas nigdzie się nie spotkałam z tym aby kroili ( stąd cena + ich waga to dla nas duzo) i wiem ze raz kupiłam taki ozor plus jakies 2 inne rzeczy i zapłaciłam ok 100 zł jutro specjalnie na nie zerkne;d

Ninek zdecydownie lepsze surowe:)

Ninek - Śro Lip 28, 2010 22:07

Biała napisał/a:

Ninek zdecydownie lepsze surowe:)

Jak pies nigdy nie jadł nawet surowego mięcha? (tzn poza jakimiś kurakami) Boje sie po prostu, żeby później nie miały jakichś sensacji :P

sachma - Śro Lip 28, 2010 22:09

Ninek, nic im nie będzie ;) a jak mimo to boisz się ryzykować to kup wędzone, tylko one są ble wg Lennego bo nie mają mięsa ;) pierwszą kość dostał właśnie wędzoną, teraz na wędzone patrzeć nie chce ;)

to ile taki ozor może ważyć? toż nie 5kg..

Bel - Śro Lip 28, 2010 22:12

Ninek, nie musisz od razu dawać kilogramowego gnata na raz.Stopniowo.Niech sobie poglamie 15 minut.Z resztą gryzieniem gnatów pies szybko się męczy :D
Ponawiam pytanie co do karmy?

LunacyFringe - Śro Lip 28, 2010 22:31

sachma napisał/a:
Ninek, nic im nie będzie

Oj, zalezy od psiaka. Moja miala sensacje po takich rzeczach :( Ale ona ma dosc wrazliwy przewod pokarmowy. Believe dobrze prawi :D W ogole nowe zarcie najlepiej stopniowo wprowadzac.

Oli - Czw Lip 29, 2010 02:57

LunacyFringe napisał/a:
W ogole nowe zarcie najlepiej stopniowo wprowadzac.
No i na początku zawsze można gnata oskubać z mięsa tak, by sobie samą kość pożuła, a mieso ugotować i zjeść samemu lub psu dać trochę surowego. ;)

believe_86 napisał/a:
Ponawiam pytanie co do karmy?
Nie wiem czy by to coś dało, ale Eukanuba w swoich karmach light ma program odchudzający, tzn. podajesz odpowiednią ilość karmy do wagi jaką chcesz osiągnąć (są tam tabelki), może w drugą stronę też by to zadziałało? Moja Kora idealnie na tym schudła. A Ty chcesz Pestkę tuczyć, czy jakiegoś innego psa?
Bel - Czw Lip 29, 2010 16:11

Oli, Pestkę.Kości jej już sterczą.Wybieramy się też do weta na badania pod kątem wątroby i nerek :/
Tyle tylko,że jadła eukanubę dla szczeniąt więc teoretycznie powinna na tym przybierać.. i nic :/

Biała - Czw Lip 29, 2010 18:00

believe_86, nie znam sytucji, ale moze pogotować jej trochę makaronu itp ??
Bel - Czw Lip 29, 2010 20:00

Biała, dokarmiam ją już ryżem z marchewką i mięskiem.. kaszą,makaronem.Mam nadzieję,że to coś pomoże ;) Kupiłam teraz karmę Bosch dla juniorków..
Oli - Czw Lip 29, 2010 23:02

believe_86, juniory jej nie utuczą, tylko dodadzą energii i dodatkowo mogą spowodować zbyt wysoki poziom białka i wapnia w organizmie.
Bel - Czw Lip 29, 2010 23:09

Oli, poprzednim razem pomagały :( .Mam nadzieję,że i tym razem tak będzie.
Biała - Czw Lip 29, 2010 23:17

Kurcze naprawd nie tyje na duuzzych porcjach makaronu z mieskiem i warzywami??
Bel - Czw Lip 29, 2010 23:19

Biała, nic.Ten pies konia by zeżarł i nic by nie było widać :/ a przesadzać z ilością nie mogę bo mi się ekhm.. posra.. ma wrażliwy żołądek ;(
Tess - Czw Lip 29, 2010 23:36

W poniedziałek będę składać zamówienie w sklepie http://gryzaki.pl (różne śmierdzące świństwa dla burków). Jeśli ktoś z Warszawy coś chce, piszcie na PW, koszty przesyłki wyjdą taniej. :D
Oli - Pią Lip 30, 2010 00:05

believe_86 napisał/a:
Ten pies konia by zeżarł
a jak duże ma kupy i czy często je robi? Może ma chorą trzustkę lub wątrobę?