Archiwum - Psiaki IX
Biała - Śro Lip 28, 2010 21:44
sachma, dzis dokładnie Ci nie napisze, a też nie chce w ciemno pisać, u nas nigdzie się nie spotkałam z tym aby kroili ( stąd cena + ich waga to dla nas duzo) i wiem ze raz kupiłam taki ozor plus jakies 2 inne rzeczy i zapłaciłam ok 100 zł jutro specjalnie na nie zerkne;d
Ninek zdecydownie lepsze surowe:)
Ninek - Śro Lip 28, 2010 22:07
Biała napisał/a: |
Ninek zdecydownie lepsze surowe:) |
Jak pies nigdy nie jadł nawet surowego mięcha? (tzn poza jakimiś kurakami) Boje sie po prostu, żeby później nie miały jakichś sensacji
sachma - Śro Lip 28, 2010 22:09
Ninek, nic im nie będzie a jak mimo to boisz się ryzykować to kup wędzone, tylko one są ble wg Lennego bo nie mają mięsa pierwszą kość dostał właśnie wędzoną, teraz na wędzone patrzeć nie chce
to ile taki ozor może ważyć? toż nie 5kg..
Bel - Śro Lip 28, 2010 22:12
Ninek, nie musisz od razu dawać kilogramowego gnata na raz.Stopniowo.Niech sobie poglamie 15 minut.Z resztą gryzieniem gnatów pies szybko się męczy
Ponawiam pytanie co do karmy?
LunacyFringe - Śro Lip 28, 2010 22:31
sachma napisał/a: | Ninek, nic im nie będzie |
Oj, zalezy od psiaka. Moja miala sensacje po takich rzeczach Ale ona ma dosc wrazliwy przewod pokarmowy. Believe dobrze prawi W ogole nowe zarcie najlepiej stopniowo wprowadzac.
Oli - Czw Lip 29, 2010 02:57
LunacyFringe napisał/a: | W ogole nowe zarcie najlepiej stopniowo wprowadzac. | No i na początku zawsze można gnata oskubać z mięsa tak, by sobie samą kość pożuła, a mieso ugotować i zjeść samemu lub psu dać trochę surowego.
believe_86 napisał/a: | Ponawiam pytanie co do karmy? | Nie wiem czy by to coś dało, ale Eukanuba w swoich karmach light ma program odchudzający, tzn. podajesz odpowiednią ilość karmy do wagi jaką chcesz osiągnąć (są tam tabelki), może w drugą stronę też by to zadziałało? Moja Kora idealnie na tym schudła. A Ty chcesz Pestkę tuczyć, czy jakiegoś innego psa?
Bel - Czw Lip 29, 2010 16:11
Oli, Pestkę.Kości jej już sterczą.Wybieramy się też do weta na badania pod kątem wątroby i nerek
Tyle tylko,że jadła eukanubę dla szczeniąt więc teoretycznie powinna na tym przybierać.. i nic
Biała - Czw Lip 29, 2010 18:00
believe_86, nie znam sytucji, ale moze pogotować jej trochę makaronu itp ??
Bel - Czw Lip 29, 2010 20:00
Biała, dokarmiam ją już ryżem z marchewką i mięskiem.. kaszą,makaronem.Mam nadzieję,że to coś pomoże Kupiłam teraz karmę Bosch dla juniorków..
Oli - Czw Lip 29, 2010 23:02
believe_86, juniory jej nie utuczą, tylko dodadzą energii i dodatkowo mogą spowodować zbyt wysoki poziom białka i wapnia w organizmie.
Bel - Czw Lip 29, 2010 23:09
Oli, poprzednim razem pomagały .Mam nadzieję,że i tym razem tak będzie.
Biała - Czw Lip 29, 2010 23:17
Kurcze naprawd nie tyje na duuzzych porcjach makaronu z mieskiem i warzywami??
Bel - Czw Lip 29, 2010 23:19
Biała, nic.Ten pies konia by zeżarł i nic by nie było widać a przesadzać z ilością nie mogę bo mi się ekhm.. posra.. ma wrażliwy żołądek
Tess - Czw Lip 29, 2010 23:36
W poniedziałek będę składać zamówienie w sklepie http://gryzaki.pl (różne śmierdzące świństwa dla burków). Jeśli ktoś z Warszawy coś chce, piszcie na PW, koszty przesyłki wyjdą taniej.
Oli - Pią Lip 30, 2010 00:05
believe_86 napisał/a: | Ten pies konia by zeżarł | a jak duże ma kupy i czy często je robi? Może ma chorą trzustkę lub wątrobę?
|
|
|