To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Planowane mioty - Planowany miot C Wo de Shu

Anonymous - Śro Mar 10, 2010 15:23

cytryn007, no to wysyłaj CV :DD
cytryn007 - Śro Mar 10, 2010 15:49

Hera, muszę się naradzić z TŻ... ale śliczna mamusia jest niepodważalnie :)
sandra280586 - Czw Mar 11, 2010 20:15

A właśnie, miałam zapytać, pewnie teraz sobie wstydu narobię ale zastanawiam się Roth dlaczego nie ma nawet szans na dumbo?
Sysa - Czw Mar 11, 2010 20:19

sandra280586, , mogę się mylić, ale to chyba wynika z tego, że mamusia miotu nie jest nosicielką genu dumbo. W związku z tym wszystkie maluchy będą nosicielami genu dumbo po tacie, ale ponieważ jest to cecha recesywna, to u żadnego maluszka uszka dumbo się nie pojawią w wyglądzie. Czy jakoś tak :wink:
sandra280586 - Czw Mar 11, 2010 20:25

Sysa, dziękuję :) ale szkoda jeżeli tak faktycznie będzie :roll:
Roth - Czw Mar 11, 2010 20:31

Sysa napisał/a:
sandra280586, , mogę się mylić, ale to chyba wynika z tego, że mamusia miotu nie jest nosicielką genu dumbo. W związku z tym wszystkie maluchy będą nosicielami genu dumbo po tacie, ale ponieważ jest to cecha recesywna, to u żadnego maluszka uszka dumbo się nie pojawią w wyglądzie. Czy jakoś tak :wink:

Dokładnie ;)

Szanse na dumbo mimo to są, ale małe. Nie wpisywałam ich, bo nie chcę aby chętni byli potem zawiedzeni, bo zapisywali się na dumbo, a dumbo nie ma. Tylko o to tu chodzi :P Dziadek miotu Korzar był dumbo, więc Oberea, mama Ayame była nosicielką, a to oznacza że jest 50% szans że Ayame jest nosicielką. No i wygadałam się :P

edit
wow sandra280586 7 postów wkleiłaś :D Widzę że masz ten sam problem co ja i puste posty wklejasz czasami :?

sandra280586 - Pią Mar 12, 2010 10:22

Tak, bardzo przepraszam :/ wczoraj miałam zbyt duże przeciążenie i przyznaję, że byłam troszeczkę niecierpliwa i taki był tego efekt :/ ale dziękuję za skorygowanie :)
Ale tu cisza.... :) jak zapisy? lista się zwiększyła, czy bez zmian?

Smokopik - Nie Mar 21, 2010 19:26

CV wysłane oczywicie z tej radości, że mama się zgodziła wysłałam nie to co trzeba :lol: ale już się poprawiłam.Trzymajcie kciuki może się jeszcze załapię i będziemy rodzinką :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Roth - Wto Mar 30, 2010 16:27

Miot stoi pod znakiem zapytania.

Niestety Walle po powrocie z Wrocławia, gdzie był na kryciu, dziwnie się zachowuje, a konkretnie zrobił się agresywny :( Miejmy nadzieję że wszystko wróci do normy i Walle się uspokoi. Jeśli tak się nie stanie, będę zmuszona zmienić partnera dla Ayame.

agacia - Wto Mar 30, 2010 22:20

Oj oj, Walle nie wygłupiaj się :roll:
sandra280586 - Śro Mar 31, 2010 21:54

A gdyby faktycznie doszłodo tego, że Walle nie podoła, jaki będzie kolejny partner dla Ayame?
Roth - Czw Kwi 01, 2010 15:04

Cytat:
A gdyby faktycznie doszłodo tego, że Walle nie podoła, jaki będzie kolejny partner dla Ayame?

Będę szukać dla niej innego pana beige. Ewentualnie jeśli będę miała problem z wyborem, Sexy pierwszy zostanie ojciem.

Ja mam nadzieję że jednak Walle nim zostanie :nerwy:

Szczurek03 - Pią Kwi 16, 2010 00:46

I jak Walle ? Trzyma się ?
Roth - Sob Kwi 17, 2010 12:19

Walle przyjechał do mnie na wakacje :) Mam nadzieję że jakoś pozytywnie to na niego wpłynie.
Roth - Wto Kwi 20, 2010 20:58

Walle jest od kilku dni u mnie. Biedaczek na początku był przestraszony i gryzł ostrzegawczo, gdy chciało się go dotknąć. W sumie mu się nie dziwię, bo misiek teraz był ciągle przekazywany z rąk do rąk, a w miejscu ugryzienia zrobił mu się ropień, którego leczymy :( Teraz się uspokoił i muszę powiedzieć że są już duże postępy :) Codziennie biorę go na kolana. Jeszcze do wczoraj brałam go przez ręcznik, ale dzisiaj nie ma już takiej potrzeby. Na kolanach siedzi grzecznie, daje się głaskać, a nawet podnieść. A jak raz mnie lekko ugryzł to go wywróciłam na plecki i już mi misiek nie podskakuje :P Walle będzie u mnie aż do czasu krycia i mam nadzieję że do tego czasu agresor mu minie...

A lista no cóż... Jedni się zapisują, inni wypisują, więc ciągle przyjmuję rezerwacje ;)

Samice:

sandra280586
Szczurek03 x 2

Samce:
agacia x 2
believe_86
Karina Ł.

Jeśli o kimś zapomniałam proszę mi się przypomnieć :oops: