Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
sachma - Pon Lis 20, 2006 00:09
wanna, tak ci szczerze powiem ze nie licze... daje kiedy mam czas zeby zrobic... ogolnie to moje powinny byc przebialczone, a jak widac sa zdrowe, pelne energii i nie widze nie pokojacych objawow dostaja codziennie bialko, czy to jajko, mieso, jogurt, smietane, czasem platki na mleku, czasem kawalek gotowanej ryby, ser, od czasu do czasu zwina czekolade i cos z kanapki, jak nie jogurty to kaszki mlecznoryzowe dla dzieci, albo obiadki czy desery w sloiczkach, suche pieczywo, a ostatnio zawinely mi z rosolu makaron
nie przesadzajmy z ta dieta.. trzeba miec zdrowe podejsce, co za duzo to nie zdrowo, nawet jesli to swierze wazywa i w malych ilosciach nic nie szkodzi
Maniak - Wto Lis 21, 2006 17:03
Ja póki co na Vitapolu się nie zawiodłam tak więć polecam najlepsze dla królików ze względu na większą ilosć smakołyków
helen.ch - Wto Lis 28, 2006 13:07
A my zaszalałysmy i zamówiłysmy wśród innych pierdół Versele Laga Prestige Premium Pokarm dla szczurka , przesyłka nadeszła a ja , że nie mogłam sie doczekać aż szczury wstaną, nasypałam im od razu do michy... szczury zwabione zapachem (miły, miły nie powiem) wyskoczyły z hamaka i przepychając się łapami dopadły do miski, pojadły a część co lepszych kawałeczków Tiksi zataszczyła do domku, po czym poszły spać. Na ogół gardzą suchym pokarmem a tu.. proszę jakby tydzień nie jadły... zobaczymy co będzie dalej, zmieszam im to z resztą tego co mamy i będziemy testować dalej. Dostały tez po raz pierwszy pokrzywę i suszona czarną porzeczkę z Zuzali, równiez na plus.
Anonymous - Wto Lis 28, 2006 13:35
Równiez kupuję ostatnio Versele Laga Prestige Premium Pokarm dla szczurka, bo Sluis superior rat przestało im wchodzić. Dosypuje do tego masę różnych rzeczy i jedzą taki miszung. Jest jeszcze jakis pokarm firmy Best Friend, ale nie wiem czy kupić. Ktoś poleca?
falka - Wto Lis 28, 2006 15:26
Viss, ja go mam, i właśnie nie mogłam się zdecydować czy go wpisać do polecanych, mam wersję dla chomika albo świnki, jest niezły, ale jakoś mnie nie powalił plus za to, że nie ma tam ziarenek, i chyba oprócz granulatu wszystko znika (z tym, że ja go dodałam do reszty karm, więc pewna nie jestem).
Anonymous - Wto Lis 28, 2006 15:56
Ano właśnie, moje granulatu w ogóle nie jedzą. Jeśli jest go tam dużo, to mnie sie przestaje opłacać. Z tego też względu zrezygnowałam ze Sluisa.
falka, a masz może opakowanie? Napisali tam jaki jest procent tego granulatu? (czy jakis szczur to w ogóle je??)
falka - Wto Lis 28, 2006 17:51
Viss, nie mam już opakowania, granulatu nie jest dużo i zamiast standardowo zielonego jest żółty - ale szczurom nie robi różnicy. ilościowo jest go tyle, co w XtraVital.
kasia_123 - Wto Lis 28, 2006 17:57
ostatnio dostałam XtraVital jabłkowo marchewkowy od znejomej bo jej szczur nie chciał jeść...moje za to zjadły to z wielkim smakiem teraz znajoma ma mi dać jeszcze bo ona tez od kogoś dostała kilka opakowań.
Kagero - Wto Sty 02, 2007 08:08
kagu z 'gotowych' poleca sluis superior rat. o.
Margo - Czw Sty 04, 2007 12:47
Viss napisał/a: | Równiez kupuję ostatnio Versele Laga Prestige Premium Pokarm dla szczurka |
Skąd to macie ?
Anonymous - Czw Sty 04, 2007 12:56
Margo, www.animalia.pl
Margo - Czw Sty 04, 2007 13:03
Viss, dzięki Ci !
Doma - Czw Sty 04, 2007 17:58
Ja ostanio kupiłam moim szczurkom xtra Vital i polecam.
Anonymous - Czw Sty 04, 2007 20:28
Moje zawsze maja XtraVital i tez polecam! Bardzo im smakuje i nie ma jakis barwnikow sztucznych. Polecam!
falka - Pią Sty 05, 2007 17:10
Ja polecam Xtravital, best friend festival (dla chomika albo świnki, w sumie to z grubsza to samo), prestige premium.
|
|
|