Zachowanie, psychika i oswajanie - Zachowania szczurów, które mogą świadczyć o chorobie
brebis - Nie Gru 12, 2010 13:32
jak wy to robicie, że macie po tyle szczurków jak narazie muszę pilnować tylko jednego bo drugi się prawie wcale nie rusza ale nie wyobrażam sobie jak można upilnować 5 brykających szczurków podziwiam :D
Asmena - Nie Gru 12, 2010 13:39
brebis napisał/a: | nie wyobrażam sobie jak można upilnować 5 brykających szczurków |
Zwykle te 5 brykających szczurów zajmuje się sobą na tyle dobrze, żeby nie musieć za nimi ciągle biegać Podstawa- to odpowiednie zabezpieczenie pokoju. Kiedy nie mam czasu na wybieg, to zwyczajnie wypuszczam szczurki, żeby pobiegały w nocy i póki co- większych szkód nie było.
Mao - Nie Gru 12, 2010 14:39
brebis, być może Nemo ma po prostu taki charakter. Też miałam rodzeństwo - siostry. Jedna była energiczna i uparta (i do tej pory tak jest), wszędzie jej było pełno. Szczur na dopalaczach, bo zawsze była gotowa hasać, dzień, noc, wszystko jedno. Druga nie była niczym zainteresowana i tylko spała, nawet po wybiegu przeszła się może ze 3 razy i szła poleżeć Bałam się, że już na dzień dobry mi zwierzak zachorował, ale ona po prostu taka była. Teraz też mam takiego małego bąka, któremu prawie nic się nie chce
brebis - Nie Gru 12, 2010 16:06
ufff już się bałam, że coś jest nie tak
Asmena - Nie Gru 12, 2010 16:08
brebis napisał/a: | ufff już się bałam, że coś jest nie tak |
Co nie zmienia faktu, że warto go na początku obserwować. Spróbuj obczaić, czy on też je w miarę przyzwoicie.
Segreen - Pon Gru 13, 2010 16:12
I jak młody? Przekonał się do biegania? Ja swojego szczura zmuszałem do wybiegów .. a teraz to on jest największym podróznikiem, siedzial nawet na ponad 2m szafie i ciagle nie wiem jak tam wlazł
Asmena - Pon Gru 13, 2010 16:38
Segreen napisał/a: | siedzial nawet na ponad 2m szafie i ciagle nie wiem jak tam wlazł |
Jak to nie wiesz?! Ja wiem. Jest SZCZUREM. To odpowiedź na wszelkie dziwne pytania xD
brebis - Pon Gru 13, 2010 17:38
dzisiaj już było trochę lepiej zagrodziłam część pokoju i jak chcą to mogą sobie brykać jak narazie od południa śpią i znając życie to po 23:30 stwierdzą, że nadszedł czas by nie dać Pani spać w sumie to i dobrze bo będę miała motywację by uczyć się do jutrzejszego kolosa
Segreen - Pon Gru 13, 2010 21:41
Asmena,tak ale dziwi mnie to ze najbardziej chudy i zwinny szczur nie da rady a ta kulka tak..Opanowal jakis sposob ale przy przesuwaniu mebli juz nie umie ... wchodzil po niezasunietych szufladach ... Na pewno musial tak isc !...Brebis a tobie zycze powodzenia tak jak ktos zyczyl mi rok temu
brebis - Pon Gru 13, 2010 22:12
dzięki dzięki zastanawiam się nad trzecim szczurkiem do mojego towarzystwa, tylko muszę znaleźć duużą klatkę byłam dzisiaj w zoologicznym po karmę i zaczęłam się wypytywać o klatki...Pan mi odpowiedział że taka klatka mi mniej więcej o wymiarach 30x20x25 w zupełności wystarcza biedne ogonki, w życiu bym je tak nie skrzywdziła...
katarzynka999 - Pon Sty 17, 2011 13:05
witam:) moj problem polega na tym, ze moj szczurek od trzech dni dziwnie sie zachowuje... mianowicie chodzi o to, ze trzesie sie a raczej to wyglada tak jakby bardzo szybko oddychal nie wiem co to jest i czemu tak jest. i jest bardzo ospaly jezeli pisze w zlym temacie to prosba do Was czy moglibyscie mi napisac gdzie moge sie zwrocic z tym problemem?? z gory dziekuje
Pyl - Pon Sty 17, 2011 13:13
katarzynka999 napisał/a: | prosba do Was czy moglibyscie mi napisac gdzie moge sie zwrocic z tym problemem?? |
Do weterynarza. I to nie za kolejne 3 dni tylko dziś.
Przejrzyj dział z polecanymi weterynarzami i nie czekaj.
anaa - Śro Sty 19, 2011 09:00
moje jak były małe też tak podskakwały i trzęsły łebkiem, a energia jakby ktoś prąd podpiął ale z czasem młodości to minęło
katarzynka999 - Czw Sty 20, 2011 19:44
to nie jest niestety przejaw energii;( bylam z nim u weta i jego stan jest kryrtyczny;/ nie mam szczescia do zwierzat:( zawsze jak cos mialam to cos bylo nie tak;/ nie wiem jak dlugo stinkuch pociagnie
[ Dodano: Czw Sty 20, 2011 19:49 ]
w moim miescia sa weterynarze ktorzy za przeproszeniem sie gowno znaja;/
maria89 - Czw Sty 20, 2011 20:27
katarzynka999 i jak z Twoim szczurkiem?
|
|
|