Archiwum - Psiaki vol. III
Layla - Śro Lip 09, 2008 15:50
AngelsDream, pomyślałabym, że to ściema, jakby nie to, że ojciec mojego Dominika był świadkiem. Malutki york bawił się na plaży w Ustce, a tam mewy są wielkie jak kury i nie znają strachu przed ludźmi. Nagle mewa zleciała niżej i porwała psa, po czym ludzie zaczęli za nią biec, bo nie leciała wysoko. Wylądowała trochę dalej i zaczęła tak dziobać pieska, że oczywiście umarł i zanim ludzie ją odpędzili, zaczęła mu wyjadać wnętrzności, makabra Brzmi jak z horroru, ale tak było
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 15:51
Layla, cóż nie mewy wina...
Layla - Śro Lip 09, 2008 15:58
AngelsDream, no pewnie, że nie mewy. Naprawdę trzeba uważać na plaży, yorki są lekkie i łatwo mogą stać się łupem.
Mangusta - Śro Lip 09, 2008 15:59
jak bardzo nie lubię yorków tak mi przykro... szkoda psiaka, durne są ale co poradzisz...
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 16:01
Mazoku, yorki nie są durne. to normalne psiaki, jak Baaj czy Beza - po prostu trafiają na takich właścicieli zwykle, ale nie zawsze.
Bezmyslność ludzka jest bezgraniczna. Duże psy wszystkie na kolce, kagańce i krótkie smycze. Małe psy wszystkie puścić luzem. Babrać się w gównie z domieszką kopiowania.
Layla - Śro Lip 09, 2008 16:06
Mazoku, ależ yorki nie są wcale durne! Za to nader często krzywdzone traktowaniem jak maskotki czy lalki. Lubię te psy, ale na swojej drodze spotkałam może 2 dobrze wychowane. W sumie one cierpią za swój wygląd, bo decydują się na nie często nieodpowiedzialne pannice. Znam np. taką, co z yorkiem wyłaziła tylko w torebce, a na pytanie, czy on odbywa normalne spacery odrzekła, że nie musi, bo ma w domu kuwetę
Mangusta - Śro Lip 09, 2008 16:23
ja ich nie lubię właśnie przez wygląd, i fakt, nie spotkałam mądrego Yorka do tej pory za to lubię chihuahua i pekińczyki bo są jakieś takie obleśnie urocze z tymi krzywymi mordami
a mam pytanie, sąsiedzi mojego chłopa mają ratlerka. ratlerek jest głupiutki i strasznie dziwnie chodzi - na totalnie sztywnych nogach, niczym jakiś drewniany pajac. czy to normalne czy ma jakieś uszczerbki na zdrowiu?
Natalia - Śro Lip 09, 2008 16:31
Kiedyś czytałam o yorkach, że potrafią nieźle bronić właściciela. Poza tym kiedyś wyhodowano je po to, żeby polowały na...szczury. Więc wcale nie takie słodkie i głupie, jak się wielu wydaje.
Kiedyś marzyłam o yorku, przez długi czas męczyłam o niego mamę, czytałam w necie, pokazywałam jej fotki, godzinami szukałam okazji, żeby taniej kupić yorka - oczywiście nic z tego. O yorku dalej czasem marzę, ale wiem że mama i tak nie pozwoli, więc nawet już nie namawiam.
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 16:47
Mazoku napisał/a: | czy to normalne czy ma jakieś uszczerbki na zdrowiu? |
Małe psy często cierpią na martwicę głowki kości udowej.
Mangusta - Śro Lip 09, 2008 16:50
aa, zapomniałam dodać że jego ulubioną przyjaciółką jest 20x większa husky, Dasza. Dasza jest wiecznie niewyżyta i ratlerek fruwa podrzucany i przydeptywany po całym podwórku.
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 16:55
Mazoku, no to raczej najzdrowsza zabawa nie jest.
Asaurus - Śro Lip 09, 2008 16:58
Niektórzy lubią ten sport
Baaj przeprosił się z klatką więc musieliśmy to uwiecznić
Wczoraj w nocy odwiedził nas Andrzej, hodowca Baaja, jak widać sierściuch włączył wersję demo.
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 17:36
Zmora i Baaj, czyli wilczakowy aport. On piłkę, ona jego.
Anonymous - Śro Lip 09, 2008 17:42
słuchajcie znacie może jakieś stronki na których sobie można poczytać o diecie barf?
AngelsDream - Śro Lip 09, 2008 17:45
http://www.klubmalamuta.org/barf.htm
http://www.dziech.pnet.pl/barf.htm
|
|
|