To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Miski

ciacho - Pon Lip 21, 2008 12:35

a co ze szkalnymi? ma ktoś? widziałam piękną w zoologicznym, ale zdziwiło mnie to bo wydaje mi się "zbyt niebezpieczna" :/ co wy na to?
nutaka - Pon Lip 21, 2008 13:18

ciacho, a czemu niebezbieczna??
Mangalarga - Pon Lip 21, 2008 13:24

ciacho, jeśli jest z grubego szkła i nie będziesz jej stawiać wysoko w klatce (czyt. ogony jej nie zwalą) to nie wydaje mi się, żeby stanowiła większe zagrożenie niż miska ceramiczna ;)

A ja widziałam wczoraj w Carrefourze śliczną miseczkę ceramiczną, chyba kupię moim na mokre żarełko, żeby miały swoje naczynko, a nie nasze talerzyki :mrgreen:

LunacyFringe - Pon Lip 21, 2008 13:32

Ja mam szklaną , z grubego szkła i wszystko jest okej . Po prostu nie stawiaj jej tam, gdzie by mogły ją zrzucić.
landrynka - Pon Lip 21, 2008 13:34

ja mam miski aluminiowe, podwieszane. codziennie muszę je myć, bo są obsikane :roll: .
ciacho - Pon Lip 21, 2008 13:38

Była z grubego szkła, nie maiłam zamiaru jej nawet stawiać gdzieś wysoko, broń Boże, ale tak sobie myśle, że może się prypadkiem coś uszczerbać, a mój Koleś wszystko próbuje zjeść i by było nieciekawie :/ wiem że są małe sznse na uszczerbanie się, dlatego wolałam spytać
Anonymous - Śro Lip 23, 2008 08:46

ja najpierw mialam metalowa miseczke ale po pierwsze szczur bral ja w zeby (jest bardzo lekka) i walil nia o kraty w nocy a po drugie byla za plytka a teraz kupilam ciezsza ceramiczna i jestem happy szczury juz nia nie rzucaja stoi na swoim miejscu, latwo ja sie myje i miesci sie w niej duzo jedzenia :D
ciacho - Śro Lip 23, 2008 08:51

moze zamiast tej szklaej kupiła bymceramiczną bo mają plastikowa i caągle wysypują z niej żarełko
kateratina - Śro Lip 23, 2008 10:38

ja mam taki karmnik. i jestem bardzo zadowolona. nie ma bata - chłopcy nie mogą tego przewrócić, i mieści się dużo jedzenia. ;)
ciacho - Pon Lip 20, 2009 11:08

kupiłam w końcu miskę mała dla psa i była stabilna, ale szczury jak zjadły to co lubią to srały do niej co chyba znaczyłeo "tego gówna nie będziemy jeść" po czasie jeden ogólnie zrobił sobie WC w misce :/ wczoraj kupiłam wieszaną :D oby pomogło hehe
Anonymous - Wto Lip 21, 2009 11:32

moje wieszaną zwalały, miałam kupić dokręcaną, ale wsadziłam tymczasowo dużą popielniczkę i jet spoko, na razie tak zostanie.
Justka1 - Sob Sie 29, 2009 22:09

A czy ma może ktoś pomysł na miskę zawieszaną coś jak rynienka/korytko? :) .Mam miski zawieszane metalowe ale w wolierze przykręcaną metalową dość dużą. Moje ptaszynki lubią usiąść wszystkie obok siebie przy misce ale niestety nie mieszczą się .Wygodniej było by im usiaść w rządku jak należy ;) .Jakieś pomysły na miseczkę ,której nie zjedzą?
Miska wisi nad hamakiem ok 20cm nad kuwetą.

Anonymous - Sob Sie 29, 2009 22:16

Coś takiego? http://animalia.pl/produk...zawieszane.html Jest dość długa i ma miejsce na przycupnięcie, u mnie tak robią. :)
Justka1 - Sob Sie 29, 2009 22:43

Viss,moi chłopcy mają taką z tych największych ;) .To zbyt krótkie jak na max 8 szczurów ;) .Zastanawiam się czy w ogóle w sklepie znajdę coś takiego :? .Ale pomysły na zrobienie własnoręcznie też poczytam ;) .
Małpa - Pią Mar 05, 2010 22:12

Ja kupiłam dla moich chłopaczków ceramiczną kocią , o średnicy ok. 10 cm. Myślę ,że dla dwóch facetów wystarczy.;]