Mioty urodzone - rok 2016 - Miot W Rotta Taivas
Skarpetka - Sob Wrz 10, 2016 09:45
Weto (po domowemu Dorito) i Wideo (po domowemu Cheeto) chillują w nowym domku
Senthe - Sob Wrz 10, 2016 17:48
Wyglądają identycznie : D. Po czym je rozpoznajecie?
Skarpetka - Sob Wrz 10, 2016 19:13
Senthe, mają inny kolor i typ sierści (jeden to standard coffee a drugi lekki velveteen coffee agouti), ale ta różnica jest mała (jak dla mnie ) i na razie nie mam zdjęcia z wystarczającą ilością światła, by było to widać. Też chyba ten z dodatkiem agouti ma jasny brzuszek. Natomiast od razu zauważyłam, że mają inne pyszczki, inne łuki brwiowe
eswa - Sob Wrz 10, 2016 22:27
Jakie śliczne leniuchy! Podziwiam Cię, Skarpetka, że zrobiłaś maluchom wyraźne zdjęcie Moje łobuzy na wybiegach zatrzymują się na średnio 3 sekundy i lecą dalej... Po prostu najwyraźniej mają ważniejsze sprawy na głowach
Skarpetka - Sob Wrz 10, 2016 23:20
eswa, moje też tak latają, ale zaproszone pod bluzę wyjątkowo poszły spać - tzn głównie Cheeto, Dorito jest bardziej rozlatany, ale na chwilę przyszedł też się przytulić i odpocząć. A dziś badał mi oczy i uszy
eswa - Nie Wrz 11, 2016 01:13
W ogóle to Twoje chłopaki mają świetne imiona Moje urwipołcie (w domu Frodo i Bilbo) badały mi uszy, oczy i usta, a Bilbo bawi się w salon fryzjersko-kosmetyczny, uwielbia podgryzać moje (tylko moje ) paznokcie, taki manicure, i końcówki włosów... Chyba sugeruje, że czas o siebie zadbać
Skarpetka - Sob Paź 22, 2016 19:08
Jak tam rodzeńśtwo moich chłopaków? Ktoś się pokaże?
Nakota - Sob Paź 22, 2016 20:13
To może ja coś wrzucę...
Weekend Surprise i smaczne owocki
i trochę bardziej nieśmiały model, czyli War Admiral
Skarpetka - Sob Paź 22, 2016 20:34
Weekend wygląda jak dama, a Admirał taki słodko pucuśny na drugim zdjęciu
Dobrze widzę u Weekend srebrne włoski jak u mojego coffee?
Nakota - Sob Paź 22, 2016 21:37
Skarpetka napisał/a: | Dobrze widzę u Weekend srebrne włoski jak u mojego coffee? |
Niespecjalnie, jest caluteńka mleczno brązowa, srebrnych włosków nie stwierdziłam - może to jakieś odbicia światła/flesha na futrze albo... w sumie nawet nie wiem co A to Weto ma srebrne włoski?
Skarpetka - Sob Paź 22, 2016 23:04
Tak trochę wygląda jakby niektóre miał jaśniejsze, ale w sumie nie mam porównania, więc może tak mi się tylko wydaje W końcu nasze włosy też mają pojedyncze włoski w różnych kolorach. A na Twoich zdjęciach pewnie faktycznie flash.
Shiva - Nie Paź 23, 2016 08:52
Ale Admirał to przystojny szczur
Skarpetka - Nie Paź 23, 2016 10:04
Shiva, oj tak... miałam okazję się z nim zapoznać jak trzymałam moich chłopaków, może trzeba było go porwać, póki też na mnie siedział
eswa - Nie Paź 23, 2016 12:33
Nadszedł w końcu czas, żebyśmy i my się zaprezentowali Moje chłopaki są jednak zbyt ruchliwe, w związku z tym mam tylko zdjęcia leniwych naleśników. Niedługo moja znajoma przyjdzie zrobić chłopakom sesję jakąś super-hiper-wypaśną lustrzanką, a efektami na pewno się pochwalę
Ten przystojny jegomość, łudząco podobny do Admirała, to War Front (po domowemu Bilbo). Okropny leniuch i klusek, na pewno śni tylko o jedzeniu, mizianku i roszponce Jest mniej ruchliwy niż brat, dzisiaj na krótkim porannym wybiegu zamiast latać po pokoju wolał siedzieć na mnie i pulsować podczas głaskania. Na początku był trochę nieśmiały i płochliwy, ale na szczęście szybko mu to minęło Tak się prezentuje:
To z kolei jest Willy Wonka (po domowemu Frodo). Istna szarańcza, pchełka, wszędzie go pełno, wszystko zwiedzi pierwszy i wszędzie wejdzie Rośnie z niego szczur naramienny - uwielbia chodzić tak na spacery po mieszkaniu (których zaczął już się domagać). Mały terrorysta, zawsze jak otwieram klatkę żąda wybiegu Jest przesłodki, przekochany i szczuplejszy od brata Podczas biegania czasem wpada na mnie na chwilowe mizianko - przy czym "chwilowe" to słowo klucz. Jego zdecydowanym faworytem jest marchewka
A tak mieszkamy (jeden z czterech zestawów mebelków):
A rodzeństwo jest przepiękne! Śledzę wątek Chrupków, więc w jestem w miarę na bieżąco Weekend Surprise jest cudną modelką, a Admirałek klonem Bilba! Buziaki w brzusie od rodzeństwa i ode mnie!
Skarpetka - Nie Paź 23, 2016 13:03
Jakie śliczne! Kluskowate śpiące zdjęcia są urocze <3 I klatkę też mają super, korzystają ze wszystkiego? U mnie sznurowate rzeczy cieszą się takim sobie zainteresowaniem. I chyba jestem jakaś niezdolna, bo moje się dają miziać tylko przez chwilę, jak są zaspane, a tak to nie ma mowy, żeby przyszły na głaskanie
Też zawsze czekam na koleżankę z super aparatem
|
|
|