Archiwum - Zołza i szczęśliwa 13
tuśka - Czw Lut 25, 2016 17:55
O kurcze...:)
No to się przedstawiłam wymownie :
Szczuronessa
Ja chcę tych chłopaków
ema0505 - Sob Lut 27, 2016 12:47
tuśka, szalona!
tuśka - Nie Lut 28, 2016 22:52
ema, no co? Już było tuż tuż, ale żeśmy się ze szczuronessą dwukrotnie na PW nie zgadały... Raz ona była w Łodzi, a nie wiedziała, że ja z Łodzi jestem, a dzisiaj miałam transport do Polkowic, taki szybki, w ostatniej chwili, to szczuronessy nie było na forum... Prawda szczuronessa? Żeśmy się dwa razy nie zgadały, raz to przypadek, ale po raz drugi, to już jakieś fatum. Nie dane mi są Twoje szczurki..
Hanami - Pon Lut 29, 2016 12:25
tuśka napisał/a: | Żeśmy się dwa razy nie zgadały, |
Do trzech razy sztuka
Szczuronessa - Pon Kwi 11, 2016 12:05
Długo nie odświeżałam tematu, ale wciąż są maluchy do odebrania. Adopcje zostały wstrzymane na jakiś czas z powodu przeziębienia stadka chłopaków oraz moich zaliczeń w szkole
Do oddania wciąż jest jedna panienka kapturek oraz mamusia maluchów, która do końca jeszcze nie wyzdrowiała niestety (leci jej jeszcze poryfirynka z noska i lekko gruchocze od czasu do czasu).
Oraz do adopcji jest jeszcze dwóch lub trzech chłopców - kapturki w tym jeden rex. Jeden był zarezerwowany, a nie posiadam wiadomości od jednej Pani czy dalej jest chętna przygarnąć kawalera.
Zdjęcia postaram się wrzucić jeszcze dziś ;p
Shiva - Śro Kwi 20, 2016 23:43
Szczuronessa, jak tam sytuacja z maluchami i mamusią?
Szczuronessa - Czw Kwi 21, 2016 11:02
Pozostało trzech chłopców w tym jeden rex oraz jedna panienka i jej mamusia Zołza.
Zołzuchna czuje się już dobrze, nie charczy i nie rzęzi, ale pokichuje jeszcze poryfirynką w ciemnym kolorze. W oczkach również można od czasu do czasu zauważyć tą poryfirynkę. Udało mi się zrobić świeże zdjęcia panien, a chłopcy mają gdzieś aparat co skutkuje zdjęciami rozmazanymi
Córa Zołzy:
Na miejscu nie potrafi usiedzieć. Ciekawska i bardzo sprytna. Uwielbia wykorzystywać naiwność moich dzieci, gdy podchodzą do niej mając coś w swoich rączkach (oczywiście pod moim nadzorem).
Zołza:
Najukochańsza szczurka jaką kiedykolwiek miałam. Biedna, rozchorowała się najbardziej z całego stada.Jednak jest coraz lepiej. Nie mogła otwierać oczek, tak miała je zaropiałe. Charczała z płuc oraz chudła w oczach. Wraz z poprawą stadka poprawiło się też jej zdrowie choć nie do końca. Dostaje odporościowo miodek w wodzie, tran oraz betaglukan. Do karmy dorzucam jej parę ziarenek karmy psiej. Z dnia na dzień jest coraz lepiej i zaczyna łapać wagę więc karmę już zaczynam odstawiać. W listopadzie kończy dwa latka. Zrobił się z niej straszny miziak
Tak wyglądała przed chorobą:
Tu w tej chwili:
A teraz panowie (najlepsze zdjęcia jakie dorwałam )
Pan Rex:
Najbardziej inteligentny z całej bandy. Jak mi raz zwiał na pokoik, choć miałam wiele okazji, to zawsze znalazł sposób by mi i tak zwiać
Oraz jego dwóch braci:
Są jak bliźniaki. Dlatego zamieściłam tylko te parę zdjęć. Jedyne czym dla mnie się różnią to jeden ma przed jajcami czarną plamkę Wszędzie chodzą razem.
Starałam się w przypadku Zołzy wyłapać ją tak naprawdę w najgorszym momencie z tymi oczkami. Jeśli ktoś chciałby już ją przygarnąć, chciałabym by znał i widział w jakim jest stanie.
Oczywiście młodziaki są już do przygarnięcia ;p
xmenso - Nie Kwi 24, 2016 15:41
Szczuronessa, Zainteresowana Zołzą, ale czy mozliwy byłby transport do Brodnicy?
Karena - Wto Maj 24, 2016 17:39
Aktualne?
Szczuronessa - Śro Maj 25, 2016 13:29
Tak.
Rex jedynie do tej pory znalazł domek i na dniach do niego pojedzie
Reszta nadal poszukuje swojego nieba na ziemi
Z Zołzą jest już o wiele lepiej, ale zrobiła się strasznie leniwa, zwłaszcza na rękach (chodzi o pieszczoty, bo córę, która wciąż z nią jest ustawia jak tylko tej coś do głowy strzeli ). Taka wredota z niej była, a teraz odpędzić się od niej nie mogę
PiriRat Family - Wto Maj 31, 2016 11:10
Słodziakowe stadko, trzymam kciukaski by sie dobrze trzymało
wiktorgre - Śro Cze 01, 2016 21:02
Witam,
jestem zainteresowany adopcja, czy zostaly jeszcze jakies ?
agathe1988 - Pią Lip 01, 2016 08:26
Aktualne?
Szczuronessa - Sob Lip 02, 2016 20:46
Tak, domku poszukują jeszcze panowie
Szczuronessa - Pią Lip 15, 2016 10:31
Temat do zamknięcia ;p Panowie znaleźli cudowny domek, który nie chce rozdzielać chłopaków
|
|
|