Higiena i pielęgnacja - Trociny zapachowe CHIPSI
Chesti - Pon Maj 21, 2007 20:45
Ja ostatnio zmieniłam Cat`s Dream na CHIPSI cytrynowe (po prostu trzeba było wymienić, a ja byłam na minusie i nie miałam na żwirek).
I powiem tak... Nigdy bym nie przypuszczała, że trociny mogą być aż tak dobre!
Wytrzymują dłużej niż Cat`s, nie pylą, nie czuć smrodków, nie hałasują tak w nocy i moje chłopaki wprost za nimi przepadają (nawet więcej czasu zaczęły spędzać na dnie klatki).
Jedynym minusem jest to, że ciągle muszę sprzątać porozwalane troty wokół klatki.
satanka666 - Pon Maj 21, 2007 21:00
Chesti, idzie gdzieś w chrzanowie kupic? ostatnio szukalam i nie widzialam
Oli - Pią Cze 01, 2007 20:33
Nie wiem czy to juz bylo,ale w sklepie internetowym trociny chipsi kosztuja 3,90. W Wawie na ogol kosztuja 4,50 - niby nieiwelka roznica ale zawsze te 60 gr w kieszeni. Oczywicie bardziej sie oplaca jak ktos zamawia wiecej rzeczy.
Madzik - Pią Sie 24, 2007 13:31
Wypróbowałam Chipsi tyle, że jabłkowe i moim zdaniem całkiem do kitu...
Jednak nadal będe używać Cat's Dream'a. Chpsi musiałam trzeciego dnia wymienić, tak 'jechało' od klatki. A drugi minus to pełno trocin poza klatką
kasia_123 - Pią Sie 24, 2007 14:03
ja mam w domu Chipsi Cytrynowe...kupiłam paczkę z hmm 2 miesiące temu. Sypie im trochę tylko na legowisko a ogólnie w klatce jest Cat's Dream. Przez ten czas co trociny u mnie leżą otwarte zapach cytrynki ulotnił się ale trociny ogólnie dobre...bo żaden z moich szczurków nie drapie się ani nic...co było głównym problemem przy trocinach, które wcześniej używałam. Przekonałam się także do trocin mocno sprasowanych...wcześniej gdy takie kupowałam to był totalny pył zbity w jedną dużą kostkę, który totalnie mi się nie podobał
Jak skończy się ta paczka...to kupię Jabłkowe dla porównania
jimmy - Pią Sie 24, 2007 16:59
Kasia Jabłklowe mają bardziej intensywny zapach na początku, i takie kolorowe coś
Oli - Pią Sie 24, 2007 23:15
U mnie cytrynowe wytrzymuja do 2 tygodni, a jablkowe nawet tydzien nie wytrzymaly i bardzo mocno pachna co przy wrazliwym nosie alergikow nie jest wskazane.
Madzik - Wto Sie 28, 2007 09:42
Olimpia na ile szczurów te cytrynowe, że trzymają do 2óch tyg?
Cola - Wto Sie 28, 2007 13:24
czy ktoś wie gdzie dostane cytrynowe w Gdańsku?
Layla - Wto Sie 28, 2007 14:10
Cola, ja kiedyś widziałam w Madisonie. Dziś tam będę to powiem potem, czy są nadal.
Cola - Wto Sie 28, 2007 14:12
Layla, własnie miałam do ciebie napisać
no to super, bo nie mam żadnych wybitnych planów na zamówienie, a nie bede tylko trocin przez neta kupować..
Layla - Wto Sie 28, 2007 18:53
Informuję, że w madisonie nie ma trocin Chipsi
Oli - Wto Sie 28, 2007 20:48
Madzik 3 samce niekastrowane i w drugiej klatce 2 samice + kastrat. U panienek nie wiem czemu wytrzymuja troche mniej.
Cola - Czw Sie 30, 2007 00:22
kupiłam 2 paczki (5,50 zł jedna) w centrum Osowa
jutro je wypróbuje
Layla - Pią Wrz 07, 2007 12:25
Kupiłam Chipsi cytrynowe w osiedlowym zoologu, w tym, gdzie sprzedawcy drżą przede mną i nawet przestali mieć szczury Dałam na razie opakom. Wnioski: świetne wiórki, Ludwik nie mruży oczu, miękkie, odpylone i świetnie sprasowane, zużyłam niewiele na dużą klatkę. Jak na razie na plus. Oczywiście wysypują się za klatkę, jak to wiórki. Moi chłopcy tak samo wysypywali żwirki drewniane i Benka, więc nihil novi
|
|
|