Archiwum - Psiaki XVII
mmarcioszka - Wto Maj 21, 2013 12:48
sachma, nie zupełnie. Jeśli ktoś wejdzie do Ciebie, bo nie zamknęłaś furtki, to jest karny mandatem. Gdyby to pies wyszedł na zwenątrz i nawet podszedł do przechodnia go obwąchać(bez smyczy, kagańca)już możesz dostać manadat za niepilnowanie psa, jeśli ta osoba zadzwoni do straży miejskiej/policji.
Lavi, gaz dostaniesz w każdym sklepie z militariami, czy np. na antybandyta.pl
sachma - Wto Maj 21, 2013 13:00
Cytat: | sachma, nie zupełnie. Jeśli ktoś wejdzie do Ciebie, bo nie zamknęłaś furtki, to jest karny mandatem. Gdyby to pies wyszedł na zwenątrz i nawet podszedł do przechodnia go obwąchać(bez smyczy, kagańca)już możesz dostać manadat za niepilnowanie psa, jeśli ta osoba zadzwoni do straży miejskiej/policji. |
przepisy są jasne - właściciel ma obowiązek zabezpieczyć teren - wg Pruszczańskiej policji nie zamknięcie furtki na klucz = nie zabezpieczenie terenu. Wiem, bo rodzice płacili za to mandat - stróż nie zamknął furtki w firmie, pies biegał, wlazł jakiś facet (kto normalny przyjeżdża do firmy w niedzielę po południu?!) i pies go przewrócił, skoczył na niego i przygniótł do ziemi - mimo, że jest tabliczka, rodzice płacili mandat, bo teren słabo zabezpieczony
Sorgen - Wto Maj 21, 2013 13:40
Zgadza się, koleżanka ma dwa dogo canario, na posesję wlazł jej pijany facet, psy go przytrzymały (bez rozcięcia skóry) a i tak mieli problemy. Facet wlazł przez płot bo chciał sobie drogę skrócić, uzasadnienie mandatu to za niski płot
babyduck - Wto Maj 21, 2013 14:07
Ninek napisał/a: | Skoro właściciel taki mądry to odłów psa i powiedz, że szlajał się po wsi atakując okoliczne psy. | Skoro już raz facet był gotów wyrzec się psa, to myślę, że "co ludzie powiedzą" będzie dla niego ważniejsze i psa w schronie zostawi.
sachma - Wto Maj 21, 2013 14:38
babyduck napisał/a: | będzie dla niego ważniejsze i psa w schronie zostawi. |
i w okolicy będzie bezpieczniej przez pewien czas..
Tess - Wto Maj 21, 2013 14:47
Mi znajoma behawiorystka doradzała jeszcze, żeby nosiła kawałek jakiegoś pasztetu, czy czegoś na odstraszanie psów. Generalnie, żeby mocno i zachęcająco pachniało i jak rzucisz niedaleko od agresora w drugą stronę niż Ty stoisz to jest bardzo duża szansa, że odpuści dla takiego żarcia. Ale co kto lubi, łażenie z pasztetem nie wszystkim się podoba, poza tym jeśli masz często takie sytuacje, to trochę nieopłacalne będzie...
sachma - Wto Maj 21, 2013 14:58
Tess, a czy to nie będzie zachętą dla takiego agresora, żeby kolejnym razem tym bardziej podejść? Jak się chodzi tymi samymi ścieżkami i ma się ciągle kłopot z tym jednym psem to dokarmianie go raczej nasili takie incydenty..
Tess - Wto Maj 21, 2013 15:06
Jeśli to jest nagminnie ten sam, to być może. Ale ogólnie moim zdaniem pomysł nie jest zły, kwestia właśnie częstotliwości i ilości agresorów.
Bel - Wto Maj 21, 2013 16:16
szczerze? wolę gaz. Nie wyobrażam sobie chodzenia na spacer z pasztetem...
Jestem pod wrażeniem PawSitive Dog Design. Obroża jest naprawdę świetnie wykonana, tania i obłędna a wysyłka była ekspresowa. Wczoraj zamówiłam- dzisiaj jest
katasza - Wto Maj 21, 2013 16:26
No wkoncu ktos docenil moja ulubiona psia firme
Bel - Wto Maj 21, 2013 16:31
straszna szkoda, że nie robią smyczy w stylu flexi. Kurcze strasznie fajne te obroże ale jedna stanowczo mi wystarczy
katasza - Wto Maj 21, 2013 16:32
flexi to zlo. prowadzasz Pestke na flexi? Bo cos pisalas ostatnio ze ciagnie, wiec radze sie przezucic na jakis czas na zwykla smycz.
mmarcioszka - Wto Maj 21, 2013 16:33
Bel, pokaż jak się prezentuje na Pierdolocie
babyduck - Wto Maj 21, 2013 16:34
Taaa, ja zrobiłam zamówienie w Dog Style 8 kwietnia. W mailu napisali, że czas realizacji to 10 dni roboczych. Wczoraj przyszło...
Bel - Wto Maj 21, 2013 16:36
katasza, ciągnie ale nie wyobrażam sobie zwykłej smyczy. Jeżeli miałaby dzięki zwykłej nauczyć się normalnego chodzenia to pierdzielę niech ciągnie sobie. Nigdy nie zrezygnuję z flexi.
|
|
|