To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Jasna Panna Dumbo szuka domu (Oleśnica, Wrocław)

Lizz - Wto Kwi 30, 2013 19:07

Drugie tyle mam ze strony. Bardzo mi pomogła Mai-ah biorąc jeden miot na odchowanie. Dziękuję jej bardzo:):):) Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:)

Urodziły się idealnie... Gdyby się urodziły później to miałabym wyrzuty sumienia, że zaciążyły u mnie, chociaż od razu oddzieliłam samca... A tak to wynika, że ciężarne już je przyniosłam... No ale najważniejsze, że wszystko rośnie, że wszystko zdrowe:) Maluchy w ogóle nie boją się ludzkiej ręki, tylko czasem uciekną przed jakimś nieznanym dźwiękiem:)

Zauważyłam, że nie wszystkie "jasne" mają czerwone oczka, niektóre mają ciemniejsze. Na prawdę bogaty w różnorodność miot wbrew pozorom;)

czlowiekkoldra - Wto Kwi 30, 2013 20:35

Lizz napisał/a:
czlowiekkoldra napisał/a:
Kiedy można maluszka zgarnąć?? Byłabym w siódmym niebie jak by beżowy dumbo samczyk się znalazł, a najlepiej dwa dumbo, nie koniecznie oba beżowe :D
Piękne są <3

Policz sobie:P Maluchy urodziły się 9 kwietnia 2013 roku około godziny 11:P Samce powinny być z mamusią około 4,5 tygodnia a samiczki mogą dłużej. Liczymy!:)

Nie wiedziałam ile maluchy muszą być z mamą. Dzięki za info, zawsze kolejna wiedza w temacie :)

Lizz - Wto Kwi 30, 2013 20:46

Też nie wiedziałam, dopóki się nie okazało, że przywitamy je na tym świecie. Ogółem warto poczytać takie ciekawostki, żeby potem nie pytać, albo nie dać sobie wciskać kitu, że 3 tygodniowy osesek jest samodzielny;)
_ogonek_ - Wto Kwi 30, 2013 21:00

Lizz, proponuję zostawić stronkę i rozszerzyć nawet zasięg działania na Polskę :) Bo nie ma takiej ogólnej stronki.

Może połączymy siły ze szzurzo - adopcyjnym fb? :)

czlowiekkoldra - Wto Kwi 30, 2013 21:26

A powiedz jak by było z transportem, gdyby walnął mnie ten zaszczyt adopcji maluchów od Ciebie (ozrowaśmariołaskiśpełna...), dopuszczasz opcje Kurierem, czy PKP?
A tak jeszcze btw to nie tak bez sensu pytać od kiedy do odbioru, bo wiesz, może sie zdarzyć hodowaca który powie że maluchy będzie z mamą trzymał 6 nie wiem 7 tygodni, a bo tak o. Uważa, że tak dla nich lepiej. Jak by rozumiesz, pytanie indywidualne :)

mmarcioszka - Wto Kwi 30, 2013 23:12

czlowiekkoldra, transportu najlepiej szukać na forach zwierzęcych (tutaj też, w wątku transportowym), wtedy maluchy jadą z człowiekiem i odbierasz je we wcześniej umówionym miejscu ;)
Maluchy zawsze są z matką 4-5 tygodni, w zależności od płci, dłużej jeśli są chore, słabe, czy wyjątkowo małe ;)

Lizz - Wto Kwi 30, 2013 23:19

czlowiekkoldra odpadają różnego rodzaju przesyłki. Wolałabym zdecydowanie transport z jakimś homo sapiens sapiens, który będzie wiedział, że transportuje zwierzęta. Zamierzam trzymać maluchy z matką tyle ile trzeba. Rosną szybko i zdrowo, więc myślę, że nie będę musiała ich trzymać za długo:) 10 maja najszybszy termin.
Majszczur - Śro Maj 01, 2013 11:00

Lizz napisał/a:
Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:)
Ja bym tą stronkę zostawiła. Jest estetyczna i bardzo przejrzysta. Pomysł z ankietą wysyłaną bazpośrednio ze stronki też super. Bardzo wygodna sprawa i dla adoptujących i dla wyadoptywujących.

Lizz ... dziękuję :kwiatek:

edit: literówka

Dori - Śro Maj 01, 2013 11:09

Lizz napisał/a:
transport z jakimś homo sapiens

Będę jeździć na Podróżniku, ale dopiero 18-19 maja.

Lizz - Śro Maj 01, 2013 21:25

Majszczur napisał/a:
Lizz napisał/a:
Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:)
Ja bym tą stronkę zostawiła. Jest estetyczna i bardzo przejszysta. Pomysł z ankietą wysyłaną bazpośrednio ze stronki też super. Bardzo wygodna sprawa i dla adoptujących i dla wyadoptywujących.

Lizz ... dziękuję :kwiatek:

Przestaniesz dziękować jak będziesz mieć kontrole co tydzień :P Oczywiście żart;)

Nie dziękuj mi tylko małej, że taka słodka jest i że zgodziła się do Ciebie jechać, bo już odbyłam z nią wstępną rozmowę, pokazałam jej zdjęcia Twoich szczurków itd;)

mmarcioszka - Śro Maj 01, 2013 21:26

Majszczur, gratki :D Mała trafi do świetnego stada.
Lizz - Pią Maj 03, 2013 11:37

Oby stado było też cierpliwe. Mała juz dwa razy uciekła w nocy z klatki. Nawet nie wiem dokładnie jak i zabezpieczyłam wszystko, co było podejrzane. Szykuje się ładna podróżniczka:)
Majszczur - Pią Maj 03, 2013 17:04

Hahaha :lol1: no to nie pozostaje mi nic innnego jak na wszelkij słuczaj zawczasu zabezpieczyć wybiegowy pokój jeszcze bardziej niż jest zabezpieczony 8)
Lizz - Pią Maj 03, 2013 21:34

Majszczur mam dla Ciebie filmik z małą modelką. Gdzie pokazać?:D
Lizz - Sob Maj 11, 2013 13:46

A więc tak:
W miocie liczącym 10 młodych, przywitało nas 6 jajek, czyli
-3 samczyki (1 standard, 2 dumbo) Jeden dumbo pojechał dziś do domku, tak więc WOLNE są 1 standard i 1 dumbo
Mamy 7 samiczek.
-czarna dumboszka zarezerwowana dla Majszczur
-czarna standard, jasna standard, jasna dumbo zarezerwowana dla Sayu
-jasna dumbo zarezerwowana
WOLNE są dwie jasne dumbo

Mam nadzieję, że zrozumiałe xD