To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Gdańsk i cała Polska] Dziewczynka dumbo teddy(?) rex

wiewi - Pią Paź 12, 2012 08:59

Smeg jak tam po wizycie? Wiecie coś nowego?
smeg - Pią Paź 12, 2012 12:16

Mała miała robione usg i niestety potwierdziło ciążę... Na monitorze widać było dwa bijące serduszka. Ciąża jest już zaawansowana, mamusia na dniach będzie rodzić, więc na sterylkę aborcyjną za późno. Mam nadzieję, że miot nie będzie liczny, bo zdecydowałam się go odchować. Dziewczynka w gabinecie zaczęła lekko krwawić z pochwy, co mnie bardzo zaniepokoiło, myślałam, że może zaczyna już rodzić, ale dziś rano nadal nie było maluszków, za to zauważyłam trochę krwi na półce w klatce. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, dużo kciuków jest potrzebne :kciuki:

Co do gruchania - nie ma tragedii, i tak nie można jej w tej chwili podać żadnych leków ze względu na ciążę. Mam ją faszerować witaminkami i beta-glukanem.

Wszyscy byli tacy napaleni na przygarnięcie rexinki, a jak przyszło co do czego, to tylko Oli okazała się zdecydowana na 100% na DS ;) Tak więc dziewczynka trafi do niej, jak tylko odchowa miot i będzie zdrowa :serducho:

Oli - Pią Paź 12, 2012 12:23

smeg, dzięki dzięki dzięki :falover:
wiewi - Pią Paź 12, 2012 12:27

Smeg to ja trzymam kciuki za Ślicznotę i za maluszki też :)
Będę maluchów wypatrywać :) Oby się żaden chłopiec nie urodził.... :)

Lavi - Pią Paź 12, 2012 12:28

Oli gratuluję! :mrgreen:

A za dziewczynkę i kluseczki kciuki mocne trzymam :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Oli - Pią Paź 12, 2012 12:42

czy ja mogę nadać dziewczynce imię? :oops:
smeg - Pią Paź 12, 2012 12:43

Oli, oczywiście ;) Masz już pomysł? :mrgreen:
Lavi - Pią Paź 12, 2012 12:44

Właśnie niech się samczyk urodzi
Off-Topic:
Dla mnie :twisted:

smeg - Pią Paź 12, 2012 12:45

Lavi, już moja siostra jest chętna na jednego samczyka, więc niech się dwa urodzą :mrgreen:
wiewi - Pią Paź 12, 2012 12:48

Ciekawe ile będzie maluchów i jakiej płci :) Może tych samczyków trzech będzie?.... ;)
Lavi - Pią Paź 12, 2012 12:48

Ale dwa dumbo teddy rexy, bo jak Twoja siostra mi takiego zabierze to będę ryczeć u jej stóp codziennie :lol: Kurde jak teraz się nie uda to chyba nie jest mi taki szczur przeznaczony :twisted:

I jutro jak do Ciebie przyjdę może już będzie kupka żelek do podziwiania :serducho:

Oli - Pią Paź 12, 2012 12:55

mam kilka pomysłów - chciałam nazwać ją Mała Mi, a że jest w ciąży to może w skrócie MaMi będzie dobre? myślałam też o Mozaika lub Melba.
Lavi - Pią Paź 12, 2012 12:58

MaMi jest śliczne :serducho:
wiewi - Pią Paź 12, 2012 13:07

Ja też głosuję za MaMi! Piękne :)
szczurowata - Pią Paź 12, 2012 13:14

:kciuki: dla przyszłej mamusi, no i kluseczek, które niebawem przyjdą na świat :)

MaMi to świetne imię :mrgreen: