Archiwum - szczur w schronisku
Niamey - Pon Maj 28, 2012 00:04
Off-Topic: | Pyl, ja to widzę inaczej. Jesteś niesamowicie pomocną osobą, a fakt, że masz swoj osobiste marzenia czy nawet zachcianki, które skłoniłyby Cię do wykonania dodatkowego wysiłku, w niczym tego nie umniejszają. Ot Ale już tam, nie ciągnę dalej |
indygo - Pon Cze 04, 2012 16:24
Z tego co wiem na Paluchu sa trzy samce szczurze. jeden kwarantanne skończył 3 drugi skończy jutro, a 3 z tego co słyszałam 14. (info jest na grupie szczury na fb)
Starsza Pani - Wto Cze 05, 2012 15:20
Dwa szczury mają DS (kaptur jest w Medicavecie w stanie ciężkim i czeka na operację - nie wiadomo, czy do DS dotrze), trzeciego szczura nie widziałam, ale jest na stronie Palucha.
http://napaluchu.pl/system_kwarantanna.php
ID: 0005/12/E
Gatunek: SZCZUR [ HODOWLANY ] [ samiec ]
Masc: brązowo biała
Skad: Sm z Lecznicy na ul Schroegera
exploit-oi - Wto Cze 05, 2012 23:37
Starsza Pani czy mogę wiedzieć co z się działo z kapturem że potrzebny był natychmiastowo wet ? w jakim stanie jest obecnie?
Starsza Pani - Śro Cze 06, 2012 08:47
exploit-oi napisał/a: | Starsza Pani czy mogę wiedzieć co z się działo z kapturem że potrzebny był natychmiastowo wet ? w jakim stanie jest obecnie? |
Chłopak był operowany wczoraj i żyje , a przed operacją nie było do końca pewne, czy będzie sens go wybudzać.
RTG wykazało, że ma olbrzymie ropnie wewnątrz jamy brzusznej (prawdopodobnie po kastracji bo chłopak kastrat, ropa wypływała na zewnątrz).
Dodatkowo powiększone serce, problemy z pęcherzem, bardzo duże zmiany w stawach biodrowych i kręgosłupie (chłopak pełza z przekręconymi na bok tylnymi łapkami, lek przeciwbólowy do końca życia) oraz wszoły. I jest stary.
Diagnozę i opis leczenia mogę zamieścić.
A może jest ktoś chętny na kolejnego kaptura z Palucha? Dowiozę do schroniska.
Kluska - Czw Lip 19, 2012 19:48
Aktualne?
exploit-oi - Pią Lip 20, 2012 00:09
Temat jest cholera jasna niestety aktualny ciągle ...18 lipca na Paluch przyjęte zostały 3 szczury - samczyki. dwa w miarę młode , trzeci przez weta oceniony na 3 lata czyli pewnie staruszek . Kwarantanna trwa dwa tyg. Szczurki do obejrzenia na stronie schroniska Paluch. Standardowa prośba - jeśli ktoś szuka szczura -proszę zastanówcie się nad nimi bo na Paluchu warunków dla szczurów poprostu nie ma i trzeba je zabrać jak najszybciej.
Starsza Pani - Pią Lip 20, 2012 19:08
Kluska napisał/a: | Aktualne? |
Kluska, na kolejnego szczura z Palucha znalazłam chętną.
Strona Palucha niestety nie działa, więc obejrzeć na razie następnych trzech szczurów się nie da.
Ale gdyby ktoś chętny z Wawy się znalazł na chłopaków daję transport na Paluch i z powrotem.
Kluska - Pią Lip 20, 2012 19:28
To super Trzymam kciuki za dalsze domki
Starsza Pani - Pią Sie 03, 2012 08:22
Dwa szczury z Palucha zostały wyadoptowane (nie wiem komu), po trzeciego jedziemy z przyszłą właścicielką w niedzielę.
Starsza Pani - Nie Sie 05, 2012 13:23
Szczur pojechał z nową opiekunką do domu. Był olbrzymi, przyjacielski i śmierdzący. I na pewno nie ma trzech lat .
Na razie szczurów na Paluch nie ma.
Kluska - Pią Sie 17, 2012 11:37
W takim razie zamykam
|
|
|