Archiwum - [Ostrowiec Św.] Oddam szczurki młode :D DS
Bel - Sob Mar 31, 2012 20:48
kylu napisał/a: | prędzej kapibara ja zeżre niż szczur przegryzie | to nie zapomnij życzyć kapibarze smacznego, bo szczur na luzie zeżre beton. Bon Appétit.
kylu napisał/a: | pójdą w eter. | kiepskie określenie na forum miłośników szczurów
kylu - Sob Mar 31, 2012 20:50
Bel napisał/a: | kylu napisał/a: | prędzej kapibara ja zeżre niż szczur przegryzie | to nie zapomnij życzyć kapibarze smacznego, bo szczur na luzie zeżre beton. Bon Appétit.
kylu napisał/a: | pójdą w eter. | kiepskie określenie na forum miłośników szczurów |
haha
Pręty zbrojeniowe tez zjedzą ??
Karena - Sob Mar 31, 2012 20:51
kylu, Chodziło o styczność samca z maluchami.
Za wcześnie żeby oddzielać maluchy od matki.
Jakie wymiary ma twoja klatka?
Jeśli chcesz zostawić sobie szczury to zostaw dwa tej samej płci lub wykastruj samca jeśli chcesz zatrzymać parkę.
kylu - Sob Mar 31, 2012 20:57
Karena napisał/a: | kylu, Chodziło o styczność samca z maluchami.
Za wcześnie żeby oddzielać maluchy od matki.
Jakie wymiary ma twoja klatka?
Jeśli chcesz zostawić sobie szczury to zostaw dwa tej samej płci lub wykastruj samca jeśli chcesz zatrzymać parkę. |
Rozumiem. Ale szczur niema styczności z maluchami. DAFAK
1m na 1m na 0.5 mam klatkę.
2 samice są moje. 2 samce mojej kobity. Zajmujemy się nimi na zmianę. Tyle w temacie IDE spać jutro będę gadał mam dość!
Karena - Sob Mar 31, 2012 20:59
kylu, To fajna duża klatka
Zmieniłam załączniki z pierwszej strony na miniatury.
Dobrze, że odpisujesz przynajmniej mamy coraz większą jasność sytuacji.
Bel - Sob Mar 31, 2012 20:59
chamskimi postami nie osiągniesz nic poza chamskimi odpowiedziami...
kylu - Sob Mar 31, 2012 21:00
Dzięki mam już dość pisania na dziś ręce mnie bolą a mam jeszcze swoją robotę. Pozdrawiam piszcie ludzie chodzi o szczęście maluchów.
smeg - Sob Mar 31, 2012 21:28
Proszę o zachowanie większej kultury wypowiedzi - zarówno z Twojej strony, kylu, jak i pozostałych użytkowników. Kylu - wypowiedziami w tym tonie odstraszasz potencjalnych chętnych.
Kasik - Sob Mar 31, 2012 21:33
kylu, nie chodzi o to, że nie masz czasu odpowiadać, tylko o to, w jaki sposób odpowiadasz. Ludzie - potencjalni odpowiedzialni przyszli właściciele, jak i po prostu użytkownicy forum - starają się pomóc, dowiedzieć się na temat wspólnego bytowania samców i samic, co budzi duże wątpliwości. Nie wiem, czy wiesz, ale na tym forum nie mamy obowiązku pomagać, a jedynie chęci. Poza tym - pomagamy osobom, które są odpowiedzialne, które nie zawiniły lub które popełniły błąd nieświadomie i starają się go zrozumieć. Ty nie chcesz wyjaśnić, w jaki dokładnie sposób doszło do niechcianej ciąży, nie wykazujesz się żadną inicjatywą w wytłumaczeniu sytuacji, na dodatek nadal chcesz trzymać samce i samice - jaką mamy mieć pewność, że za chwilę znów nie będzie maluchów?
kylu - Sob Mar 31, 2012 21:35
smeg napisał/a: | Proszę o zachowanie większej kultury wypowiedzi - zarówno z Twojej strony, kylu, jak i pozostałych użytkowników. Kylu - wypowiedziami w tym tonie odstraszasz potencjalnych chętnych. |
Bardzo przepraszam ale jeżeli ktoś obraża mnie to nie zostanę obojętny ze swojej strony. Zależy mi tylko i wyłącznie na dobru maleństw. Ale jak sam mnie doinformowałeś dopiero po 1 miechu powinien wydać maluchy. Wiec nie mam takiego pośpiechu. Lecz jeżeli ktoś mnie obraza mówiąc ze jestem 10 latkiem. Krew mnie najjaśniejsza zalewa.
Kasik napisał/a: | kylu, nie chodzi o to, że nie masz czasu odpowiadać, tylko o to, w jaki sposób odpowiadasz. Ludzie - potencjalni odpowiedzialni przyszli właściciele, jak i po prostu użytkownicy forum - starają się pomóc, dowiedzieć się na temat wspólnego bytowania samców i samic, co budzi duże wątpliwości. Nie wiem, czy wiesz, ale na tym forum nie mamy obowiązku pomagać, a jedynie chęci. Poza tym - pomagamy osobom, które są odpowiedzialne, które nie zawiniły lub które popełniły błąd nieświadomie i starają się go zrozumieć. Ty nie chcesz wyjaśnić, w jaki dokładnie sposób doszło do niechcianej ciąży, nie wykazujesz się żadną inicjatywą w wytłumaczeniu sytuacji, na dodatek nadal chcesz trzymać samce i samice - jaką mamy mieć pewność, że za chwilę znów nie będzie maluchów? |
JA się tak wyrażam tak odpowiadam i to definiuje mnie a nie inna osobę. Jeśli zauważyłaś staram się odpowiadać na każde pytanie ale siedzę 8 h dziennie wzwyż przed kompem i jak patrze w ekran to mnie krew zalewa.Po drugie widzę ze mnie nie zrozumiałaś . NIE TRZYMAM SAMICY I SAMCA RAZEM!!! Trzymam jako osobne stada. Nie widzę w tym żadnego problemu. zdrówko
Onia - Sob Mar 31, 2012 21:39
Post edytowany przed moderację. AD
Jesli chcesz to jutro o 16 moge podjechać i zabrać Ci wszystkie samce na DT, może moi rodzice sie na to zgodza mimo , ze od 7 lat żyję na swoj rachunek
smeg z góry przepraszam , ale we mnie też się gotuje...
smeg - Sob Mar 31, 2012 21:46
kylu napisał/a: | Nie wsadziłem ich do 1 klatki. |
Dlaczego więc na pierwszej stronie jest zdjęcie rodziców razem w hamaku?
Ludzie są zdenerwowani, bo wkładają wiele wysiłku w znajdowanie domów dla wpadkowych maluchów, rozmnożonych przypadkowo lub z winy sklepów zoologicznych, a tu przychodzi sobie taki kylu i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy Ręce opadają, kiedy czyta się Twoje wypowiedzi, bo wynika z nich że zupełnie nie poczuwasz się do winy z powodu sprowadzenia na świat kolejnych niechcianych maluszków. Cały dział "Oddam" pęka w szwach od szczurków z wpadek i interwencji, a klatki w dobrych domach nie są z gumy. Dlatego chcemy się upewnić, że nie dojdzie już u Ciebie do kolejnych miotów.
Nie wydawaj maluszków przypadkowym osobom, dokładnie wypytaj wcześniej o warunki. Szczury nie mogą żyć samotnie, więc nie oddawaj pojedynczych szczurków osobom, które nie mają innych ogonów. Upewnij się też, że osoby te dysponują odpowiednio dużą klatką (min. 70x40x60 cm na 2 szczury).
Przemyśl propozycję Oni - może Cię odciążyć w opiece nad maluchami i wybieraniu im odpowiednich domów - a nie jest to takie proste, bo często trzeba się użerać z nieodpowiedzialnymi osobami.
Onia - Sob Mar 31, 2012 21:49
Ja podtrzymuję swoją propozycję ..jeśli kylu zechce z niej skorzystać .
Motylove - Sob Mar 31, 2012 21:54
kylu, Nam też zależy na szczurach, dlatego chcemy poznać całą sytuację.
Może po prostu usiądź przy tym dłuższą chwilę i napisz nam wszystko od A do Z, co się stało, ile maluchów wolnych, ile zajętych itp.
Nikt tutaj nie chce dla nikogo źle, wręcz przeciwnie.
kylu - Sob Mar 31, 2012 21:59
smeg napisał/a: | kylu napisał/a: | Nie wsadziłem ich do 1 klatki. |
Dlaczego więc na pierwszej stronie jest zdjęcie rodziców razem w hamaku?
Ludzie są zdenerwowani, bo wkładają wiele wysiłku w znajdowanie domów dla wpadkowych maluchów, rozmnożonych przypadkowo lub z winy sklepów zoologicznych, a tu przychodzi sobie taki kylu i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy Ręce opadają, kiedy czyta się Twoje wypowiedzi, bo wynika z nich że zupełnie nie poczuwasz się do winy z powodu sprowadzenia na świat kolejnych niechcianych maluszków. Cały dział "Oddam" pęka w szwach od szczurków z wpadek i interwencji, a klatki w dobrych domach nie są z gumy. Dlatego chcemy się upewnić, że nie dojdzie już u Ciebie do kolejnych miotów.
Nie wydawaj maluszków przypadkowym osobom, dokładnie wypytaj wcześniej o warunki. Szczury nie mogą żyć samotnie, więc nie oddawaj pojedynczych szczurków osobom, które nie mają innych ogonów. Upewnij się też, że osoby te dysponują odpowiednio dużą klatką (min. 70x40x60 cm na 2 szczury).
Przemyśl propozycję Oni - może Cię odciążyć w opiece nad maluchami i wybieraniu im odpowiednich domów - a nie jest to takie proste, bo często trzeba się użerać z nieodpowiedzialnymi osobami. |
NAPISEM JUŻ wcześniej ze samica została zapłodniona już wcześniej w sklepie. A zdjęcie zrobione bo mogłem ich wsadzić do hamaka razem z racji ze TA samica JUŻ BYŁA W CIĄŻY!! Boże czy to Kompletny DOWN czytal czy jak Cytat: | i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy | Nigdzie tak nie napisałem!! Boże . Dlatego tak się denerwuje bo ludzie nie umieją czytać. No ale najłatwiej jest napisać ze ja nie umiem się wyrażać![/quote]
|
|
|