To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - --decyzja w trakcie--

Sandy Indygo - Pią Kwi 13, 2012 20:58

Nastepne dobre wiesci... :D
Okazuje sie, ze chlopcy sa zdrowi, przebadani wszyscy, skore maja zdrowa, tylko drapali sie zapewne z powodu jakichs roztoczy albo innego paskudztwa. Musze ich tez najzwyczajniej wykapac XD Wykupilam im srodek na odrobaczenie, wiec zasadniczo po kapieli beda sie nadawali prosciutko do adopcji :D
Tak wiec zachecam nadal do pisania PM-ek, bo chlopaki sa kochani, a niestety nie moge ich wszystkich zatrzymac... Moze mama sie zgodzi na 2-3 moje pupilki, ale niczego nie jestem teraz pewna.
Pozdrawiam :)

marchewusia - Sob Kwi 14, 2012 12:32

Postaraj się żeby Majkel z braćmi został, resztę zachęcam do oddania. Szkoda że tak wyszło, ale każdy ma czasem kryzys, ja na szczęście wychodzę już na prostą. A też miałam czape, też myślałam, żeby oddać, ale to najwygodniejsze rozwiązanie. Udało się i wszystkie są ze mną całe i zdrowe :)
trzymam kciuki jednak żeby było jak najlepiej.
:glaszcze:

Essme - Sob Kwi 14, 2012 13:47

czego potrzebujesz na chwilę obecną dla chłopaków?
masz dla nich karmę?

Sandy Indygo - Nie Kwi 15, 2012 13:08

marchewa, dziekuje. :3 Przed chwila rozmawialam z mama. Wyglada na to, ze o ile 3 nowych oddam, Majkel i blizniaki sa pod ochrona. :D
Tak wiec na razie wszystkich szukajacych szczurka zachecam do adopcji Chico i Arroza. To mlode, kochane, slodkie szczurki, ale niestety nie moge ich zatrzymac. D:
Essme, na chwile obecna najbardziej potrzebna mi karma dla ciurkow, bo sciolke i sianko mamy, ale chlopaki nie bardzo maja co jesc. :C Jesli ktos chce pomoc i zrobic zrzutke karmy, to prosze o PW, podam adres. I z gory bardzo dziekuje :3
Ciel zarezerwowany dla rokxsi, CHICO I ARROZ CIAGLE DO ADOPCJI!

marchewusia - Nie Kwi 15, 2012 13:17

Mam cholerną słabość do syjamów, więc porwałabym Chico ale sytuacja beznadziejna. Poza tym nie biorę już chłopaków, bo wykańczają mnie stada różnej płci. Postawiłam w przyszłości na dziewczyny.
Zachęcam do adopcji ogonów :)
syjamek :serducho:

lorelei - Nie Kwi 15, 2012 19:09

Postaraj się wrzucić jakieś nowe i w miarę wyraźne zdjęcia chłopców i zaktualizuj pierwszy post, łatwiej będzie się połapać. :wink:
Essme - Wto Kwi 17, 2012 19:42

Sandy Indygo rozumiem ze wszystkich chłopaków oddajesz do adopcji?
LuxTorpeda - Śro Kwi 18, 2012 21:50

Sandy odpisz mi proszę na priv...wiem że ciut jestem niecierpliwa... :oops:
Sandy Indygo - Nie Kwi 22, 2012 12:09

Heeeej - dobre wiesci przynosze ^^
*dla kogo dobre, dla tego dobre, bo chetnych kilku bylo - ale na pewno dobre dla szczurkow ^^ *
Chico i Arroz w nowym domu! :D
Cielak wciaz czeka na transport, ale... po oddaniu chlopakow zaczelam sie zastanawiac... czy moze jednak Cieluch tez by nie zostal. Z miesiac temu mial mnie jeszcze definitywnie gdzies, a ostatnio zrobil sie z niego miziak na miare Szczurka Majkela. <333
Jednak to tylko moja nadzieja, ze zostanie, wszystko zalezy od tego czy roxksi z niego zrezygnuje, i od zgody mamy oczywiscie...
Chlopakom wiedzie sie o wiele lepiej, m.in. z tego powodu, ze wczoraj zrobilam maly, hm, remoncik dwoch klatek i dosc prowizorycznie stworzylam z nich jedna. Chlopaki byli wniebowzieci. <3 Dostali paczuszke karmy od caliny, nowej mamusi Chico i Arroza, i sa w stanie dla niej zabic nawet mnie :D
Zostali tez wykapani w dziwnym srodku przeciw pasozytom (to akurat najmniej im sie podobalo, i mnie w sumie tez - nie lubie znecac sie nad szczurkami :I) i zobaczymy, czy przestana sie drapac. Moze drapia sie bo maja takie hobby, ale nie sadze xD
W kazdym razie, poki co tyle w temacie, prosze nie zamykac tematu, dopoki nie rozstrzygnie sie sprawa Cielaczka. :3
Ave!

calina - Nie Kwi 22, 2012 13:15

Chłopaki też maja się dobrze w nowym domu, nawet są dość zgodni z moimi paskudami, Teklem i Mudzynkiem, także nie jest źle :) teraz mamy w domu akcje "podtuczanie maluchów", bo w porównaniu zmoimi kluchami to oni są jak anorektyczki :D
Ebia - Nie Kwi 22, 2012 13:57

Off-Topic:
calina, tylko nie przesadź z tuczeniem ;) Zbyt gruby szczur, to chory szczur.. wiesz, problemy z sercem i te sprawy ;) Szczur według mnie nie może być za chudy, ale nie może też być za gruby. Ja swoją odchudziłam, jest teraz bardziej skoczna i energiczna ;)

calina - Nie Kwi 22, 2012 15:08

Off-Topic:
Spokojnie :) chłopaki dostają warzywka zazwyczaj i to też o wyznaczonych porach, także za tłuste też nie będą :) ale maluchy potrzebują troszkę podtuczenia, bo są chudzinkami według mnie

Sandy Indygo - Pon Kwi 23, 2012 10:27

Off-Topic:
To prawda, moje smrody to chudzielce. :mrgreen:

Coz... wyglada na to, ze Arroz jednak do mnie wraca. D: Boi sie w nowym domu, wczoraj podrapal strasznie nowa mamusie. :C Obawiam sie, ze trudno bedzie znalezc nowy domek dla tego dzikuska, choc nie jest agresywny, po prostu plochliwy. :C
Najwyzej jakos nad nim popracuje, i albo oddam do adopcji, albo zostanie ze mna. :3
Mama pewnie juz nie moze sie doczekac. xD
Tak wiec jak sa jacys chetni na Ryza - prosze o PW w dalszym ciagu. :3
Pozdrawiam ^^
Ave!

Martini - Pon Kwi 23, 2012 12:35

Sandy Indygo, a ile on jest w nowym domu?
Nie rzucajcie tego szczura z miejsca w miejsce, dajcie mu się przyzwyczaić! Moje półtoraroczne dziewuchy przez tydzień po przyjeździe do mnie nie wychodziły z domków, bo były wystrachane, a Wy chcecie rozwiązywać adopcję, bo szczur drapie... :roll: Dajcie mu trochę czasu, to straszna zmiana w jego szczurzym życiu.

marchewusia - Pon Kwi 23, 2012 23:43

Moje dwa szczury odbite z zoologa były takie zdziczałe, że oswajanie zajęło mi kilka miesięcy. Do dziś są płochliwe, ale po wzięciu na ręce już się rozpływają. Wytrwałości!