Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
Panic - Nie Gru 28, 2008 15:19
40 szer, 30 dlugosci i 60 wysokosci
Oli - Nie Gru 28, 2008 18:24
Panic napisał/a: | 40 szer, 30 dlugosci i 60 wysokosci |
Ta klatka jest za mała nawet jak na jednego szczura. Radzę poszukać czegoś większego.
gadget - Wto Gru 30, 2008 15:39
To jest klatka zamieszkala przez 1 samczyka husky - Erwina (2 bedzie jak tylko wroce do wroclawia i znajde jakiegos malucha do adopcji) Wymiary to 55x40x60, kupiona w lokalnym zoologu za 80 zl !
Wyposazenie:
Na gornej polce przymocowany karton wypchany szmatkami (1 z sypialni szczurka)
Obok rurka zrobiona ze starego opakowania po przysmakach dla psa
Obok rurki "hamak" zrobiony ze starego recznika (2 sypialnia szczurka)
Pod nim polka (drabinka laczaca polki zostanie wymieniona na galezie jak tylko znajde adekwatne do moich oczekiwan) na ktorej zwykle stoi jedzenie (2-3 miski)
Pod wyzsza polka przymocowane "kolanko", ktore polaczone jest jednoczesniej z koszyczkiem z sianem
Przy kuwecie 2 kolanko (jedno z miejsc w ktorych maly lubi poprostu siedziec), kolba i poidelko
Kuweta wylozona recznikami papierowymi, papierem toaletowym, kawalkami mojej starej koszulki i scinkami z niszczarki do papieru + w kuwecie lezy tuba po duzym reczniku papierowym
jak wymysle cos jeszcze to zmodernizuje klatke (narazie musze isc po jeszcze 1 kolanko
Ps. jak przygarne malucha to pewnie zakupie wieksza klatke, badz ta polacze z inna mniejsza ktora mam w domu.
Bema - Wto Gru 30, 2008 17:48
dużo udogodnień, milusio
idaa - Śro Gru 31, 2008 09:19
Panic klateczka faktycznie malutka.
Panic napisał/a: | Macie jakies rady co mogę zrobić by ta klatka była ciekawsza? |
Przejrzyj ten temat. Znajdziesz tu dużo zdjęć naszych klatek. W innych tematach znajdziesz informacje, jak zrobić tanim kosztem półki i hamaczki. Powodzenia
gadget w Twojej klateczce też nie za wiele miejsca, ale bardzo fajnie zagospodarowana. Dużo udało Ci się w niej zmieścić
mc - Wto Sty 13, 2009 22:40
jeszcze nie ma sie czym chwalić bo zupełnie nie jest urządzona, ale właśnie szukam inspiracji i zaraz coś dorobie
Anonymous - Pią Sty 16, 2009 15:16
a tak wyglada rezydencja Starego Jeszcze duzo rzeczy sie zmiesci, wiec jak sesja sie skonczy to polaze i cos poszukam jeszcze.
Gdzie wy kupujecie takie szerokie kolanka, ze dorosle samce sie mieszcza? :p Patrzylam w castoramie i nie widzialam...
nutaka - Śro Sty 28, 2009 21:22
pożyczyłam moją górną szynszylówę na czas nieokreślony kuzynce więc została mi tylko wiewiórka. Mychy marudziły, bo dół był był dośc ubogo urządzony, więc zmieniłam nieco, babom się podoba, efekt jest taki:
mc - Czw Sty 29, 2009 11:49
nutaka, ładnie, hehe ta skarpeta
babli - Sob Sty 31, 2009 19:47
W poniedziałek wymieniam, i znowu przemeblowanie. Polar powinien dojść, to i poszyję coś. Stare rury, już się nie nadawały do użytku, więc nowe kupić trzeba. Tarasy ferplasta - trzy, w drodze
edit:
2 pierwsze zdj, obrócone
mc - Sob Sty 31, 2009 20:01
babli, klatka rewelacyjna! Jestem pod wielkim wrażeniem, sama zrobiłaś? zamawiałaś?
babli - Sob Sty 31, 2009 20:11
Zamawiałam. Nieterminowy bardzo pan.. ale da się przeżyć .. Za to klatka mi się bardzo podoba
Anonymous - Sob Sty 31, 2009 20:20
babli, wielka, jakie ma wymiary?
babli - Sob Sty 31, 2009 20:44
mc, 400zł, warto baardzo. W dodatku, my ją na auto zapakowaliśmy bo P. Piotr 30min drogi od nas . Odchody czyszczę za pomocą szczotki i wody, tyle wystarcza
Ren, 80/80/130 cm
idaa - Sob Sty 31, 2009 21:40
mc napisał/a: | nutaka, ładnie, hehe ta skarpeta |
A ja zastanawiałam się, co to jest to kolorowe . Fajny pomysł.
babli klatka po prostu rewelacyjna. Podoba mi się strasznie bardzo. Tylko ja niestety znając możliwości moich panów (nasza klatka co tydzień ląduje w domestosie) nie zaryzykowałabym drewnianych elementów .
|
|
|