To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

AngelsDream - Czw Sty 07, 2010 13:38

sachma, kupy bardzo ładne - zwarte, nielepkie, regularne.

Żadnych zaparć, sensacji, pierdnięć. Tylko zęby gorsze niż na BARFie, ale od tego nadal mamy kostki, bo jakąś wielką entuzjastką mycia nie jestem - nie lubię się dłubać ogólnie.

Baaj je Bozitę Robour Lamb&Rice 23/13
Celar zwykłą lub opcję plus. ;) Teraz kupiłam Bozitę XL - Celar i tak ją zje, a będę miała smaki dla Baaja.

Fauka - Czw Sty 07, 2010 14:03

Ja właśnie poszukuję nowej karmy, husse już mi nie pasi. Kupy są niefajne w dodatku Lary coraz mniej chętnie to je. Myślicie że Bozita się sprawdzi? jaka najlepsza? w dodatku cena nie jest wygurowana. Rozważałam jeszcze karmę Brit.
W poniedziałek jadę z chłopakami do weterynarza, liczę za kciuki.

Co do szkolenia - warto iść do jakiejś psiej szkółki, poszkolić się z psem i pogadać ze szkoleniowcem, może jakiś staż czy coś ;)

AngelsDream - Czw Sty 07, 2010 14:25

Fauka, Bozita ma szeroką ofertę, więc możesz sobie dobrać, co chcesz i jak chcesz - mają nawet karmę dla psów pracujących o wrażliwym żołądku, co jest rzadkością.
babyduck - Czw Sty 07, 2010 14:33

sachma napisał/a:
jest tańsza niż Pro plan
gdzie? :shock:
sachma - Czw Sty 07, 2010 14:34

babyduck, w zooplusie - tam bozita jest tańsza niż u dystrybutora i na allegro..

bozita junior https://www.zooplus.pl/sh...ta/bozita/31241
pro plan junior https://www.zooplus.pl/sh...lan/puppy/30693

niby tylko 3zł na kg ale jednak ;)

większa różnica na kg jest między bozita dla dorosłych małych ras a pro planem dla dorosłych małych ras.

babyduck - Czw Sty 07, 2010 14:39

Dobra, sprawdziłam w telekarmie - tam w przeliczeniu na kg akurat pro Plan wychodzi taniej, bo Bozita pakuje po 12,5 kg, a PPP po 15 kg.

A może przetestować to: Regal Petfood? Ktoś tym karmił?

Anonymous - Czw Sty 07, 2010 15:33

NA dogomani Pro Plan ma bardzo dobre opinie, że to najlepsza karma na rynku itd. ale nie wiem czy jest aż taka dobra w porównaniu do ceny. Ja na razie kupiłam boscha ( https://www.zooplus.pl/sh...ch_junior/31522 ), zobaczymy :wink:
Fauka - Czw Sty 07, 2010 15:47

Przeglądam tą Bozite i prezentuje się ciekawie. Zainteresowała mnie ta - http://www.allegro.pl/ite...ve_12_5_kg.html . Jednak za tą cenę mam 15 kg Husse. Ciekawe jest jednak to, że zawiera mięso z kurcząt i renifera, w dodatku jest napisane że:

Cytat:
karmy Bozita nie zawierają żadnych sztucznych wzmacniaczy smaku, środków barwiących ani konserwantów.

mięso do produkcji pochodzi ze zwierząt do karmienia których nie stosowano hormonów wzrostu.

Oli - Czw Sty 07, 2010 19:00

Fauka napisał/a:
Rozważałam jeszcze karmę Brit.
ja osobiście ni epolecam tej karmy, a dokładniej brit care. Moje psy na niej bardzo schudły i o ile Korze wyszło to na dobre, to Duszek wygląda fatalnie niestety. :?
agacia - Czw Sty 07, 2010 21:21

Ja swoim daję Brit lamb&rice i nie narzekam, ale nie jest to ich jedyne jedzenie. Najważniejsze dla mnie jest to, że na tej karmie Barie nie zagazowuje nas praktycznie wcale, a kiedyś smrodził na każdym kroku prawie.
Fauka - Czw Sty 07, 2010 22:16

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
sachma - Czw Sty 07, 2010 22:37

Oli napisał/a:
Fauka napisał/a:
Rozważałam jeszcze karmę Brit.
ja osobiście ni epolecam tej karmy, a dokładniej brit care. Moje psy na niej bardzo schudły i o ile Korze wyszło to na dobre, to Duszek wygląda fatalnie niestety. :?

moje wychudły na zwykłym Brit dla ras dużych, ale ładnie wyglądały na Brit aktiv - zakładałam że to dlatego że jednak mieszkają na dworze, więc potrzebują więcej niż psy domowe. Ja jestem zadowolona, kupy nie są super, ładniejsze były na gotowanym, ale sierść się poprawiła i Dino nabrał tkanki mięśniowej - na gotowanym tył. No i rzeczywiście gazy zniknęły, wcześniej Dino pierdział straszliwie, teraz nie ma tego kłopotu. Dużym plusem jest też cena - 170zł za 30kg - starcza na 2 miesiące na jednego psa, do tego dochodzą puszki i ryż, kości i specjalnie dla niego gotowane rosołki - teraz zimno, zupa z ryżem dobrze robi z rana ;)

Fauka - Pią Sty 08, 2010 12:04

Normalnie mnie szlag trafia, jak nie urok to sraczka. Zastanawiam się czy kastracja Ajsa dużo zmieni, chyba tak. Ajs albo chodzi i na wszystkich warczy albo jest dla wszystkich milutki i chce gwałcić, wyrok na jego dżondra został wydany.
W dodatku nie wiem czemu ale uwziął się na kota, chodzi za nim krok w krok i warczy, wygląda to głupio bo kot biega, skacze albo po prostu siedzi lub spaceruje a Ajs za nim chodzi jak cień i warczy cokolwiek by nie zrobił. Nawet jak śpi to jest źle. Nie wiem skąd on ma takie odpały. Cały czas siedzi w moim pokoju i ma spokój, zadbałam o jego kącik, mama na niego już nie krzyczy, męcze go na spacerach i nic.

Tess - Pią Sty 08, 2010 12:10

Fauka, a u weterynarza byłaś? :roll:
Fauka - Pią Sty 08, 2010 12:12

Mamy wizytę w poniedziałek, napisalam to wcześniej już. Póki co, szukam przyczyny w nim a nie w jego zdrowiu bo ja już nie pojmuję o co chodzi. Wyeliminowałam wszystkie czynniki, które mogły powodować stres.