Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
Anonymous - Czw Maj 22, 2008 18:04
yoshi napisał/a: | nie zaobserowalam zadnych negatywnych skutkow ubocznych z tego powodu | jak się kamienie nerkowe odkładają tż nie widzisz, co nie znaczy, że się nie odkładają, hmm?
wampirzyca - Sob Wrz 13, 2008 21:47
Moim szczurkom kupuję karmę dla szczurów firmy Vitapol.
Anonymous - Sob Wrz 13, 2008 21:49
wampirzyca napisał/a: | Vitapol. |
Vitapol to najbardziej NIEPOLECANA karma
Layla - Sob Wrz 13, 2008 21:50
wampirzyca, wywal tą karmę bo to śmieci, przejrzyj ten temat
Devona - Nie Wrz 14, 2008 21:08
Dla malutkich szczurków szczerze polecam JR Farm Uczta dla młodych szczurów, zwierzaczki rzucają się na nią, jak na rzadko spotykane rarytasy, a wcześniej też przecież jadły tylko dobre karmy (Prestige, TIma Rattima), dorosłe też się nią zajadają. Jest dość droga, ale naprawdę warto.
Zołza - Czw Wrz 18, 2008 19:19
Jak to jest z kolbami? Jakie polecacie?
Nestor odpada - moje szczury nawet tego nie powąchają. Vitapol znika po pół godzinie, jednak budowa tej kolby do mnie nie przemawia, wydaje mi sie, że to sama mąka.
Jak to jest z Vitakraftem? Dobre to to? Albo animals?
falka - Czw Wrz 18, 2008 19:36
Zołza, wg. mnie Versele Laga są niezłe jakościowo a znikają ładnie - powiedziałabym rozsądnie, nie w takim tempie jak kokosowy vitapol, ale tak w sam raz, kilka dni.
nutaka - Pią Wrz 19, 2008 16:00
Vitakraftowe są niezłe, ostatnio miałam okazję spróbowac krewetkowych<tzn nie ja:P> i zniknęły szybko a ładnie wyglądały nie było zadnych chrupków kolorowych czy tam jakiejs warstwy czegos tam co nie wime co to jest tylko cała kolba składała się z z róznych smakołyków.
Layla - Sob Wrz 20, 2008 09:18
Nie wiem, czy już polecałam, ale moje szczury są zakochane w karmie Prestige Snack Crispy. To karma w założeniu uzupełniająca, u mnie stanowi świetną bazę mieszanki. Zjadana do pyłku, nie zawiera ziaren. Naprawdę polecam
Oli - Sob Wrz 20, 2008 11:59
Ja chciałam polecić karmę Padovan Criceti grand mix http://www.planeta-zoo.pl...roducts_id=4222 Moje szczury dostają to zmieszane ze Sluisem. Mieszanka się sprawdza. Potem wrzucę własne foty Padovana.
Anonymous - Sob Wrz 20, 2008 18:05
Olimpia, czekam na foty. Jeszcze jakby ci się chciało napisać ile to ma białka i tłuszczu i czy zawiera białko zwierzęce, to będę bardzo wdzięczna.
Oli - Sob Wrz 20, 2008 21:43
Zdjęcia w moim wykonaniu:
I skład spisany z pudełka:
Nasiona, zboża, owoce (4,1%), warzywa (4,1%), produkty pochodzenia roślinnego, wyroby piekarnicze, minerały, cukier, oleje i tłuszcze, przeciwutleniacze, wit A, wit E, wit D3, Cu.
Nie znalazłam składu procentowego.
Anonymous - Sob Wrz 20, 2008 21:49
Olimpia, dzięki. Cukier chyba niewskazany u grubasów.
Oli - Sob Wrz 20, 2008 21:55
No i suszone rodzynki, które tam są. U mnie dostaje to młode stado. Pozostali dostają granulaty.
Anonymous - Nie Wrz 21, 2008 01:00
A ja nie mam jak podzielić, chyba bym musiała na popas stado rozdzielać.
|
|
|