To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?

Ratata - Nie Sie 12, 2007 15:37

Jeżeli Tobie nie chce się czytać, to tym bardziej nam nie będzie chciało się dopowiadać.
Czy to taki problem wejść na stronę jakiegokolwiek internetowego sklepu zoologicznego i po prostu pooglądać? Albo wrzucić daną ściółkę w google :roll:

Anonymous - Nie Sie 12, 2007 15:45

Ratata ma rację. Ceny w e-sklepach różnią się bardzo nieznacznie. Poza tym na forum obowiązuje korzystanie z opcji szukaj. Polecam na przyszłość.
Anonymous - Pon Sie 13, 2007 11:50

Wraz z klatką przyszły dwa rodzaje ściółki. Jak się sprawdzają powiem za kilka dni. Na razie foty.

Bardzo ciekawa ściółka. Najbardziej przypomina słomę, ale nią nie jest. Piszą, że to konopie rosnące we Francji. Bardzo fajna, praktycznie nie ma zapachu. Ma wchłaniać wilgoć do 5-krotności swojej objętości.

Żwirek silikonowy dla gryzoni firmy Trixi. Opakowanie jest malutkie.

Ratata - Pon Sie 13, 2007 12:09

Viss, a jaka ta ściółka jest w dotyku? Twarda? Nie jest przypadkiem ostra? Bo słoma to taka średnia w dotyku jest szczerze mówiąc :roll:
Anonymous - Pon Sie 13, 2007 12:28

Ratata, ściółka jest idealna. Nie jest ani twarda, ani ostra, ale nie rozpada się. To troszkę wygląda jak posiekane łodygi. Coś między drewnem a słomą.
Ratata - Pon Sie 13, 2007 15:54

O, brzmi zachęcająco :)
A pachnie jakoś? Niecierpliwie czekam na relację z użytkowania i reakcji szczurów ;)

AngelsDream - Pon Sie 13, 2007 16:08

Off-Topic:
Viss napisał/a:
ardzo fajna, praktycznie nie ma zapachu.
;)

Ratata - Pon Sie 13, 2007 16:45

Off-Topic:
Przepraszam, ja juz na starosc chyba slepne :oops:

to teraz czekamy, jak dlugo sciolka faktycznie pozostanie bezwonna :twisted:

Anonymous - Śro Sie 15, 2007 19:50

Ja kupilam wczoraj benka. Bo jest nowe opakowanie i na nim jest taki sliczny bialy kotek i czekoladowy szczurek :oops:

[ Dodano: Nie Sie 19, 2007 15:15 ]
Polecam tego nowego benka ze szczurem na opakowaniu! Jest drobniutki i jako jedyny ze wszystkich zwirkow jakie mialam bryluje sie nawet przy jednej kropelce. jak dla mnie to wieelki plus, bo ucze teraz dziewczyny robic do kuwety i latwiej jest taka grudke przeniesc ;)

Anonymous - Śro Sie 22, 2007 13:01

Ja mam pytanie co do żwirku. Czy jest jakas NAJLEPSZA firma, ktora produkuje taki żwyrek?
Polaczka - Śro Sie 22, 2007 15:14

Ja uzywam cat's dream universal + stop smell
NinaWi - Śro Sie 22, 2007 16:10

welcometomylife napisał/a:
Ja mam pytanie co do żwirku. Czy jest jakas NAJLEPSZA firma, ktora produkuje taki żwyrek?

Jaki żwirek? Drewniany czy bentonitowy?
Odpowiedniego drewnianego jeszcze nie spotkałam, ale niektórzy polecają Cat's Dream i podobne. Z bentonitowych, moim zdaniem, najlepszy jest Benek.
Zresztą cały ten wątek jest o żwirkach :wink:

Anonymous - Śro Sie 22, 2007 22:14

Hmm to spytam inaczej lepiej drewniany czy bentoniowy ? :)
Anonymous - Śro Sie 22, 2007 22:17

welcometomylife, najlepiej sprawdź sam. :D Serio. Część użytkowników powie, że drewniany, część, że bentonitowy. Przeczytaj ten wątek cały, znajdziesz za i przeciw. To było wielokrotnie już omawiane. :)
satanka666 - Śro Sie 22, 2007 22:36

mi w benku przeszkadza to, że jak ciury sikają to sie robi taka glina jakaś... nigdy nie zbryla się ładnie tylko mi cała kuwete zapaskudza.
z Cats Dream tak nie było, ładnie chłonął wszystkie siuski ;]

ale najlepiej przetestować i zobaczyc który spasuje ;]