To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 2

kissmyknees - Pią Sie 22, 2014 15:43

sliwkowapanna, dziękuję, dziękuję, pomyślę nad tym! :)
Fajna klatka, cóż to za model?

sliwkowapanna - Sob Sie 23, 2014 19:48

ja nie widzę sensu kupowania takiego ogroma dla 4 szczurów, stąd wolałam niższą wersję, ale kwestia indywidualna:)
Oluś - Pon Sie 25, 2014 17:56

Tak obecnie mieszkają Popierdółki:

Przeprowadzili się do ferplastowego plusika. :) Udało mi się do niego wcisnąć:
:lapa: Dwa ferplastowe tarasy + jedna pochylnia
:lapa: Trzy sputniki
:lapa: Dwie rury PCV
:lapa: Duży hamak
:lapa: Podwójny hamak
:lapa: Dwa durszlaki (jeden jako domek w kuwecie i drugi wiszący)
:lapa: Półeczka z podkładki do zlewu

Szczurówka - Pon Sie 25, 2014 18:47

olus_165, super :) nawet nie wiedziałam że tyle może się tam zmieścić :shock:
Kahl - Pon Sie 25, 2014 20:17

Jako, że iż już się przywitałam to czas pokazać klatkę moich Bąbelków.
Klatka zamieszkana przez dwie Pannice. Sati i Ami.

W chwili obecnej klatka jest w fazie tworzenia się, a więc dojdzie tam jeszcze trochu rzeczy: półki, łączenia itp itd. Hawira jest jaka jest bo robiona dzisiaj :D
Z niczego coś!

Szczurówka - Pon Sie 25, 2014 20:23

Kahl, co to za model? i w tej klatce strasznie pusto :P
Kahl - Pon Sie 25, 2014 20:29

Szczurówka, nie mam zielonego pojęcia co to za model, mogę tylko podejrzewać z doświadczenia, ale chcę gdybać. Tak czy siak klatka jest długości 80 cm, wysokości 75 a szerokości 43. Dorwałam ją na giełdzie, za całe 30 złociszy - więc... jest fajno! Tym bardziej, że kuweta jak i całe 'odrutowanie' po wyczyszczeniu wygląda jak nówka funkiel, nieśmigana :D
Pusto pusto, dzisiaj dostała pierwsze 'cosie', jutro i pojutrze dalsze urządzanie, muszę odwiedzić z chłopem swym Castoramę i pójść do pracy - to coś zakupię ;)

Szczurówka - Pon Sie 25, 2014 20:30

Kahl, to dobrze że uświadomiłaś mnie z wymiarami bo wygląda na mniejszą :P
Kahl - Pon Sie 25, 2014 20:40

Fakt, może się wydawać mała przez to foto, ale nie jest :P
Dla dwóch panienek w sam raz na brykanie kiedy jesteśmy w pracy. Urządzić do końca i będzie bajka. Bodyguarda kobietki też mają, w postaci mojego psa, także jest dobrze ;)

Karena - Pon Sie 25, 2014 21:33

Kahl, Koniecznie się pochwal klatką jak już będzie wyposażona :D
Ale Ci się okazja trafiła! Pozazdrościć ^^

metalowa - Czw Sie 28, 2014 15:37

Klatka przyszła dopiero dzisiaj i pochłonęła prawie całe moje oszczędności, także na razie trochę w niej pusto. :P Do końca wakacji porobię im trochę hamaków i tuneli. W kuwecie jest domek z doniczki, taka drewniana... pochylnia, chyba tak to się nazywa i miseczki z sosjerki. :D

Zgredkowi się dzisiaj spadło, więc hamaczek poszedł między pierwsze a drugie pięterko jako łapacz, a na trzecim zamontowałam im tunel z nogawki .:D

Kahl - Pią Sie 29, 2014 12:54

metalowa, a wszystko z czasem. Ja miałam już mieć klatkę zrobioną do końca na przedwczoraj i nie wyszło...

Teraz wygląda tak ----->

Jak widać na załączonym obrazku jeszcze coś tu trzeba przywiesić... i może jeszcze coś innego gdzieś. Macie jakieś popozycje? Jetem beznadziejna w aranżu klatek.. wolę robić akwaria :D

jokada - Pią Sie 29, 2014 14:27

ja bym dała więcej hamaków
szczurasy lubią spać na miękkim
w jakiejś norce, tunelu (cicho ciemno ciepło ;) )

Kahl - Pią Sie 29, 2014 15:44

Jak Ami była sama to cały czas spała w swojej starej klatce właśnie w hamaczku. Od kiedy pojawiła się Sati jest totalny olew hamaków wszelkiej maści i wielkości. Jedna i druga tak ma.. albo siedzą w koszyczkach albo właśnie w tunelach. Norkę chyba im strzelę na samym dole. Na razie co wieczór mam przemeblowanie kocyków a'la - co Ty mi tu za badziew kładziesz?! :D
mikanek - Sob Sie 30, 2014 11:00

No to i ja się pokażę, klatka Alaska z górą Technomascotas. Młodziaki szaleją, a babuszka jest zabezpieczona przed upadkami z dużej wysokości :) Rozmiar ogólny dł 85 wys.80 cm