Mioty adoptowane - Rozczochrańce - 11 maluchów + mamusia (zdjęcia na stronie 6)
Pyl - Czw Gru 05, 2013 23:39
monika123, Haszczynka z czarnym jest odważna a Haszczynka wycofana??? A nie odwrotnie? U mnie to Haszczynka (bardziej kudłata) atakowała każdą przestrzeń i każdą nowość, a Haszczynka z czarnym (bardziej łysa) wolała oglądać świat z serkowego okienka.
Nie rozkichały się po transporcie?
A tak a propos wielkości dr Ania zeznawała, że Velveteenka jest jeszcze większa
Cegriizku, dziękujemy za transport
mmarcioszka, dzięki.
Cegriiz - Czw Gru 05, 2013 23:45
Polecam się, jak jeszcze będę jechać
monika123 - Pią Gru 06, 2013 08:06
Pyl, no widzisz jak ja je myle- więc bardziej kudłata nie boi sie, przychodzi na rękę, a bardziej łysa ucieka, podgryza palce jak wczoraj i dzisiaj wkładam ręce do klatki.Na wybiegu wczoraj chyba ze trzy razy robiła kupy , kudłata w ogóle nie.Natomiast kudłata jak się rozbiega, to kica jak zając.No i mają super pozycje do spania
Wczoraj nie kichały, teraz zauważyłam że łysa zaczyna kichać.
Oczywiście jeszcze raz bardzo dziękuję za transport
Właśnie pogryzły hamak
Pyl - Pią Gru 06, 2013 08:59
monika123, no to się zgadza. Bardziej łysa dostawała więcej zastrzyków i gorzej kojarzy rękę - jej potrzeba więcej ludzkiego ciepła i spokoju. Kupy stresowe na wybiegu u mnie nie występowały, więc to chyba reakcja na nowe. Tylko niech łysol już nie kicha, plizzz.
A nietoperkowy serek po przejściu dziewczyn też jakoś nabrał więcej otworów.
susurrement - Pią Gru 06, 2013 09:17
a ja mam chyba imię
Skarpetka
nie wiem co mnie naszło. szukałam słodkiego imienia, miało być urocze. tak sobie zażartowałam i kurcze, pasuje. może się jeszcze zmieni, ale czyż nie jest urocze?
i fakt, jest wielka! i taka mega kochana..
Hanka_i_Medyk - Pią Gru 06, 2013 09:35
A te moje, poza mamuśką, to takie kurduple... już nawet zirraelowa mała szybciej rośnie od nich.
limomanka - Pią Gru 06, 2013 10:46
susurrement napisał/a: | ale czyż nie jest urocze? |
Bardzo Zawsze mnie rozczulają takie imiona - znajomy piesek ma na imię Nitka, co mnie niezmiennie zachwyca
Pyl - Pią Gru 06, 2013 11:37
Skarpetka
A co z kichaniem? Przechodzi?
Hanka_i_Medyk, może trzeba je karmić?
Vaco, jak Entliczek?
susurrement - Pią Gru 06, 2013 11:43
Pyl, po przeciwzapalnym jest lepiej mniej kicha.
Hanka_i_Medyk - Pią Gru 06, 2013 11:44
Jedzą wszystko, co dostają i więcej (np. mój fotel)
Pyl - Pią Gru 06, 2013 11:59
Cytat: | Jedzą wszystko, co dostają i więcej (np. mój fotel) | Znaczy się są głodne
Supełku, to dobrze. Niech jej już przejdzie
Hanka_i_Medyk - Pią Gru 06, 2013 12:56
Ja się może na jutro/pojutrze umówię na kontrolę. Co prawda sama jestem coraz bardziej chora, ale one też nie mogą czekać.
A z łączenia na stałe ze staruchami chyba zrezygnuję. Krówka się wścieka i ledwo oddycha, Wacław atakuje, więc może lepiej, żeby żyli sobie w swoich własnych klatkach. Najwyżej powiększę stadko młodzików
Vaco - Pią Gru 06, 2013 15:36
Entliczek dostał w Oazie Meloxoral i Bactrim, a do stosowania w domu to samo + Immunoglukan i Lakcid. I kontrolę za tydzień w czwartek mamy
Według badania - "(...) Osłuchowo: nad polami płucnymi zaostrzony szmer oskrzelowy, nad tchawicą i krtanią świst oddechowy."
Czyli infekcja górnych dróg oddechowych.
Pyl - Pią Gru 06, 2013 15:58
Vaco, dobrze, że tylko GDO. Trzymam kciuki, żeby w czwartek było już czysto.
Hanka_i_Medyk, zdrowiej
mmarcioszka - Pią Gru 06, 2013 16:28
susurrement, Skarpetka to zdecydowanie urocze imię
|
|
|