To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Bel - Pon Mar 04, 2013 14:53

katasza, za tydzień znowu ma byc śnieg więc to mnie powstrzymuje...
katasza - Pon Mar 04, 2013 15:05

Co ty gadasz?! Od 3 dni jest tak pieknie, dzisiaj na spacerze bylam bez kurtki, jaki kuzwa snieg? :?: :?: :?:
Ninek - Pon Mar 04, 2013 15:08

Fox nie marznie w zimie i nie linieje nigdy, w domu jego włosów nie ma w ogóle, ewentualnie te krótkie, białe z pyska, jak sie przyjdzie pomiziać o czarną koszulke :P Cudo, nie pies.

A obroży bym mu też chętnie nakupiła! Uwielbiam go w ładnych obrożach. Tylko brak kasy mnie powstrzymuje :|

Bel - Pon Mar 04, 2013 15:09

katasza, http://tvnmeteo.tvn24.pl/...zawa,46800.html ano.... :(
a ja mam futro wszędzie mimo codziennego czesania... a obroży nie mam co kupowac bo pod futrem Alphy i tak nic nie widac :lol:

babyduck - Pon Mar 04, 2013 15:16

Vissku, a z czernysza zostają klaki czy nie?
katasza - Pon Mar 04, 2013 15:19

Ninek napisał/a:
A obroży bym mu też chętnie nakupiła! Uwielbiam go w ładnych obrożach. Tylko brak kasy mnie powstrzymuje

U mnie najgorsze jest to ze mnie brak kasy nie powstrzymuje, zaplace za obroze i bede jadla codziennie chleb z pasztetem :P

A no to u nas tez a byc snieg, ale beda 4-5 stopni wiec sie nie utrzyma za dlugo. Trudno i tak go uciacham, jak dwa dni snieg polezy to bedziemy chodzic na krotsze spacery ;)

Szura - Pon Mar 04, 2013 15:21

Liniejące psy, mój ulubiony temat! :mrgreen:

Tosiek niedługo będzie na łyso opitolony w końcu. I święty spokój aż do następnej zimy. :serducho:

Ninek - Pon Mar 04, 2013 15:21

katasza napisał/a:
Ninek napisał/a:
A obroży bym mu też chętnie nakupiła! Uwielbiam go w ładnych obrożach. Tylko brak kasy mnie powstrzymuje

U mnie najgorsze jest to ze mnie brak kasy nie powstrzymuje, zaplace za obroze i bede jadla codziennie chleb z pasztetem :P

Ale ja w ogóle nie mam swojej kasy xD

Bel - Pon Mar 04, 2013 15:21

yyy kto mi ostrzyże psa? :DD
Lama - Pon Mar 04, 2013 19:02

nezu napisał/a:
Pies z Afryki. Hehe. :D

Hyhyhy, mój pies z Afryki nie linieje wcale, a zimą nie zakładałam mu ani kubraków, ani butów.;]

Falka ma ciążę urojoną, tzn. że nie może być za 3 tygodnie sterylizowana?

PALATINA - Pon Mar 04, 2013 20:59

jokada napisał/a:
PALATINA, ja mam mały oryginalny
(w końcu go nie sprzedałam, lezy i czeka na niewiadomo co...)

A do krótkiej czy długiej sierści?
Ja chcę duży (L lub XL) kupić i się zastanawiam, czy na allegro są oryginalne czy podróby (są różne i też nie wiem, czy to ma znaczenie, że opis ten sam, ale opakowanie nie).
W Germapolu jest sporo drożej. :roll:

Anonymous - Pon Mar 04, 2013 22:15

babyduck, mniej, on ma inne futro jakieś, nie jest takie... sypkie? Nostro jak się otarł o obrus, to zostawała porażająca ilość futra, a rusek nigdy nie zostawił tak sierści. A co, szykujesz się? :D To są trudne, bardzo samodzielne psy.

Lama napisał/a:
Falka ma ciążę urojoną, tzn. że nie może być za 3 tygodnie sterylizowana?
chyba znaaaacznie dłużej niz 3 tyg. Raczej 3 miechy? Chyba musi jej przejść całkiem?
babyduck - Pon Mar 04, 2013 22:53

Viss napisał/a:
A co, szykujesz się?
No już, patrz, zadzieram kiece i lece :wink:
jokada - Wto Mar 05, 2013 07:23

Bel napisał/a:
jokada, ooo a za ile chcesz sprzedac? :P bo myslałam o tym dla pierdolota
za 45,-

PALATINA napisał/a:
A do krótkiej czy długiej sierści?
Ja chcę duży (L lub XL) kupić i się zastanawiam, czy na allegro są oryginalne czy podróby (są różne i też nie wiem, czy to ma znaczenie, że opis ten sam, ale opakowanie nie).
W Germapolu jest sporo drożej. :roll:
wiesz kupowałam z myślą o cavalierze
i taką sierść z powodzeniem wyczesywałam
ale odkad mam trymer hakowy : ]
to nim traktuje Tobiego, i moim zdaniem lepiej przy dłuższej jedwalistej sieci sie sprawdza

wąski jest z 5-6 cm

PALATINA - Wto Mar 05, 2013 07:47

jokada,
Trymer hakowy dla spanieli czy seterów jest milion razy lepszy. ;)
Wczoraj sobie porównywałam nawet, bo trymowałam spaniela. W rezultacie i tak do połowy (dolnej) go musiałam ogolić, bo sam dred na dredzie... Jakbym miała rozczesać, to pańcia do śmierci by się chyba nie wypłaciła. Tam było ze 20 godzin czesania potrzebne!
Dawno tak zaniedbanego psa nie widziałam - w dodatku ogromnego i strasznie ofutrzonego. :roll:

Mi się zwykły furminator dla kotów (też Racucha) świetnie sprawdza. :]