Archiwum - Psiaki XV
Niamey - Śro Gru 12, 2012 01:04
haha, ciekawe czy gdzieś tam w świecie jest jakiś człowiek który nazwał psa Jezus albo chociaż święty Jan
Oli - Śro Gru 12, 2012 01:12
PALATINA napisał/a: | Bo niby czemu Kuba ma być samcem, skoro kończy się na "A". | moja przyjaciółka nazwała swojego królika Kuba, bo miał być Kubuś Puchatek, ale okazałą się Kuba wyspa gorąca
AngelsDream - Śro Gru 12, 2012 09:36
Buddy!
Wariacja.
PALATINA - Śro Gru 12, 2012 09:45
Oli,
Gdy okazało się, że mój kanarek Kubuś, to samiczka, to ją nazwałam Kalusia (nie pomyślałam wtedy, żeby zostawić, ale dzieckiem byłam).
Znam też świnkę morską, Martę (samca - odkryłam jajka podczas strzyżenia go, a oni zostawili imię i tak) i kocura - Elzę (w sumie nie wiem, czemu tak).
Ninek - Śro Gru 12, 2012 10:16
Heh ja znam dwa psy o imieniu Wiki. Suke rotta i psa bordera
Nashi - Śro Gru 12, 2012 10:22
Off-Topic: | To jest nic, na mojego wujka, kiedy był mały, mówili Ada. Chyba jego mama bardzo chciała żeby był dziewczynką. Teraz jest Adamem, choć nie jest to jego imię. |
PALATINA - Śro Gru 12, 2012 10:33
Musiałam jednak zamienić Czacie miękką poduszkę z nowego legowiska, na taką płaską ze starego.
Nawet pasuje kolorem bardzo. Czata jednak nie chciała spać na za miękkim. Kładła się na chwile, potem kręciła, kładła się obok posłania, wracała i znów wychodziła... i tak aż do chwili, gdy zamieniłam poduszki.
Teraz rozpruję tą nową i wywalę z niej wypełnienie, zastępując je złożonym kocem. Będzie OK.
Ninek - Śro Gru 12, 2012 10:49
A tak odnośnie niepasujących imion - mój pies to przecież Fox. A co on ma z lisa?
Pomyłka weta, przy wpisywaniu do książeczki. Miał być Fuks, wet źle usłyszał i wpisał Fox. No i tak już zostało
PALATINA - Śro Gru 12, 2012 11:01
Ninek,
Mi się na początku cały czas wyobrażał foxterier, gdy o nim pisałaś.
Suczka moich rodziców miała być Pyśka, ale została Eutką (od Eutanazji). Tata ją tak zaczął nazywać niby dla żartów i jakoś zostało.
To samo z moim Gurdulem, który miał być Paddingtonem, ale Tata go przezywał Gur-du-lu-Gur-du-lu..
Dla Czaty imię miałam wymyślone na kilka lat przed kupieniem jej.
Od batalionu Czata 49.
Jagna miała być Chojką lub Nuką, ale jakoś nie mogłam się zdecydować, a że w rodowodzie ma Jaga, to została Jagną.
Racuch miał być Horacym itd...
agacia - Śro Gru 12, 2012 11:07
Ninek, tyle, ze ma w sobie coś z psa myśliwskiego Ja miałam kiedyś królika Nikite, który wg nas był samiczką, ale zycie zweryfikowało to jak Nikita został ojcem w sumie imie pasujące i do samiczki i do samca.
a imie Trampek też mi się podoba i nie widzę nic złego w nazwaniu tak zwierzaka.
Ninek - Śro Gru 12, 2012 11:52
agacia napisał/a: | Ninek, tyle, ze ma w sobie coś z psa myśliwskiego |
Heh, to fakt Zwłaszcza, że uwielbia kopać w poszukiwaniu krecików czy innych nornic
Trampek to pierwsze co mi przyszło na myśl, jak padło pytanie 'jakie imie'
PALATINA - Śro Gru 12, 2012 11:53
Ninek,
A potem dla suczki Sznurówka!
Ninek - Śro Gru 12, 2012 12:09
PALATINA napisał/a: | Ninek,
A potem dla suczki Sznurówka! |
Tak! Byłoby idealnie
Macie jakiś sposób na grudy śniegu między paluszkami? Foxjuszkowi to strasznie psuje spacery Kocha śnieg, uwielbia w nim hasać, ale te grudy to jego zmora....
PALATINA - Śro Gru 12, 2012 12:12
Ninek napisał/a: | Macie jakiś sposób na grudy śniegu między paluszkami? Foxjuszkowi to strasznie psuje spacery Kocha śnieg, uwielbia w nim hasać, ale te grudy to jego zmora.... |
Wyciąć/wygolić włosy między palcami.
To trochę pomaga.
Ninek - Śro Gru 12, 2012 12:13
Ech, tak właśnie myślałam, że to i buty to jedyne metody.
A Fox sie boi nożyczek No nic, spróbuje mu to chociaż częściowo przyciąć, bo sie strasznie męczy. Kładzie sie na środku ścieżki i wygryza...
|
|
|