Archiwum - Pajączki ^_^
Mangusta - Pon Wrz 10, 2007 12:07
od lewej - Brachypelma Smithi, Grammostola Rosea standard, i dorosła Lasiodora Parahybana trzy przełagodne i często spotykane misie ja mam Smithi i Parahybanę (między innymi), i o ile wiem Nezu ma Roseę i kiedy była mała to jej się przytulała do dłoni, sweet (ciepłoluby...)
marhef napisał/a: | Jak to można wziąć do ręki? | w dotyku jest jak kotek, i do tego praktycznie nic nie waży ale kiedyś mi podobna wylinka spadła na rękę kiedy tego najmniej oczekiwałam i nie powiem że stracha miałam niezłego
marhef napisał/a: | Jaka jest między nimi różnica wieku? | Duża ma ponad 2 latka, nie wiem dokładnie ile. Gruba wykluła się gdzieś w połowie maja tego roku
Anonymous - Pon Wrz 10, 2007 12:17
Mazoku, Duża jest pięęękna!! Mimo iz słabo mi sie robi i mam ochote uciekać z jazgotem, to przyznam, że to jest przepiekne zwierzę. Urośnie jeszcze? (boże, po co ja pytam...)
Mangusta - Pon Wrz 10, 2007 13:15
no ze 3cm w zadku jeszcze może jej przybędzie, bo teraz ma 7 a jej gatunek rośnie do 10-11cm w korpusie. ale to będzie baaardzo powoli.
cieszę się że się podoba mimo swoich pokaźnych rozmiarów jest totalnie łagodna i mądra, np. sama nauczyła się załatwiać w jedno miejsce i zakopywać co napaskudziła ile szczurów to potrafi coo?
Layla - Pon Wrz 10, 2007 13:29
Mazoku napisał/a: | sama nauczyła się załatwiać w jedno miejsce i zakopywać co napaskudziła ile szczurów to potrafi coo? |
Niech ona nauczy jakoś moje szczurzyska
Mangusta - Pon Wrz 10, 2007 15:46
może poproszę Dużą by napisała poradnik dla szczuromaniaków? będzie się nazywać "Duze polady na Duze ploblemy"
Anonymous - Sob Wrz 15, 2007 22:51
UP!
Mangusta - Sob Wrz 15, 2007 22:54
dzięks matylda
tam tararaaaam http://mazoq.deviantart.com/art/Mina-64974781 Mina w całej swojej pajęczej okazałości. to jedna z niewielu okazji gdy dała mi się sfocić od góry, zazwyczaj widzę tylko jej brzuchola
Naciol - Sob Wrz 15, 2007 22:58
Mazoku, ślyczna
Ale mimo wszystko nadal się boję
Fea - Nie Wrz 16, 2007 00:17
Argh, jaki obcy, jaki kokon O__o Ósmy pasażer Nostromo! Matkobosko! Spider Apocalypse! Ratujcie dzieci!
Robal straszny, ale zdjęcie rewelacyjne
Mangusta - Nie Wrz 16, 2007 00:53
Ja Ci dam robala!
Fea - Nie Wrz 16, 2007 01:23
Nie chcę robala, weź se go! ;p
satanka666 - Sob Wrz 22, 2007 14:01
ja zapytam tu, zeby nowego tematu nie zakladac
ma ktoś odsprzedac troche swierszczy czy innych paskudztw dla pajunków?
kolezanka prosiła żebym zapytała, bo u nas nigdzie nie mozna kupić
Mangusta - Sob Wrz 22, 2007 16:50
satanka666, na allegro można bez przeszkód kupić tanio i w dużych ilościach choć świerszczy nie polecam, starczają na krótko bo sie zjadają nawzajem - lepiej kupić kilka karaczanów (szare są za jakieś 10zł/50szt) i hodować.
satanka666 - Sob Wrz 22, 2007 18:08
a cieżko się takie paskudztwa hoduje?
jakoś się boje trzymać robaki w domu, a koleżanka tym bardziej... no ale zaproponowałam, że będe hodować a ona będzie brać dla pajunków
boje się ze gdzieś zwieją i ble. jakieś akwarium, faunabox?
Mangusta - Sob Wrz 22, 2007 18:36
w sumie nie - bierzesz akwarium, sypiesz torfu czy włókna kokosowego na dno, dajesz jakąś kryjówkę. górę akwarium przykrywasz czymś co by robalom nie pozwoliło wyjść, ewentualnie smarujesz górną część szybek czymś śliskim (na arachnea.pl polecaja krem nivea ), dajesz naczynko z wodą (tylko dość płytkie) i wszelkie zielsko jakie Ci się nawinie.
karaczany są śliczne i bardzo efektowne, są całkowicie niegroźne i niektóre dorastają do 8cm. najładniejsze są madagaskarskie i argentyńskie
ja się chyba niedługo zaopatrzę z tej aukcji http://allegro.pl/item246...a_20_sztuk.html
walnijcie mnie kto po głowie bo mam ochote na Poecliotherię (3 x C cholernie szybka, cholernie agresywna, cholernie jadowita)
edit: swoją drogą jak koleżanka sobie radzi w hodowli pajęczarskiej jak się brzydzi robaków?
|
|
|