To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

satanka666 - Pią Sie 20, 2010 16:32

z położoną kanapą by było bez sensu, bo chcę mieć miejsca siedzące, dlatego się zastanawiam nad bagażnikiem :)
jak jedzie z nami pies, to nikt już nie wejdzie, na upartego jedna osoba, ale to nie jest miłe ;p

sachma - Pią Sie 20, 2010 16:42

Cytat:
w naszym jest jasno ;p, nie sprecyzowałam, w bagażniku ze ściągniętą tą 'półką'... znaczy pies by nas widział i w ogóle ;)

to Lenny tak raz jechał i nic mu nie było :P ale u mnie ta półka jest tak szczelna, że z nią bym się nie zdecydowała, ale że ją mam ciągle wyciągniętą, to pies jakby siedział w samochodzie, więc nie ma kłopotu :P

agacia - Pią Sie 20, 2010 19:23

Ja nie widzę problemu, żeby psa tak wozić.
Layla - Sob Sie 21, 2010 10:17

http://wiadomosci.gazeta...._psie_kupy.html tak się może skończyć niesprzątanie po psie :evil:
Sysa - Wto Sie 24, 2010 21:17

A ja wbiję ze zdjęciami Yarpena :-P
Szczeniak to olbrzymie wyzwanie. Pełne sukcesów i porażek, wzlotów i upadków, radości i smutków. Wyzwanie wymagające konsekwencji i optymistycznego spojrzenia w przyszłość, ciągłego myślenia o swoim zachowaniu i zachowaniu psa. Wyzwanie wymagające od człowieka, żeby publicznie zachowywał się jak idiota :wink: :lol: Jest to zdecydowanie coś, co zmienia mnie na lepsze, jak sądzę :wink:
Yarpen jest psem pojętnym, ale i miejscami niezależnym. Psem pełnym sprzeczności. Kochającym obcych. Garnącym sie do zabawy z psami. Mającym w sobie wiele energii, pomysłów i ekscytacji. Uwielbiającym kretowiska i kałuże. Jestem zakochana w jego bystrym spojrzeniu. Nie zamieniłabym go na nic innego na świecie.

A w ogóle to dziś w takim teście angielskim wyszło mi, że pies dla mnie to sheltie, więc... :)

Bel - Wto Sie 24, 2010 22:04

Sysa, wyszedł Ci shelti a masz colluta :D śliczny jest :D
Sysa - Wto Sie 24, 2010 22:39

believe_86, co mam? :oops: To jakaś nazwa potoczna collie czy jak? :-P
Bo znalazłam tylko: collut - płyn do płukania jamy ustnej :lol:

A w ogóle to mi tu brakuje zdjeć psiaków, oczu nie mam czym cieszyć... :( :P

Bel - Wto Sie 24, 2010 22:47

Sysa, buaahhahaaa tak chodziło mi o collie :D tż rodzice mają dwa i przyjęło się na nie mówić colluty :D śliczny jest na prawdę :) to kiedy idziemy na spacer? :P
Kla.kier - Śro Sie 25, 2010 14:58

Yarpen na świetny wyraz pyszczka na ostatnim zdjęciu : )

Proszę Państwa, Jake :

Niesamowicie pojęty, przyjacielski i kochany Berneńczyk (nie Bernardyn). Oprócz tego jest też jego mama - Shira : )

Bel - Śro Sie 25, 2010 16:07

Kla.kier, uwielbiam berneńczyki :serducho: :serducho: :serducho:
quagmire - Śro Sie 25, 2010 16:19

Sysa, ja chcę iść z nim na spacer. Najlepiej jak podrośnie :mrgreen:
Sysa - Śro Sie 25, 2010 16:51

believe_86, to ja nie chcę dopytywac czemu akurat colluty, po tym co znalazłam w necie :P A na spacer kiedy tylko chcesz! :mrgreen: My na spacery chodzimy codziennie :mrgreen:

Kla.kier, dziękowac :mrgreen: Ja chcę więcej zdjęć berneńczyków! :serducho:

quagmire, jak podrośnie dam znać, na dzisiejszym spacerze jak na razie postanowił sie wytarzać w czymś, czego nie byłam w stanie zidentyfikować, ale cuchnęło toto nieziemsko :O O_o Ale jakbyś chciała i smroda (jakie to dobitne dzisiaj... :lol: ) poznać, to tak samo dawaj znać :mrgreen:

Kla.kier - Śro Sie 25, 2010 18:14

Sysa, Wykąpałaś go? :D
believe_86, Cała moja rodzina jest ich miłośniczką ^^

Mam tysiące ich fotek. Muszę się tylko dostać do komputera taty : )

Sysa - Śro Sie 25, 2010 18:40

Kla.kier, choć to bolesne dla mojego nosa to jeszcze nie.. Wykapię go z TŻem dziś wieczorem albo jutro rano... Sama nie dam rady... :roll: Z mojej strony na razie na tymze spacerze powycierałam go trawą, bo to coś aż go oblepiło na grzbiecie :wisielec:
Na szczęscie kąpiel i tak była w planach. Zwłaszcza, że wybieramy się na wystawę w celach zapoznawczych :)

babyduck - Śro Sie 25, 2010 18:46

Sysa, Yarpen piękny!

Kla.kier, więcej fot! Czy Jake i Shira to rodowodowe berny?

Ja się muszę pochwalić, bo tak dobrej wystawy dawno nie miałyśmy. W niedzielę wystawiałyśmy się w Radomiu u pana sędzięgo zwanego "zębologiem". Generalnie to pan, o którym mówi się, że "korzysta z pełnej skali ocen" - bardzo wymagający i surowy. Moja satysfakcja jest tym większa.
Negra wystawiła się praktycznie sama i wręcz wyborowo - żałuję, że nie miałam aparatu. Wspaniale się skupiała, choć przez moje zestresowanie nie chciała pokazać ząbków z jednej strony. Pan sędzia na dzień dobry powiedział "Noooo, całkiem ładna suka. Tylko trochę duża..." :lol: Biorąc pod uwagę konkurentkę Negry z poprzednich wystaw trochę mnie to rozbawiło.

Efekt jest dla mnie więcej niż satysfakcjonujący - zwycięzca młodzieży, najlepszy junior w rasie i zwycięzca rasy (bob). Jestem z Negrulca przedumna! :DD

A cieszy mnie jeszcze, że trakcie czterech godzina czekania na konkurencje finałowe leżała spokojnie i tylko obserwowała. Szczekanie w minimalnej ilości. :serducho: