To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

nutaka - Czw Sty 14, 2010 20:09

ryyyś :serducho:
przecudne kocie.

agacia - Czw Sty 14, 2010 20:10

Cudo :serducho:
satanka666 - Czw Sty 14, 2010 21:29

ale fajny chłopak :serducho:
ile on już waży? na zdjęciach wygląda na takiego małego kociaka, ale pewnie tylko mi się wydaje :)

a jeszcze co do żwirków, dziś kupiłam w lidlu 10kg za 9,90zł... jak się sprawdzi to będę prze szczęśliwa :D

Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:43

zdjęcia są sprzed miesiąca, teraz jest trochę większy. nie wiem ile waży, bo się wagi niestety nie dorobiliśmy jeszcze, ale jutro go pójdę zważyć do ciucholandu, to ci powiem ;p ale tak na oko jest wielkości bakusia teraz.
zaczęłam go tresować, od najprostszego, już umie dać głos ;p

kupiłam benka i kurde, wkurza mnie jego zapach, taki piasek ble. szukam dalej.

Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:45

no, bosky, bosky :serducho: a jak bedziecie mieli jeszcze rudzielca to bedzie za duzo boskich rzeczy w jednej rodzinie ;pp

a moj Nergal jednak jest mezczyzna ;p
Ale to juz pewne ;)
Bedzie odjajcowiony w kwietniu.

Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:53

przetransformowała się, żeby imię pasowało ;p

nie wiadomo jak z rudzielcem, jarek się w jednym czarnym zakochał i się upiera. ale wiadomo, że co rude to lepsze, jeszcze mam parę miesięcy, żeby go przekonać ;p

satanka666 - Czw Sty 14, 2010 21:53

agu, zważ, zważ bom ciekawa,
katasza napisał/a:
a jak bedziecie mieli jeszcze rudzielca to bedzie za duzo boskich rzeczy w jednej rodzinie ;pp

noo, będziecie musieli się czymś podzielić, bo co za dużo to niezdrowo ;p
katasza napisał/a:
a moj Nergal jednak jest mezczyzna ;p
Ale to juz pewne ;)

haha, a jednak :D

Devona - Czw Sty 14, 2010 22:08

agu napisał/a:
kupiłam benka i kurde, wkurza mnie jego zapach, taki piasek ble. szukam dalej.
Benki śmierdzą i robi się taka breja, fuu :/ . Najlepsze są żwirki drewniane, a z nich najbardziej mi i kotu przypadł do gustu Porta Pine, jest niestety baaaardzo drogi, więc używamy Cat's Best Oko Plus, który zdecydowanie polecam.
Fea - Czw Sty 14, 2010 22:33

Catsan jest świetny. Zarówno w kuwecie, jak w szczurzych klatkach.
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 23:48

Bardzo fajny rys :)

katasza napisał/a:
Bedzie odjajcowiony w kwietniu.

nasz bedzie odjajcowany w nast. tygodniu po środzie :mrgreen:

Ma juz 7 mies., wiec to odpowiedni wiek, ale mam cykora jak bedzie reagowal na narkoze itd.

Benek strasznie wali :(

[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 13:00 ]
Przeprowadzamy wlasnie akcje nauki chodzenia w szelkach :) Kupilam luckowi niebieskie szelki, regulowane, zapinane u gory na zatrzask i obejmujace przednia czesc ciala :)

Maly wyglada ekstra tylko smiesznie reaguje na nie: chodzi do tylo i smiesznie lapy stawia i sie chwieje, probuje odskakiwac, bo mu przeszkadzaja :lol:

Szkoda mi go wiec w nagrode dostal smakolyk :) Zaraz zajme go zabawa :) Pare dni w nich pochodzi bez zdejmowania nawet na chwile i sie przyzwyczai do nich :) Z obroza bylo latwiej i teraz co jakis czas ja sciagamy i zakladamy po paru dniach i nic.

Jak juz bedzie lal na szelki to sprobuje smycz podpiac do nich :)

Anonymous - Pon Sty 18, 2010 15:39

mój łazi po domu w szelkach normalnie, za to jak z nim wyjdę, to tak jakby poduszkę ciągnąć. btw, zważyłam zmorę, waży 4,20 mając 8 miesięcy. wcale nie tak dużo.
Anonymous - Pon Sty 18, 2010 16:10

http://picasaweb.google.pl/karolinajg/NergalCo#

robilam porzadek w zdjeciach. wiekszosc jest starych, sprzed miesiaca. a teraz wybil ostatnio i jest wielki.

wazy 3 kg i 25 ok. skonczy cztery miesiace.

mamy jechac na wielkanoc do mamy i ciotki do niemiec, wiec chyba odjajciowiony zostanie w marcu, coby nie znaczyl w nowym miejscu.
wiecie moze czy przy wyjezdzie za granice z kotem, kot musi miec czip i paszport?

Mangusta - Pon Sty 18, 2010 16:39

nie wiem jak duże zwierzęta, ale ja przewożąc gady przez granicę z Niemcami nie musiałam mieć nic, nawet dowodu osobistego. myślę że jakby siedział w transporterze to by się nie czepili, choć książeczkę szczepień dobrze jest mieć w każdej podróży.
Anonymous - Wto Sty 19, 2010 11:48

agu napisał/a:
mój łazi po domu w szelkach normalnie, za to jak z nim wyjdę, to tak jakby poduszkę ciągnąć.

Ja w domu trenuje chodzenie na smyczy tak jak z psem :) Lucek nawet do szelek sie nie przyzwyczajal, zalozylam i od razu chodzil bez problemu w sumie. Jesli chodzi o smycz to troche zwraca na nia uwage, ale biore smakolyk i go za smakolykiem prowadzam po domu na smyczy i grzecznie chodzi, a na koniec daje mu smakolyk i go chwale. I tak codziennie :) Ogolnie lucek to jest bezstresowy kot i juz smycz nie jest straszna. Chcialam go na snieg zabrac, ale boje sie, ze nowe zapachy wyzwola w nim chec znaczenia, wiec dopiero po kastracji.

katasza, alez on ma dziecieca mordusie fajna :D hehe Taki zbity z niego chlopak :) Atletyczna budowa ^^

Nasz ma inna budowe. Jest strasznie dlugi, wysoki i smukly.

agu napisał/a:
btw, zważyłam zmorę, waży 4,20 mając 8 miesięcy. wcale nie tak dużo.

No rzeczywiscie nie jakos duzo, ale wez pod uwage, ze ta rasa rosnie dluzej. Moze to nie taki wielki egzemplarz?

Nasz mlody ma 7 mies i tez wazy cos tez kolo tego i w ogole ma mala glowe jak orzeszek i do tego bardzo dlugi tulow, nogi i ogon jak lemur. Smiesznie wyglada, ale to mu sie wszystko wyrowna jeszcze.

Anonymous - Wto Sty 19, 2010 12:17

jaką książkę o tym jak wychować kota polecacie?