Archiwum - Koty vol. III
nutaka - Czw Sty 14, 2010 20:09
ryyyś
przecudne kocie.
agacia - Czw Sty 14, 2010 20:10
Cudo
satanka666 - Czw Sty 14, 2010 21:29
ale fajny chłopak
ile on już waży? na zdjęciach wygląda na takiego małego kociaka, ale pewnie tylko mi się wydaje
a jeszcze co do żwirków, dziś kupiłam w lidlu 10kg za 9,90zł... jak się sprawdzi to będę prze szczęśliwa
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:43
zdjęcia są sprzed miesiąca, teraz jest trochę większy. nie wiem ile waży, bo się wagi niestety nie dorobiliśmy jeszcze, ale jutro go pójdę zważyć do ciucholandu, to ci powiem ;p ale tak na oko jest wielkości bakusia teraz.
zaczęłam go tresować, od najprostszego, już umie dać głos ;p
kupiłam benka i kurde, wkurza mnie jego zapach, taki piasek ble. szukam dalej.
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:45
no, bosky, bosky a jak bedziecie mieli jeszcze rudzielca to bedzie za duzo boskich rzeczy w jednej rodzinie ;pp
a moj Nergal jednak jest mezczyzna ;p
Ale to juz pewne
Bedzie odjajcowiony w kwietniu.
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 21:53
przetransformowała się, żeby imię pasowało ;p
nie wiadomo jak z rudzielcem, jarek się w jednym czarnym zakochał i się upiera. ale wiadomo, że co rude to lepsze, jeszcze mam parę miesięcy, żeby go przekonać ;p
satanka666 - Czw Sty 14, 2010 21:53
agu, zważ, zważ bom ciekawa,
katasza napisał/a: | a jak bedziecie mieli jeszcze rudzielca to bedzie za duzo boskich rzeczy w jednej rodzinie ;pp |
noo, będziecie musieli się czymś podzielić, bo co za dużo to niezdrowo ;p
katasza napisał/a: | a moj Nergal jednak jest mezczyzna ;p
Ale to juz pewne |
haha, a jednak
Devona - Czw Sty 14, 2010 22:08
agu napisał/a: | kupiłam benka i kurde, wkurza mnie jego zapach, taki piasek ble. szukam dalej. | Benki śmierdzą i robi się taka breja, fuu . Najlepsze są żwirki drewniane, a z nich najbardziej mi i kotu przypadł do gustu Porta Pine, jest niestety baaaardzo drogi, więc używamy Cat's Best Oko Plus, który zdecydowanie polecam.
Fea - Czw Sty 14, 2010 22:33
Catsan jest świetny. Zarówno w kuwecie, jak w szczurzych klatkach.
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 23:48
Bardzo fajny rys
katasza napisał/a: | Bedzie odjajcowiony w kwietniu. |
nasz bedzie odjajcowany w nast. tygodniu po środzie
Ma juz 7 mies., wiec to odpowiedni wiek, ale mam cykora jak bedzie reagowal na narkoze itd.
Benek strasznie wali
[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 13:00 ]
Przeprowadzamy wlasnie akcje nauki chodzenia w szelkach Kupilam luckowi niebieskie szelki, regulowane, zapinane u gory na zatrzask i obejmujace przednia czesc ciala
Maly wyglada ekstra tylko smiesznie reaguje na nie: chodzi do tylo i smiesznie lapy stawia i sie chwieje, probuje odskakiwac, bo mu przeszkadzaja
Szkoda mi go wiec w nagrode dostal smakolyk Zaraz zajme go zabawa Pare dni w nich pochodzi bez zdejmowania nawet na chwile i sie przyzwyczai do nich Z obroza bylo latwiej i teraz co jakis czas ja sciagamy i zakladamy po paru dniach i nic.
Jak juz bedzie lal na szelki to sprobuje smycz podpiac do nich
Anonymous - Pon Sty 18, 2010 15:39
mój łazi po domu w szelkach normalnie, za to jak z nim wyjdę, to tak jakby poduszkę ciągnąć. btw, zważyłam zmorę, waży 4,20 mając 8 miesięcy. wcale nie tak dużo.
Anonymous - Pon Sty 18, 2010 16:10
http://picasaweb.google.pl/karolinajg/NergalCo#
robilam porzadek w zdjeciach. wiekszosc jest starych, sprzed miesiaca. a teraz wybil ostatnio i jest wielki.
wazy 3 kg i 25 ok. skonczy cztery miesiace.
mamy jechac na wielkanoc do mamy i ciotki do niemiec, wiec chyba odjajciowiony zostanie w marcu, coby nie znaczyl w nowym miejscu.
wiecie moze czy przy wyjezdzie za granice z kotem, kot musi miec czip i paszport?
Mangusta - Pon Sty 18, 2010 16:39
nie wiem jak duże zwierzęta, ale ja przewożąc gady przez granicę z Niemcami nie musiałam mieć nic, nawet dowodu osobistego. myślę że jakby siedział w transporterze to by się nie czepili, choć książeczkę szczepień dobrze jest mieć w każdej podróży.
Anonymous - Wto Sty 19, 2010 11:48
agu napisał/a: | mój łazi po domu w szelkach normalnie, za to jak z nim wyjdę, to tak jakby poduszkę ciągnąć. |
Ja w domu trenuje chodzenie na smyczy tak jak z psem Lucek nawet do szelek sie nie przyzwyczajal, zalozylam i od razu chodzil bez problemu w sumie. Jesli chodzi o smycz to troche zwraca na nia uwage, ale biore smakolyk i go za smakolykiem prowadzam po domu na smyczy i grzecznie chodzi, a na koniec daje mu smakolyk i go chwale. I tak codziennie Ogolnie lucek to jest bezstresowy kot i juz smycz nie jest straszna. Chcialam go na snieg zabrac, ale boje sie, ze nowe zapachy wyzwola w nim chec znaczenia, wiec dopiero po kastracji.
katasza, alez on ma dziecieca mordusie fajna hehe Taki zbity z niego chlopak Atletyczna budowa
Nasz ma inna budowe. Jest strasznie dlugi, wysoki i smukly.
agu napisał/a: | btw, zważyłam zmorę, waży 4,20 mając 8 miesięcy. wcale nie tak dużo. |
No rzeczywiscie nie jakos duzo, ale wez pod uwage, ze ta rasa rosnie dluzej. Moze to nie taki wielki egzemplarz?
Nasz mlody ma 7 mies i tez wazy cos tez kolo tego i w ogole ma mala glowe jak orzeszek i do tego bardzo dlugi tulow, nogi i ogon jak lemur. Smiesznie wyglada, ale to mu sie wszystko wyrowna jeszcze.
Anonymous - Wto Sty 19, 2010 12:17
jaką książkę o tym jak wychować kota polecacie?
|
|
|