To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Chomiczki

Ninek - Pią Paź 21, 2011 10:18

Ale cuuudo :serducho:
nezu - Pią Paź 21, 2011 11:32

Bel, ChomChom się przeziębił i dostaje kłuje w pupkę i karczek.
Ale jest u weta bardzo grzeczny, liże go po rękach w trakcie. Aż się poryczałam jak to zobaczyłam, myślałam że tylko szczury tak robią...
Bardzo go kocham, tego mojego choma. Głupia byłam że przez tyle lat nie chciałam mieć syryjka pod dachem.

Bel - Pią Paź 21, 2011 11:36

nezu, ja to chyba założę jakąś kolonię roborków bo napatrzeć się na głupotę Mataforganowej Napoleonki nie mogę :rotfl: ona uznaje, że w kołowrotku można biegać w 3 kierunkach-prawo,lewo i do tyłu. Tył kołowrotka się nie kręci oczywiście ale w niczym to nie przeszkadza. Zasuwa jak mały motorek cholera wie po co-ten chomik nie umie chodzić-on tylko biega często wpadając przez to a to na kołowrotek, a to pyskiem ląduje w misce :rotfl: no rewelacyjna jest. Taki mały debilek :mrgreen:
Anonymous - Pią Paź 21, 2011 16:42

jaki śliczny :serducho:

Bel to ta hodowla http://rarytas_chomiki.republika.pl/strona.html
ale nie wiem jaką mają opinię.

Wiedziałam, wiedziałam że tak będzie... Znalazłam ogłoszenie o długowlosym syryjku do oddania... Nie wiem czy jest aktualne, ale dodane tydzien temu wiec może tak... po co szukałam ;(

Martuha - Pią Paź 21, 2011 17:54

Zobaczyłam w tej hodowli co rudziak, podała czarnego chomisia no cudo :serducho:
Chyba kiedyś wrócę do chomikowania :DD

Ninek - Nie Paź 23, 2011 20:13

Nie chce ktoś pięknej chomicy?
http://krakow.gumtree.pl/...QAdIdZ320048165
Kobieta zgodziła sie oddać ją za darmo, wyposażenie sprzeda osobno. Do odebrania w każdej chwili. Dziewczyny z Krakowa mają ją zgarnąć na dniach.

yes - Nie Paź 23, 2011 20:26

Potrzebuje ktoś klatki, kolowrotka, domku i jeszcze jakichś szpargałow dla chomika na przykład? nie moge się coś doprosić Scorpio, zeby zrobila bazarek, ale zalega mi to w kuchni. mało używane, niedrogo :)
Ninek - Nie Paź 23, 2011 20:33

Jaki kołowrotek? ;> Tzn średnica wewnętrzna mnie interesuje.
yes - Nie Paź 23, 2011 20:48

plastikowy, niebieski, przyczepiany do scianki klatki, w srodku 13,5 cm. a do klatki sa tuneliki i półki kolorowe. :)
Ninek - Czw Paź 27, 2011 12:04

Próbujemy na chomiczym namówić faceta z Wrocławia do oddania 8 chomików. Chce je sprzedać z klatką (tak, siedzą wszystkie w jednej...) albo same chomiki po 6zł jeden. Jeśli odda za darmo chcemy zgarnąć wszystkie. Poza mną są osoby na dt dla dwóch. Reszte będe trzymała 'samaniewiemgdzie'. Może ktoś z Wro/Krakowa (albo każdego innego miejsca, jak transport znajdziemy) chciałby choma na dt? Śliczne syryjczyki.

Mam nadzieje, że wypali, bo warunki, w których biedaki przebywają są okropne... (głównie to, że wszystkie razem. Prawdopodobnie parka i ich młode)
http://tablica.pl/oferta/...ami-IDjLI5.html

Martuha - Pią Paź 28, 2011 10:37

Boże i on wszystkie te 8 trzyma w tej mikroskopijnej klatce ? :shock:
Ninek - Pią Paź 28, 2011 10:43

Tak. Wczoraj dziewczyna z forum dzwoniła. Nie chcą ich ani oddać, ani nawet sprzedać bez klatki. "Bo to ich dom" :shock:
Będe jeszcze dzisiaj do nich dzwoniła ale wątpie, żebym im przemówiła do rozsądku...

Anonymous - Pią Paź 28, 2011 12:07

oby sie udało, biedne chomiczki :kciuki:
Ninek - Pią Paź 28, 2011 13:07

Rozmawiałam z kobietą. Dogadanie sie z nią to jakiś kosmos.
Ale cena uzgodniona (w miare sensowna) i dzisiaj postaramy sie je odebrać.
Nikt nie chce chomika na tymczas? :P Bo ja zostaje z siódemką na jakiś czas :roll: Mam dwa dt w Krakowie, ale transport musze skołować.

EDIT
Jacy ludzie są niepoważni. Okazało sie, że oni nie mieszkają we Wro tylko 100km od miasta. Facet przywozi chomiki przy okazji pracy a najwcześniej będzie tam jechał 7 listopada.

Bel - Pon Paź 31, 2011 16:50

trick or treat :lol: