Mioty adoptowane - [Miot] Gluty - w nowych domkach. O maluchach słów kilka :)
Onia - Wto Wrz 06, 2011 19:18
Dokładnie to samo wszędzie słyszałam ...muszę coś pomyśleć ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy...
valhalla - Wto Wrz 06, 2011 19:21
Vaco napisał/a: | Onia, nooo "to jest za małe zwierzątko, my takim nie robimy bo i tak nic by nie było widać", pie*dolenie za przeproszeniem... |
Taaa... mogę im pokazać RTG Glusia z piątku. Widać dokładnie każdy szczegół. Nie umieją robić - okej, ale upieranie się, że się nie da jest wprowadzaniem ludzi w błąd...
Onia - Wto Wrz 06, 2011 19:28
Valhalla a orientujesz się jaką dawką był Gluś naświetlany?Bo ja już się zastanawiam czy nie zrobić tego prywatnie na normalnej maszynie do rtg, jesli coś takiego w ogólę sie da...
valhalla - Wto Wrz 06, 2011 19:30
Nie mam pojęcia, niestety, jaka to była dawka, w ogóle się na tym nie znam
Onia - Wto Wrz 06, 2011 19:53
No nic to szukam dalej, mam nadzieje, ze znajdę szybko.
Oli - Wto Wrz 06, 2011 20:11
dziewczyny, nie złośćcie się tak, jeśli odmawiają z powodu "bo nie będzie widać", gdyż trzeba mieć odpowiednio dobre rtg (nie wszystkie są takie same) i odpowiednio czułe klisze, by cały obraz był wyraźny. jeżeli rtg nie da się nastawić na odpowiednie parametry, to faktycznie nie będzie wyraźne, to nie koniecznie musi być miganie się.
valhalla - Wto Wrz 06, 2011 20:21
Fakt (nie znam się, przyznaję), ale mogliby chociaż wyraźnie powiedzieć "my nie robimy, mamy nieodpowiedni sprzęt", a nie "za małe zwierzątko, nie będzie nic widać", bo to uogólnianie, w niejednej lecznicy w kraju jakoś udaje się zrobić zdjęcie szczurowi.
Vaco - Wto Wrz 06, 2011 20:24
Hmm.. jeżeli może być tak jak Oli napisała, to faktycznie u mnie w dziupli pewnie nie mają dobrego sprzętu. Tutaj nawet zdjęcia roentgenowskiego zwierzęciu zrobić nie ma gdzie
Oli - Wto Wrz 06, 2011 20:26
a zapytajcie czy to kwestia ustawienia parametrów, czy nie wiedzą po prostu jakie ustawić? bo jeśli tak, to myślę, że nie będzie problemu z przedzwonieniu do któregoś weta z Wawy chociażby i zapytaniem o ustawienia.
Onia - Śro Wrz 07, 2011 10:17
Udało się...jestem umówiona na dziś z Keksem
valhalla - Śro Wrz 07, 2011 10:30
Świetnie Czekam niecierpliwie na wyniki i wierzę, że będą dobre
wushu - Śro Wrz 07, 2011 11:32
Ech...
Ja sie spróbuje umówić do dr Rzepki w najbliższym czasie.
valhalla - Śro Wrz 07, 2011 11:37
wushu napisał/a: | Ech...
Ja sie spróbuje umówić do dr Rzepki w najbliższym czasie. |
Jakby nie udało się w tygodniu, to ona chyba w ten weekend ma dyżur (ale nie jestem na 100% pewna, bo to takie zasłyszane z rozmów telefonicznych w lecznicy).
Onia - Śro Wrz 07, 2011 18:43
Z Keksem wszystko w porządku Trzymam kciuki za resztę
valhalla - Śro Wrz 07, 2011 18:51
Ufff, kamień z serca. Czyli jeszcze 9 młodych plus mamuśka do przebadania Za wszystkich oczywiście niezmiennie kciuki trzymam
|
|
|