To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

nezu - Sob Lut 23, 2008 12:10

http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Jodłujący basenji :)

http://pl.youtube.com/watch?v=06kdL80s5kU
:falover:

PALATINA - Sob Lut 23, 2008 12:33

A mi się basenji kompoletnie nie podobają.
Nie dość, że ogonek jak u prosiaka, to jeszcze zero prawdziwego futra! :twisted:

Ale PONa nie polecam, jeśli ktoś nie jest pewien, że na pewno chce właśnie takiego psa. :P To na 100% nie jest pies dla każdego.

Tak poza tym to już sobie nie umiem wyobrazić, że miałabym tylko 1 psa w domu.
Psy to zwierzątka stadne przecież... :roll:

Oli - Sob Lut 23, 2008 12:39

PALATINA napisał/a:
Tak poza tym to już sobie nie umiem wyobrazić, że miałabym tylko 1 psa w domu.

Mam tak samo - kazdy jest inny i te zabawne relacje miedzy nimi. Kora pozornie za Duszkiem szczególnie nie przepada, ale pilnuje go jak oka w głowie. :mrgreen:

basenji ubóstwiam i wielbię ponad wszystko tak samo jak psa faraona i dogi niemieckie. Dla mnie krótka sierść i brak "psiego" zapachu są wielkim atutem. :)

Lama - Sob Lut 23, 2008 12:52

A ja od 6 lat kocham dobermany i chyba już mi ta miłość nie przejdzie.;]
Charakter jak dla mnie idealny - trochę symulancki, ale przynajmniej jest się z czego pośmiać.
I nikt mi nie wmówi, że czarne dobermany nie są najpiękniejszymi psami pod słońcem.;)

Jedyną wadą tej rasy jest dla mnie średnia ich życia, 12-letnich dobków spotkałam dosłownie kilka. W sumie te 10-12 lat to i tak nieźle, moja druga ukochana rasa - wilczarz - żyje średnio 6 lat...

nezu - Sob Lut 23, 2008 12:53

Psów jest tyle że każdy znajdzie coś dla siebie ;)

Ja na przykład kompletnie nie wyobrażam sobie miec PONa, za dużo kłaków :P .
A baski kocham od lat nastu i powoli krystalizuje się we mnie myśl, że jak już na własnym będziemy, to się taki pojawi w domu.. ;)

Fea - Sob Lut 23, 2008 12:57

Lubię kłaczaste psy ;] Zresztą chyba wszystkie lubię, ale najbardziej kundle. Przyzwyczaiłam się, mimo że oprócz sierściucha mamy jeszcze jamniorę. Bardzo mi we Wrocu brakuje psa, ale kot zszedłby nam na zawał.
satanka666 - Sob Lut 23, 2008 12:58

Lama napisał/a:
I nikt mi nie wmówi, że czarne dobermany nie są najpiękniejszymi psami pod słońcem

są! :serducho: :serducho:

pituophis - Sob Lut 23, 2008 14:02

Moje psie gusta sa nastepujace:

PSPP i xoloitzcuintle..... dlugo nic... sloughi, saluki, tazy.... podenca i podenga.... reszta chartow i pierwotnych. W takiej kolejnosci wlasnie. Niepierwotne i niecharty prawie dla mnie nie istnieja - podoba mi sie AHT- amerykanski nagi terier, grzywacz, i moze jeszcze pare innych ras. Mocno psich psow, np. owczarki, miec nie chcialbym.

A o basku myslalem, ale chyba za malo mam doswiadczenia.

LunacyFringe - Sob Lut 23, 2008 14:42

Ah a ja marzę o drugim psie ;(

O dogu niemieckim ...

Lama - Sob Lut 23, 2008 14:50

A ja lubię psie psy właśnie, duże i z psim charakterkiem. Jakbym chciała z kocim, to najprawdopodobniej wzięłabym kota, jakbym chciała coś małego, to wolałabym wziąć świnkę morską albo szczura.;]
A może są tu jacyś fani bokserów? Mój prawie-mąż boksie uwielbia i zamówiłam mu w prezencie kalendarzyk z bokserami: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104652
Chociaż pewnie i tak mu go w końcu nie dam, bo za bardzo mi się podoba.;]

Layla - Sob Lut 23, 2008 15:02

Ja już pisałam, ale lubię, KOCHAM francuskie buldożki :serducho: A także boston teriery i mopsy :serducho:
Anonymous - Sob Lut 23, 2008 15:05

Ja też kocham mopsy i przede wszystkim buldożki francuskie,ale to może po przodkach bo moja prababcia miała "stadko" tych piesków. :)
Layla - Sob Lut 23, 2008 15:07

Bernadeta napisał/a:
Ja też kocham mopsy i przede wszystkim buldożki francuskie

Aaaaaaa nareszcie ktoś!!! Bo wszyscy ze mnie się śmieją :( Bernadeta :*

Anonymous - Sob Lut 23, 2008 15:13

LaylaW pracy mam znajomą ktora ma buldożka francuskieg,zazdroszczę jej. :> :wink:
PALATINA - Sob Lut 23, 2008 17:13

A mnie "zgniotomordy" nie pociągają. :roll:
Choć buldożki są zabawne. Znam kilka i bardzo je lubię, ale mieć bym nie chciała.

Olimpia napisał/a:
basenji ubóstwiam i wielbię ponad wszystko tak samo jak psa faraona i dogi niemieckie. Dla mnie krótka sierść i brak "psiego" zapachu są wielkim atutem.

Do psów faraona też się slinię. :serducho:
A psi zapach? Moje suki są kąpane co 4-5 tygodni i jedyny zapach, jaki czuję, to odżywka do włosów, której trzeba dużo w psa wpakować, żeby sie dał ładnie rozczesać podczas suszenia.
Krótkowłosego psa nigdy w życiu nie miałam. Od dziecka były same kudłate.
Przeraża mnie ostra sierść powbijana w meble i ubrania (czytałam jak bardzo narzekają właściciele dalmatyńczyków, że aż mnie to od kupna whippeta powstrzymało :| ).

Ja o PONie marzyłam od dziecka, konkretnie od 5-tego roku życia (gdy dostałam bombonierkę z czekoladkami, z wizerunkiem PONa na wieczku - wieczko wisiało potem nad łóżkiem, a ja zasypiając wpatrywałam się w kudłacza z uwielbieniam :serducho: ). Po 22 latach moje marzenie się spełniło! :wink: