To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

Riggs - Pon Sty 31, 2011 19:29

sachma napisał/a:

Sysa, Czy wybierasz się do Rzeszowa i Bydgoszczy? :> a może też Presov? :>

A owszem, wybieramy się choć niestety Sylwia zostanie w domu, a jechać będziemy tylko ja i Yarpen.
Ciekawe jak to będzie w Bydgoszczy wyglądać, bo na Dogo opinie są dość różne o poprzednich wystawach.

Do Bydgoszczy i Rzeszowa organizuję sobie transport, ale przy braku samochodu Słowacja to już dla nas za wielkie wyzwanie.

furburger - Pon Sty 31, 2011 19:47

Co można podawać 3 miesięcznemu szczeniakowi ? W domu był karmiony kaszą z mięsem ale jak mu robię to nie chce tego jeść ;o
Ninek - Pon Sty 31, 2011 19:51

Karmą dla szczeniaków? :P

Moje kaszy nie ruszają, wolą mięso i ryż.

furburger - Pon Sty 31, 2011 19:54

No tak wiem że taką karmą ale z takich domowych obiadków bo przecież nie będę go całe życie karmić kupowanym pokarmem ;o ;o
AngelsDream - Pon Sty 31, 2011 20:06

furburger, a czemu nie?

Trudno jest ułożyć psu optymalny jadłospis samemu, zwłaszcza gdy mówimy o gotowanych posiłkach.

sachma - Pon Sty 31, 2011 20:10

Riggs napisał/a:
sachma napisał/a:

Sysa, Czy wybierasz się do Rzeszowa i Bydgoszczy? :> a może też Presov? :>

A owszem, wybieramy się choć niestety Sylwia zostanie w domu, a jechać będziemy tylko ja i Yarpen.
Ciekawe jak to będzie w Bydgoszczy wyglądać, bo na Dogo opinie są dość różne o poprzednich wystawach.

Do Bydgoszczy i Rzeszowa organizuję sobie transport, ale przy braku samochodu Słowacja to już dla nas za wielkie wyzwanie.

buu a myślałam że Sylwię poznam w realu, ale może chociaż Yarpena zobaczę na żywo ;) jak on ma w rodowodzie? :> to sobie was oblukam w katalogu, żeby sprawdzić czy mogę się na niego pogapić na żywo ;)
no ja mam ten luksus że samochód jest - chociaż do Rzeszowa jadę nie swoim ;) do Presova też nie swoim ;) na szczęście mam z kim jeździć :)

Co do Bydgoszczy, to ja jestem optymistycznie nastawiona - nie ważne jak będzie z organizacją, będzie TŻ, będzie Lenny, będą znajomi pudlarze - przeżyję :)

Sysa - Pon Sty 31, 2011 20:24

sachma, no mi też przykro, że się nie poznamy, szkoła mi nie pozwala, a chciałabym poznać też Lenny'ego ;(
Yarpen w rodowodzie ma wpisane imię... (fanfary) ... Yarpen! :mrgreen:
A szukaj go pod nazwiskiem na Ł. ;)

furburger - Pon Sty 31, 2011 20:26

AngelsDream, za drogi interes, mój starszy pies jada wszystko po za ziemniakami i kośćmi i wszystko z nim w porządku.
AngelsDream - Pon Sty 31, 2011 20:30

furburger, każdy robi to, co uważa za słuszne.

Moje psy też są wszystkożerne, ale podstawę ich diety obecnie stanowi karma ze średniej półki uzupełniana żwaczem w tabletkach i wszystkim tym, co uznam za stosowne: warzywa, owoce, nabiał, surowe mięso, kości, suszone i wędzone przysmaki dla psów. Różnie.

LunacyFringe - Pon Sty 31, 2011 20:30

furburger, karmy wcale taki drogie nie są. Ja karmię Arionem Premium , 115 zł za 15 kg , na 2 psy wystarcza na miesiąc ( ON i BC ). Nie jest to jakaś nadzwyczajna karma, ale psy ją chętnie jedzą, a moja suka, która ma b. wrażliwy przewód pokarmowy w końcu ma idealne kupy na tej karmie. Więc ja polecam.
AngelsDream - Pon Sty 31, 2011 20:50

LunacyFringe, u nas teraz króluje Fitmin dla ras dużych i olbrzymich.
furburger - Pon Sty 31, 2011 20:51

jak będę we Wrocławiu to się rozejrzę za takimi karmami bo u mnie ciężko jest znaleźć coś w przystępnej cenie, albo ojca wyślę do hurtowni bo tam taniej ale dzięki :)
Ninek - Pon Sty 31, 2011 20:57

Czemu w internecie jest tak mało informacji o tym, że winogrona są dla psów równie szkodliwe jak czekolada? :shock:

Moja suka do tej pory lubiła troche zjeść, a ja nie wiedziałam, że moge jej tym zrobić krzywde.

sachma - Pon Sty 31, 2011 20:59

Sysa, myślałam że ma podwójne imię, albo coś ;) ale skoro tak to łatwo go znajdę ;)
hehe na ja Bydgoskiej też nie powinnam być, bo zaraz w poniedziałek mam egzamin, a na niedzielę muszę dać mgr do sprawdzenia - ale nie wysiedziałabym w domu wiedząc że tak blisko jest wystawa :P

furburger, mi sucha karma wychodzi taniej niż gotowane jedzenie + witaminy ;) płacę 60zł miesięcznie na 10kg psa - Lenny jest na Pro Planie, Dino 35kg Onka jest na Brit Activ - 170zł za 30kg karmy - starcza na 2 miesiące. Jak masz dużego psa to zamawiaj w necie - taniej ci wyjdzie, mają o wiele niższe ceny, a w niektórych sklepach z karmą już od 50zł kuriera masz za free..

satanka666 - Pon Sty 31, 2011 21:05

czy ktoś zna jakieś dobre karmy na bazie ryby? ważne żeby nie miały w sobie żadnych 'mączek z kurczaka' czy innych takich.
zostaje nam tylko acana pacifica, albo orijen?