Archiwum - Psiaki vol.VII
AngelsDream - Nie Sty 03, 2010 14:18
Ren, ja nawet Baaja nauczyłam się strzyc
To takie dość typowe. Mi się podobają duże pudle, ale mieć bym raczej nie chciała, chociaż może kiedyś, kto to wie, co mi się porobi.
Anonymous - Nie Sty 03, 2010 14:48
Ja raczej na pewno się nauczę, wizja zaoszczędzenia 60 zł jest zbyt kusząca
Oli - Nie Sty 03, 2010 15:09
http://img.interia.pl/wia...ien_3779136.jpg zdjęcie ma tytuł "atak białego olbrzyma"
Fauka - Nie Sty 03, 2010 15:34
Ja kiedyś często się bawiłam z dużym, czarnym pudlem Irysem jak jeszcze mieszkałam w starym miejscu. W życu nie widziałam psa, który poruszał się z taka gracją.
Edit:
Wygrzebałam stare zdjęcie, na którym jest moja nieżyjąca już Najka z młodziutkim Ajsem, miała wtedy już 15 lat. http://i169.photobucket.c...a/ajsinajka.gif
sachma - Nie Sty 03, 2010 15:51
Ren napisał/a: | Ja raczej na pewno się nauczę, wizja zaoszczędzenia 60 zł jest zbyt kusząca |
uhu to sporo, u nas podobno za pudla biorą 40zł. jedna babka bierze 60zł ale podobno jest świetna jest też kobietka która za yorki i pudle bierze po 25zł ale tnie na zero kolega poszedł do niej trochę podciąć yorka to wyszło coś z sierścią mającą 0.5cm! więc tam raczej chodzić nie będę jeszcze tak zły nie był - oni yorka trzymają w frycu wystawowym, bo im się tak podoba, chcieli tylko trochę skrócić sierść żeby pół pola do domu nie znosił, a wyszedł łysol..
Anonymous - Nie Sty 03, 2010 15:54
sachma, w Poznaniu niestety jest zawsze drożej . Najwyżej jak będę z nią jeździć do domu to będę ją tam cięła, w Gdyni biorą 50 zł
sachma - Wto Sty 05, 2010 01:12
kiedy po raz pierwszy można wykąpać szczenie?
Matka ma uczulenie na sierść psów i kotów, przy kotach jest kompletna masakra.. a hodowla z której chcę brać szczeniaka ma w domu kilka kotów.. jedna kąpiel coś da?
AngelsDream - Wto Sty 05, 2010 01:31
sachma, my Baaja pierwszy raz płukaliśmy, jak miał siedem tygodni. Ale chodziło o piasek, nie alergeny.
babyduck - Wto Sty 05, 2010 08:46
Majka była kąpana jeszcze w domu CHodowcy, czyli jak miała około 5 tygodni - skończyło się infekcją ucha.
My Negrulca kąpaliśmy jak miała 3 miesiące z haczykiem. Nie pamiętam dokładnie kiedy.
agacia - Wto Sty 05, 2010 21:55
Azje kąpaliśmy zaraz po przyjeździe do domu, czyli jak miała 8 tygodni. Okropnie śmierdziała i było to konieczne do wspólnego funkcjonowania
AngelsDream - Wto Sty 05, 2010 22:26
Ważne, żeby nie zamoczyć głowy.
LunacyFringe - Śro Sty 06, 2010 22:11
A mnie ciekawi taka kwestia , związana z psami, więc napiszę tutaj.
Czy ktokolwiek wie jak wygląda droga edukacji szkoleniowca i późniejsza ewentualna kariera? Oprócz zakładania własnej szkoły, bo na to nie każdy może sobie pozwolić.
Pytam, bo zdecydowałam się w końcu robić to co mnie w życiu naprawdę kręci i pasjonuje. Chciałabym sie zajać szkoleniem psów metodami pozytywnymi, głupio mi tak jakoś o tym pisać, czuję się na razie strasznie głupia w tym temacie i nie wierzę, że to się uda...
W przyszłym roku wybieram się na kurs trenerski fundacji Alteri i chciałabym przejść przez wszystkie 3 stopnie, ale nie wiem co dalej ... Nie wiem czy to ma sens -.-
Tylko proszę, nie śmiejcie się głośno
Biała - Śro Sty 06, 2010 22:22
Hmmm wydaje mi się, że droga zależy od tego jaki masz cel??
LunacyFringe - Śro Sty 06, 2010 22:31
Biała, cel mam jasny, chcę pomagać ludziom z psami, szkolenia podstawowe, rozwiązywanie problemów, może agility i dogoterapia, no wszystko mnie interesuje po prostu A przy okazji chciałabym tym zarabiać na życie , poświęcic cały swój czas na to.
babyduck - Czw Sty 07, 2010 00:11
Lu, tez tak chciałam... dopóki nie kupiłam psa Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Ja muszę jeszcze popracować, głównie nad sobą.
|
|
|