To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

AngelsDream - Nie Sty 03, 2010 14:18

Ren, ja nawet Baaja nauczyłam się strzyc :D

To takie dość typowe. Mi się podobają duże pudle, ale mieć bym raczej nie chciała, chociaż może kiedyś, kto to wie, co mi się porobi.

Anonymous - Nie Sty 03, 2010 14:48

Ja raczej na pewno się nauczę, wizja zaoszczędzenia 60 zł jest zbyt kusząca :P
Oli - Nie Sty 03, 2010 15:09

http://img.interia.pl/wia...ien_3779136.jpg :mrgreen: :serducho: zdjęcie ma tytuł "atak białego olbrzyma"
Fauka - Nie Sty 03, 2010 15:34

Ja kiedyś często się bawiłam z dużym, czarnym pudlem Irysem jak jeszcze mieszkałam w starym miejscu. W życu nie widziałam psa, który poruszał się z taka gracją.

Edit:
Wygrzebałam stare zdjęcie, na którym jest moja nieżyjąca już Najka z młodziutkim Ajsem, miała wtedy już 15 lat. http://i169.photobucket.c...a/ajsinajka.gif

sachma - Nie Sty 03, 2010 15:51

Ren napisał/a:
Ja raczej na pewno się nauczę, wizja zaoszczędzenia 60 zł jest zbyt kusząca :P

uhu to sporo, u nas podobno za pudla biorą 40zł. jedna babka bierze 60zł ale podobno jest świetna ;) jest też kobietka która za yorki i pudle bierze po 25zł ale tnie na zero :D kolega poszedł do niej trochę podciąć yorka to wyszło coś z sierścią mającą 0.5cm! więc tam raczej chodzić nie będę :P jeszcze tak zły nie był - oni yorka trzymają w frycu wystawowym, bo im się tak podoba, chcieli tylko trochę skrócić sierść żeby pół pola do domu nie znosił, a wyszedł łysol..

Anonymous - Nie Sty 03, 2010 15:54

sachma, w Poznaniu niestety jest zawsze drożej :| . Najwyżej jak będę z nią jeździć do domu to będę ją tam cięła, w Gdyni biorą 50 zł :P
sachma - Wto Sty 05, 2010 01:12

kiedy po raz pierwszy można wykąpać szczenie?
Matka ma uczulenie na sierść psów i kotów, przy kotach jest kompletna masakra.. a hodowla z której chcę brać szczeniaka ma w domu kilka kotów.. jedna kąpiel coś da?

AngelsDream - Wto Sty 05, 2010 01:31

sachma, my Baaja pierwszy raz płukaliśmy, jak miał siedem tygodni. :mrgreen: Ale chodziło o piasek, nie alergeny.
babyduck - Wto Sty 05, 2010 08:46

Majka była kąpana jeszcze w domu CHodowcy, czyli jak miała około 5 tygodni - skończyło się infekcją ucha.

My Negrulca kąpaliśmy jak miała 3 miesiące z haczykiem. Nie pamiętam dokładnie kiedy.

agacia - Wto Sty 05, 2010 21:55

Azje kąpaliśmy zaraz po przyjeździe do domu, czyli jak miała 8 tygodni. Okropnie śmierdziała i było to konieczne do wspólnego funkcjonowania :roll:
AngelsDream - Wto Sty 05, 2010 22:26

Ważne, żeby nie zamoczyć głowy. :)
LunacyFringe - Śro Sty 06, 2010 22:11

A mnie ciekawi taka kwestia , związana z psami, więc napiszę tutaj.
Czy ktokolwiek wie jak wygląda droga edukacji szkoleniowca i późniejsza ewentualna kariera? Oprócz zakładania własnej szkoły, bo na to nie każdy może sobie pozwolić.
Pytam, bo zdecydowałam się w końcu robić to co mnie w życiu naprawdę kręci i pasjonuje. Chciałabym sie zajać szkoleniem psów metodami pozytywnymi, głupio mi tak jakoś o tym pisać, czuję się na razie strasznie głupia w tym temacie :oops: i nie wierzę, że to się uda...
W przyszłym roku wybieram się na kurs trenerski fundacji Alteri i chciałabym przejść przez wszystkie 3 stopnie, ale nie wiem co dalej ... Nie wiem czy to ma sens -.-

Tylko proszę, nie śmiejcie się głośno :D

Biała - Śro Sty 06, 2010 22:22

Hmmm wydaje mi się, że droga zależy od tego jaki masz cel??
LunacyFringe - Śro Sty 06, 2010 22:31

Biała, cel mam jasny, chcę pomagać ludziom z psami, szkolenia podstawowe, rozwiązywanie problemów, może agility i dogoterapia, no wszystko mnie interesuje po prostu :P A przy okazji chciałabym tym zarabiać na życie , poświęcic cały swój czas na to.
babyduck - Czw Sty 07, 2010 00:11

Lu, tez tak chciałam... dopóki nie kupiłam psa :roll: Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. :kciuki: :kciuki: Ja muszę jeszcze popracować, głównie nad sobą.