To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

quagmire - Śro Sty 13, 2010 14:04

On zawsze korzystał z takiej, więc nie mam pojęcia, czy mniej śmierdzi, bo nie mam porównania.
A on nie ma drzwiczek, więc jeśli nie zakopie kupki (co mu się czasami zdarza), to i tak śmierdzi. Siuśków nie czuć, a przynajmniej ja nie czuję, ale nie posiadam szczególnie wrażliwego nosa :wink:

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 14:19

moj tez ma kryta. Na samym poczatku mial taka malutka zwykla, ale podrosl i sie w niej nie miescil. Odrazu nauczyl sie w niej robic i ma drzwiczki, nie mial z nimi problemow. Bez drzwiczek smierdzi, z drzwiczkami jest o niebo lepiej i ja nic nie czuje. Przy odkrytej to wogole byla masakra.
Ale on transportera tez sie nie boi.

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 14:27

yhym :) Tzn. nasz sie nie boi i nie rzuca jak go wsadzam czy cos, ale wchodzi niechetnie :) Natomiast jak juz jest w srodku to luzik i u weta nie chce wyjsc. W domu czasem tez nie chce z niego wyjsc, a lezy przy otwartych drzwiczkach.

Tylko to jest taki mozg ze on moze nie zakapowac, ze tam jest kuweta :P Musimy zmienic na kryta, bo maly dorasta i intensywnie pachnie z kuwety, a ze mamy male mieszkanie to jest masakrator...

quagmire - Śro Sty 13, 2010 14:33

Trzeba mu pokazać. Może na początek postawić bez przykrycia, później bez drzwiczek właśnie, a na koniec założyć drzwiczki.
A jeśli postawicie w tym samym miejscu, co teraz ma kuwetę, to pewnie można pominąć etap bez góry.

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 15:16

quagmire napisał/a:
A jeśli postawicie w tym samym miejscu, co teraz ma kuwetę, to pewnie można pominąć atap bez góry.

Dzieki :)

L. - Śro Sty 13, 2010 17:32

Felo ma normalną odkrytą i nigdy nie było z tym problemów.
I nie śmierdzi jeżeli za każdym razem wyjmuje się koope i co 5 dni zmienia żwirek (używa Sanicat Tolsy).

landrynka - Śro Sty 13, 2010 18:40

moja kotka ma wannę i umywalkę i z żadnymi żwirkami się nie trzeba pieprzyć :]
satanka666 - Śro Sty 13, 2010 18:52

nasz ma normalną odkrytą kuwetę i śmierdzi tylko jak zrobi kupę ;p
siuśki oczywiście wyciągane od razu, kupa też. całego żwirku nie wymieniałam jeszcze w ogóle, dosypuje tylko trochę nowego. dodam, że kupuję tescowy żwirek za 5zł ;D
pytałam już kilka osób i wszyscy mówią, że w ogóle nie czuć kota w domu.
bardziej waliło jak dili był mały i lał na dywan.

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 18:56

landrynka, kot ci leje do wanny? ohyda.

sat, a z kosza ci ten żwirek nie śmierdzi? bo my mamy ten co można spuszczać w wc, ale on drogi jest..

L. - Śro Sty 13, 2010 18:59

Cytat:
sat, a z kosza ci ten żwirek nie śmierdzi? bo my mamy ten co można spuszczać w wc, ale on drogi jest..

a nie można wywalić do jakieś reklamówy i od razu wywalić do śmieci?
a kupki za pomocą łopatki oddzielić od żwirku i spuścić w kibelku.

satanka666 - Śro Sty 13, 2010 19:02

agu napisał/a:
sat, a z kosza ci ten żwirek nie śmierdzi?

nie. nawet ostatnio pytałam mamy, czy nie czuć, bo siuśki wyrzucam w łazience do kosza i dopiero jak się uzbiera pełny kosz to wywalam, ale mama mówi, że nie czuć.
kupki spuszczam w kiblu, tak jak pisze L.

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 19:27

no z kuwety samej tez nie smierdzi, ale mi sie nie chce co chwile latac z lopatka i wybierac kup, to sprzatam raz dziennie, a wtedy smierdzi ;p
Anonymous - Śro Sty 13, 2010 21:47

ja bym musiala biegac srednio co 15 min, bo co ja wyciagne z kuwety "cos" to Lucek idzie uzupelnic niedobor :P Chyba mu nie pasi, ze w kuwecie nic nie ma :P

Poza tym jak jestem w pracy i szkole to troche z tym jest lipa. Z kosza zapodaje troche, ale tylko jak sie go otworzy, a my co rano i tak go wynosimy.

Najgorzej jest jak maly walnie kupe to wali w calym mieszkaniu jakis czas i nie bardzo to mi pasi.

Eruntale - Śro Sty 13, 2010 21:58

Ten żwirek wyrzucalny do toalety (Cat's best) jest nieszczególnie drogi- jest szalenie wydajny, warto przetestować =]
Anonymous - Czw Sty 14, 2010 19:56

pluszaka fotografowałam dla hodowczyni, to macie ;p klikać, bo miniaturki widzę strasznie nieostre.