Rozmnażanie - Jakiej płci jest mój szczur?
mmarcioszka - Czw Maj 17, 2012 15:47
Herudin, chłopiec - ale jest odpowiedni temat http://forum.szczury.biz/...p=749674#749674 używaj opcji 'szukaj'
Ajlonka - Czw Maj 17, 2012 15:53
Herudin, tak, to chłopiec, więc jeśli trzymasz razem z samicami to szybko je rozdziel!!
mmarcioszka - Czw Maj 17, 2012 16:03
Ajlonka ma rację - on już jest zdolny zapłodnić samicę, rozdzielaj szybko!
Layla - Czw Maj 17, 2012 16:31
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Herudin - Czw Maj 17, 2012 16:34
Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń. Już je rozdzielam. Mam nadzieję, że do niczego nie zdążyło dojść.
Ajlonka - Czw Maj 17, 2012 16:37
Herudin, swoja drogą, to ciekawa jestem kto próbował Ci samca jako samiczkę wcisnąć?...
Nakasha - Czw Maj 17, 2012 16:52
Herudin, to samiec i fizycznie jest zdolny do zapłodnienia, ale takie maluchy zazwyczaj jeszcze tego nie próbują, więc może samiczka nie zaciążyła... Będziesz mu szukać nowego domu?
Herudin - Czw Maj 17, 2012 20:14
Nie, raczej nie będę szukać nowego domu dla niego. Zdążyłem małego polubić. Będzie mieszkał w oddzielnej klatce wraz ze swoim bratem, który też miał być samicą a zapewne jest samcem, bo wygląda tak samo w tym miejscu.
smeg - Czw Maj 17, 2012 20:40
To dobrze, że masz dla niego towarzystwo Pamiętaj tylko, że samce nie mogą się spotykać z samicami nawet na sekundę, więc wybiegi muszą się odbywać oddzielnie. W miarę możliwości lepiej jest, gdy klatki obu płci stoją w osobnych pomieszczeniach.
Cegriiz - Czw Maj 17, 2012 22:12
Zawsze też możesz panów wykastrować i dołączyć do samiczek Oczywiście jak odpowiednio nabiorą masy
sylwia9993 - Sob Maj 26, 2012 11:03 Temat postu: Jakiej płci jest mój szczur? Witam,
od 2 dni jestem właścicielką zabranego z laboratorium szczurka, który jako jedyny ocalał po doświadczeniu. Podobno jest to samiczka, przynajmniej z tego co mówili. Obejrzałam wszystkie zdjęcia przesłane do tego tematu, ale na wszelki wypadek proszę Was jeszcze o konsultację, bo chciałabym rozejrzeć się za towarzystwem dla malucha
I druga prośba, w tym eksparymencie maluch był w grupie szczurków, która dostawała wysokobiałkowy pokarm,a nie miała zapewnionego ruchu, jest więc trochę za gruby. Czy ktoś mógłby poradzić, jak zabrać się za odchudzenie go trochę?
Aha, może być w wikeu od pół roku do roku, niestety nie były u nich od urodzenia i nie umieli mi dokładniej powiedzieć
Dzięki za wszelką pomoc
http://www.fotosik.pl/pok...2c52dfe08f.html
Oli - Sob Maj 26, 2012 11:11
sylwia9993, masz samiczkę.
Co do odchudzania to na pewno duża dawka ruchu - wybiegi, urozmaicone np. zabawą z piórkiem, czy sznureczkiem. Odpowiednia karma - najlepiej granulat (zwłaszcza, że pewnie jest przyzwyczajona do niego po pobycie w laboratorium). I koleżanka też powinna pomóc w odchudzaniu przez wspólne zabawy. Na forum jest temat o odchudzaniu.
sylwia9993 - Sob Maj 26, 2012 23:01 Temat postu: Jakiej płci jest mój szczur? Dzięki W takim razie mogę zacząć poszukiwania towarzyszki
Noelle - Sob Lis 03, 2012 15:35
Błągam pomóżcie moj pożalsię Boże weterynarz nie potrafił jednoznacznie określić płci Dafne wg babki od której ją wziełam jest to dziewczynka, a wg weterynarza jest chłopcem, choc jak mu powiedziałam ze to baba to go zbiłam z tropu i sam juz nie wiedział (!)
pomożecie?
Cegriiz - Sob Lis 03, 2012 15:48
Noelle, dziewczynka. Pod cewką moczową ma pochwę
|
|
|