Archiwum - Chomiczki
Anonymous - Śro Paź 19, 2011 17:55
Ninek to wrzuć jeszcze pare fotek jak wyglądają wybiegi? Możesz go puścić samego np. na łóżko i na chwilę odejść czy trzeba go pilnować cały czas?
Jak ja bym chciała chomika nie wiem co mi się stało, bo jako dziecko jakoś nigdy za nimi nie przepadałam ale mam zakaz a moja rodzina i tak mnie uważa już za nienormalną przez szczury
Bernadeta - Śro Paź 19, 2011 18:06
rudziak napisał/a: | Możesz go puścić samego np. na łóżko i na chwilę odejść czy trzeba go pilnować cały czas? |
Na kanapie wymaga nadzoru- może spaść .Moja chomcia na kanapie
https://picasaweb.google.com/Bernadeta01/Rewoli#5664910684070149106
https://picasaweb.google.com/Bernadeta01/Rewoli#5664911628643288770
ma 14 miesięcy i bardzo się uspokoiła,już nie jest to chomik pędziwiatr,sporo śpi i porusza się wolniej i jest przytulaśna .Bardzo nie lubi jak zrobię jej porządek i na nowo musi organizować sobie sypialnię w domku.
A to Rewoli na wybiegu na podłodze:
https://picasaweb.google.com/Bernadeta01/Rewoli#5664902960142419282 równiez jej pilnuję i drzwi od pokoju w którym spaceruje są zamknięte,żeby nie powędrowała poza jego obręb.
Ninek - Śro Paź 19, 2011 18:40
Tymke po pokoju biega sam, bez nadzoru. Nie mam tu kabli (poza nieużywaną kablówką, bez napięcia, więc jakby chciał to może sobie gryźć do woli) ani mebli za które mógłby wejść.
Ogólnie jest dosyć spokojnym chomikiem. Sam z siebie budzi sie jak gasze światło, więc wypuszczając go na wybieg po prostu go budze - inaczej sie nie da. W ciągu dnia widze go tylko jak idzie sie napić/wysikać/uzupełnić zapasy z miski. W nocy za to za każdym razem jak sie budze biega w kołowrotku.
Ciężko powiedzieć ile on może mieć. Wydaje mi sie, że może mieć powyżej roku - jest chudziutki i tak jak pisałam - spokojny.
A zdjęć nowych nie mam. Miał mieć dużo fot, ale jemu okropnie ciężko zdjęcie zrobić jak jest na wybiegu...
Mam jedno w kołowrotku:
Mam za to zdjęcie klatki
Marcela - Śro Paź 19, 2011 19:38
Widzę Nina, że niezły staż na tym forum masz . Jeśli chodzi o chomiki to mogę dodać, że wiele zależy od charakteru i miejsca wychowania malca. Wiadomo, że u prawdziwego hodowcy maluchy są dopieszczone, mają większy kontakt z człowiekiem, niż taka kruszyna u pseudo.
I mój 7 tygodniowy bombel:
Bel - Śro Paź 19, 2011 21:53

A to Albercik Amelka miała dziś gorszy dzień i odmówiła współpracy więc tylko jemu udało mi się zrobić dodatkowo Napoleonce- roborkowi Mataforgany, który u mnie będzie do piątku

Anonymous - Śro Paź 19, 2011 23:59
Syryjki to giganty w porównaniu do roborków
Mnie się bardzo spodobały syryjki długowłose, ale chyba nie zdarzają się zbyt często?
Bel jak ty to robisz, że one tak grzecznie zawsze siedzą ?
Bel - Czw Paź 20, 2011 07:01
rudziak, Albercikowi niczego nie trzeba robić. To mały klocek wystarczy go przestawiać i dowolnie ustawiać a Napoleonka chyba ze strachu zastygła bo w jej talent do modelingu nie uwierzę
Marcela - Czw Paź 20, 2011 17:12
Jeżeli chodzi o hodowle w Polsce, to bardzo rzadko. Wiem natomiast, że w zoologicznym w moim mieście często się zdarzają
nezu - Czw Paź 20, 2011 17:13
Bel, Albercikowi przeszedł foch na palce?...
ChomChom niestety ostatnio niedomaga...
Bel - Czw Paź 20, 2011 21:50
nezu, a co ChomChomowi?
Albercik nadal zachowuje się jak mały ruski czołg i nadal usiłuje mnie zamordować ale tylko gdy pcham łapy na jego terytorium. Ciutkę się ogarnął gdy nie wyrobił na zakręcie bądź nie wyhamował a ja zdążyłam zabrać rękę i wpasował się ryjem w szybkę samli
Anonymous - Pią Paź 21, 2011 00:03
No to widzę, że z Albercika w ogóle ciekawy model jest
Marcela napisał/a: | Jeżeli chodzi o hodowle w Polsce, to bardzo rzadko. Wiem natomiast, że w zoologicznym w moim mieście często się zdarzają |
No właśnie, czytałam na forach, że długowłose często są w sklepach, ale znalazłam jedną hodowlę, która ma sporo longów i nimi głownie się zajmuje. Boje się jednak napisać z pytaniem czy będą mieć jakiś miot bo z decyzją o chomiku miałam się wstrzymać do bliżej nie określonej przyszłości.
Bel - Pią Paź 21, 2011 09:46
rudziak, a o którą hodowlę Ci chodzi? ja umieram nad czeskimi chomami... ciapate, długowłose....no cuda i jeszcze łyska bym chciała
babyduck - Pią Paź 21, 2011 09:49
Bel, wrzuć kilka linków do czeskich hodowli chomowych.
Bel - Pią Paź 21, 2011 09:52
http://www.ceskykrecciklub.cz/english/z_ckk.htm tu są wszystkie
babyduck - Pią Paź 21, 2011 10:14
łojezusie
|
|
|