To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

satanka666 - Wto Lip 10, 2007 21:12

Olimpia napisał/a:
ze psy dziela sie na psy i jamniki. :mrgreen:

rotfl :D

jamniki sa przeeekochane :serducho:
takie psy z charakterkiem ;p uparte jak diabli, ale taaakie milusie i kochane :D

Oli - Wto Lip 10, 2007 21:17

satanka666 napisał/a:
takie psy z charakterkiem ;p uparte jak diabli, ale taaakie milusie i kochane

po co pisac tyle slow naraz, jest do tego jeden synonim - jamnik :P

satanka666 - Wto Lip 10, 2007 21:20

Cytat:
po co pisac tyle slow naraz, jest do tego jeden synonim - jamnik :P

:rotfl:

ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez tego upar... eee jaminka :P

ludu dawać jakieś fotostory :D

Izabela - Wto Lip 10, 2007 21:44

Oj tak - miałam kiedyś jamnika przez 9 lat i był najcudowniejszym, najinteligentniejszym i najbardziej upartym psem pod słońcem :mrgreen: I kochał mnie bezgranicznie całym swoim jestestwem :serducho:
Asaurus - Wto Lip 10, 2007 23:10

Ja miałem jamnika 16 lat i jest to jedyna rasa małego psa jaką toleruje właśnie ze względu na charakter. Co do upartości i zawzięcia wyobraźcie sobie jakie zacięcie musi mieć tak mały pies aby przeskoczyć 120cm barykadę aby dostać się do łóżka...

Co do fot to na pewno będą, jak tylko będzie wilczak :]

falka - Wto Lip 10, 2007 23:26

o jamniku mowa a jamnik tuż tuż lub też nie wywołuj jamnika z lasu

to są jamniorki mojej cioci, z którymi pomykaliśmy z tatą po lesie w Kątach Rybackich w zeszłą sobotę, odwiedziliśmy rezerwat kormoranów, rudzielec dostał pulpetem rybnym w zadek ;) fajnie było, bo pieski są super wychowane i cały czas biegną kilka metrów przed człowiekiem, pilnują się i mają mnóstwo energii :mrgreen:

przyznaję, że uwielbiam jamniki i nie rozumiem niechęci niektórych ludzi do tych psiaków, moja ciocia jest TOTALNIE zajamniczona, to jej drugi rudy i drugi czarny, imiona przechodzą po kolorze, rude - Daisy, czarne - Sonia :)

satanka666 - Wto Lip 10, 2007 23:31

o jakie ładne szczuplutkie :serducho: :serducho: :serducho:

mojego się nie da odchudzić...
właśnie jej tylko łeb z pod kołdry wystaje i patrzy ma mnie tymi swoimi zaćpanymi oczyskami :P :mrgreen:

Anonymous - Wto Lip 10, 2007 23:33

I ja tez mam jamnika :D
Wprawdzie wyglada nie jak parowka ale jak tlusta kielbasa, ale jest prawdziwym jamnikiem ;)
Czyli uparty, zadziorny, wredny a przy tym taki kochany i slodki, ze nie sposob jej nie kochac.
Potrafi obrazic sie na nas i nie patrzec nam w oczy przez tydzien jak np. zostawimy ja na pol dnia sama. Jak ja wolam do domu z podworka to w zyciu nie przybiegnie o razu :P Bedzie szla jak najwolniej potrafi, wachala kazdego kwiatka zeby tylko nie bylo po mojemu ;)
Moja kochana ruda parowa :serducho:

PS. Nie znam zadnego jamnika ktory nie spal by w lozku ze swoim wlascicielem :) Moja kladzie sie na srodku z glowa na poduszce a my cisniemy sie po bokach :)

PS2. 15 lipca konczy 10 latek :)

Oli - Wto Lip 10, 2007 23:35

Ludzie albo kochaja jamniki albo ich nieznosza - mysle ze wlasnie ze wzgledu na ich charakter, niektorzy nie potrafia docenic. :roll:

Kolejny cytat "Nie bladzi kto sadzi ze jamnik nim rzadzi!" :mrgreen:

satanka666 - Wto Lip 10, 2007 23:38

Matylda napisał/a:
PS. Nie znam zadnego jamnika ktory nie spal by w lozku ze swoim wlascicielem :) Moja kladzie sie na srodku z glowa na poduszce a my cisniemy sie po bokach :)

ooo tak! dokładnie! :P

Matylda napisał/a:
Bedzie szla jak najwolniej potrafi, wachala kazdego kwiatka zeby tylko nie bylo po mojemu ;)

to też znam :DD

Oli - Śro Lip 11, 2007 00:19

chcieli to prosze:

tak wyglada rasowy pies schroniskowy

tak bez krzywego mojego nosia

zawsze melancholia w oczach

kocham ten nosek

i ten tez

a to robi moja piesa teraz

zdechl pies (komenda wykonana wzorcowo! :P )

satanka666 - Śro Lip 11, 2007 00:27

co za piękność! :serducho:
Oli - Śro Lip 11, 2007 00:49

To sie jeszcze pochwale, ze ona jest rasowa :mrgreen: Mam ja wprawdzie ze schroniska, ale ona ma tatuaz w uchu (w polskich schronach nie robi sie tego) i niemal w 99% odpowiada wzrocowi amerykanskiej rasy Chinook. 8) :-P
Anonymous - Śro Lip 11, 2007 00:50

To i ja się pochwalę. Nasze psy mieszkają z rodzicami, ale są także moje. :mrgreen:

Nostromo, Hovawart:

Jamniki, bracia, Wallace i Gromit (Gromek ma niebieską obrożę):

PALATINA - Śro Lip 11, 2007 11:48

satanka666 napisał/a:
ee.. Shi Tzu? czy jakoś tak :DD

bedzie słodki i grzeczny... nawet do supermarketu z nim wejdziesz, bedzie sie do wszystkich przymilał i jadł obcym z reki :mrgreen:

Tylko, że ja nienawidzę "zgniotomordów" :P , a coś takiego podchodzi już pod "zgniotomorda".
Od 3 lat koresponduję z hodowczynią springer spanieli i myślę, że to właśnie będzie mój kolejny pies :mrgreen: (waham się jedynie między walijskim i angielskim - Walijskie wolę z wyglądu, a angielskie z charakteru).

Co do jamników - Ja osobiście ich nie lubię. :?
Za krótkie łapy (wolę wyższe psy) i zbyt hmmm... charakterne jak dla mnie 8)