Archiwum - Psiaki
satanka666 - Wto Lip 10, 2007 21:12
Olimpia napisał/a: | ze psy dziela sie na psy i jamniki. |
rotfl
jamniki sa przeeekochane
takie psy z charakterkiem ;p uparte jak diabli, ale taaakie milusie i kochane
Oli - Wto Lip 10, 2007 21:17
satanka666 napisał/a: | takie psy z charakterkiem ;p uparte jak diabli, ale taaakie milusie i kochane |
po co pisac tyle slow naraz, jest do tego jeden synonim - jamnik
satanka666 - Wto Lip 10, 2007 21:20
Cytat: | po co pisac tyle slow naraz, jest do tego jeden synonim - jamnik |
ja sobie teraz nie wyobrażam życia bez tego upar... eee jaminka
ludu dawać jakieś fotostory
Izabela - Wto Lip 10, 2007 21:44
Oj tak - miałam kiedyś jamnika przez 9 lat i był najcudowniejszym, najinteligentniejszym i najbardziej upartym psem pod słońcem I kochał mnie bezgranicznie całym swoim jestestwem
Asaurus - Wto Lip 10, 2007 23:10
Ja miałem jamnika 16 lat i jest to jedyna rasa małego psa jaką toleruje właśnie ze względu na charakter. Co do upartości i zawzięcia wyobraźcie sobie jakie zacięcie musi mieć tak mały pies aby przeskoczyć 120cm barykadę aby dostać się do łóżka...
Co do fot to na pewno będą, jak tylko będzie wilczak
falka - Wto Lip 10, 2007 23:26
o jamniku mowa a jamnik tuż tuż lub też nie wywołuj jamnika z lasu
to są jamniorki mojej cioci, z którymi pomykaliśmy z tatą po lesie w Kątach Rybackich w zeszłą sobotę, odwiedziliśmy rezerwat kormoranów, rudzielec dostał pulpetem rybnym w zadek fajnie było, bo pieski są super wychowane i cały czas biegną kilka metrów przed człowiekiem, pilnują się i mają mnóstwo energii
przyznaję, że uwielbiam jamniki i nie rozumiem niechęci niektórych ludzi do tych psiaków, moja ciocia jest TOTALNIE zajamniczona, to jej drugi rudy i drugi czarny, imiona przechodzą po kolorze, rude - Daisy, czarne - Sonia
satanka666 - Wto Lip 10, 2007 23:31
o jakie ładne szczuplutkie
mojego się nie da odchudzić...
właśnie jej tylko łeb z pod kołdry wystaje i patrzy ma mnie tymi swoimi zaćpanymi oczyskami
Anonymous - Wto Lip 10, 2007 23:33
I ja tez mam jamnika
Wprawdzie wyglada nie jak parowka ale jak tlusta kielbasa, ale jest prawdziwym jamnikiem
Czyli uparty, zadziorny, wredny a przy tym taki kochany i slodki, ze nie sposob jej nie kochac.
Potrafi obrazic sie na nas i nie patrzec nam w oczy przez tydzien jak np. zostawimy ja na pol dnia sama. Jak ja wolam do domu z podworka to w zyciu nie przybiegnie o razu Bedzie szla jak najwolniej potrafi, wachala kazdego kwiatka zeby tylko nie bylo po mojemu
Moja kochana ruda parowa
PS. Nie znam zadnego jamnika ktory nie spal by w lozku ze swoim wlascicielem Moja kladzie sie na srodku z glowa na poduszce a my cisniemy sie po bokach
PS2. 15 lipca konczy 10 latek
Oli - Wto Lip 10, 2007 23:35
Ludzie albo kochaja jamniki albo ich nieznosza - mysle ze wlasnie ze wzgledu na ich charakter, niektorzy nie potrafia docenic.
Kolejny cytat "Nie bladzi kto sadzi ze jamnik nim rzadzi!"
satanka666 - Wto Lip 10, 2007 23:38
Matylda napisał/a: | PS. Nie znam zadnego jamnika ktory nie spal by w lozku ze swoim wlascicielem Moja kladzie sie na srodku z glowa na poduszce a my cisniemy sie po bokach |
ooo tak! dokładnie!
Matylda napisał/a: | Bedzie szla jak najwolniej potrafi, wachala kazdego kwiatka zeby tylko nie bylo po mojemu |
to też znam
Oli - Śro Lip 11, 2007 00:19
chcieli to prosze:
tak wyglada rasowy pies schroniskowy
tak bez krzywego mojego nosia
zawsze melancholia w oczach
kocham ten nosek
i ten tez
a to robi moja piesa teraz
zdechl pies (komenda wykonana wzorcowo! )
satanka666 - Śro Lip 11, 2007 00:27
co za piękność!
Oli - Śro Lip 11, 2007 00:49
To sie jeszcze pochwale, ze ona jest rasowa Mam ja wprawdzie ze schroniska, ale ona ma tatuaz w uchu (w polskich schronach nie robi sie tego) i niemal w 99% odpowiada wzrocowi amerykanskiej rasy Chinook.
Anonymous - Śro Lip 11, 2007 00:50
To i ja się pochwalę. Nasze psy mieszkają z rodzicami, ale są także moje.
Nostromo, Hovawart:
Jamniki, bracia, Wallace i Gromit (Gromek ma niebieską obrożę):
PALATINA - Śro Lip 11, 2007 11:48
satanka666 napisał/a: | ee.. Shi Tzu? czy jakoś tak
bedzie słodki i grzeczny... nawet do supermarketu z nim wejdziesz, bedzie sie do wszystkich przymilał i jadł obcym z reki |
Tylko, że ja nienawidzę "zgniotomordów" , a coś takiego podchodzi już pod "zgniotomorda".
Od 3 lat koresponduję z hodowczynią springer spanieli i myślę, że to właśnie będzie mój kolejny pies (waham się jedynie między walijskim i angielskim - Walijskie wolę z wyglądu, a angielskie z charakteru).
Co do jamników - Ja osobiście ich nie lubię.
Za krótkie łapy (wolę wyższe psy) i zbyt hmmm... charakterne jak dla mnie
|
|
|