To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Szura - Wto Gru 11, 2012 21:54

Dla mnie idealna smycz to 1,8-2m, przepinana. Najlepiej szerokość przy małym psie 1,5-2cm. Węższa się jednak wpija w łapę, a szersza to niepotrzebny przy takim maluchu ciężar.
Tess - Wto Gru 11, 2012 22:11

katasza, o, to dobrze karmią psy, zaskakujące, że taka karma w schronisku...
Ja osobiście oceniam Husse dość dobrze, nie karmię tym ogólnie, ale parę razy na zawodach wygrałam worek/smakołyki, suce smakowało i bardzo dobrze się na tym czuła. :)

katasza - Wto Gru 11, 2012 22:19

Denerwuje mnie ze nie ma zdjec karmy. Nie wiem jak duze sa krokieciki... Chyba w przyszlym tygodniu zamowie 2kg tej z jagniecina i ryzem.

a jaka jeszcze moglibyscie polecic dla malego psa? dobra ale nie powalajacej cena.

Lavi - Wto Gru 11, 2012 22:32

Napisałam pierwsze maile do hodowców :serducho:
Taka mała rzecz a tak mi się ryłko cieszy :mrgreen:

yoshi - Wto Gru 11, 2012 22:43

Pacyfka napisał/a:
Zachipowałam psiaka i teraz chce go dopisać do jakieś bazy, ale wszystkie jakie znajduję, są płatne :/

Możecie jakąś polecić, najlepiej darmową??

http://safe-animal.eu/

Mam tu zarejestrowane oba psiaki ;) Dostaliśmy u weta zawieszki z adresem strony i nr. infolinii itd. Można je dodatkowo sobie kupić u nich na stronie jeśli się takowej nie dostało ;)

Nakasha - Wto Gru 11, 2012 22:44

http://www.zooplus.pl/sho...adratowe/251821

Ale moje lubią miękkie... w sumie im jest obojętne na czym śpią, byle blisko nas. ;) Mam rozmiar 104 i jest ledwo - ledwo. Zastanawiam się nad zamianą na 118, ale to gdy kupimy dom. Posłania same w sobie są wygodne, psy na nich śpią, a jak nie śpią, to leżą na nich koty. ;)

Off-Topic:

Oczywiście koty nigdy nie leżą na swoich posłaniach. Leżą na posłaniach psów, na naszych poduszkach, na kocach, na swetrach, itp. :P Znana kocia przypadłość. Śmiałam się, żeby im kupić psie posłania, oddać psom do używania, a dopiero potem kotom, może wtedy by z nich korzystały. :P

katasza - Wto Gru 11, 2012 22:49

Lavi, ja tez pisalam maile z hodowcami mopsow i zobacz jak to sie skonczylo :lol:
Lavi - Wto Gru 11, 2012 23:15

katasza, tyle, że ja nie chodzę do schroniska, więc ciężko będzie mi się zakochać a nawet jeśli, to trudno się mówi - miłości się nie wybiera :DD
Bel - Wto Gru 11, 2012 23:18

u mnie chodzenie do schroniska skończyło się psem z hodowli :lol: za to pierwszy raz poszliśmy do schronu w zupełnie innym celu a wyszliśmy z psem :lol:
katasza - Wto Gru 11, 2012 23:21

Bel napisał/a:
u mnie chodzenie do schroniska skończyło się psem z hodowli

tak z ciekawosci -czemu? schronisko wplynelo na ta decyzje czy tak po prostu?

Myslicie ze pasuje do niego Alf? :-P

Bel - Wto Gru 11, 2012 23:24

katasza, mi pasuje bardziej Bobek niż alf :P
Mieliśmy wybraną sunię ze schronu. Ale zasady adopcji jej były tak popaprane i właścicielka schronu tak skutecznie mnie zniechęciła swoją postawą, że zrezygnowałam. A trafiło się ogłoszenie na gumtree, że collak 4mc do adopcji z hodowlii hippocampus i napisałam ;)

katasza - Wto Gru 11, 2012 23:26

Bobek? niieeee

Yhy, rozumiem ;)

Lavi - Wto Gru 11, 2012 23:29

Bobek? Tak samo zmierzwiony: http://kobietanaj.pl/img/502d213b642f8.jpg :DD

Alf według mnie z jednej strony pasuje a z drugiej takie... Jakieś nie dla niego jednak. Jak się patrzy na jego sierść to się widzi Alfa ale w oczach to raczej nie Alf :lol: :lol:

Bel - Wto Gru 11, 2012 23:30

katasza, nazwij go Korek :lol:
katasza - Wto Gru 11, 2012 23:32

Korka mam juz w rodzinie ;p

a do Bobka faktycznie podobny ale to imie nie przejdzie.

No wlasnie jak sie patrzy mu w oczy to pasuje jakies super slodkie. Cholera, dla suczki moge wymienic zaraz 10 a dla psa nie moge nic wymyslic :roll: