Archiwum - Psiaki XV
Szura - Wto Gru 11, 2012 21:54
Dla mnie idealna smycz to 1,8-2m, przepinana. Najlepiej szerokość przy małym psie 1,5-2cm. Węższa się jednak wpija w łapę, a szersza to niepotrzebny przy takim maluchu ciężar.
Tess - Wto Gru 11, 2012 22:11
katasza, o, to dobrze karmią psy, zaskakujące, że taka karma w schronisku...
Ja osobiście oceniam Husse dość dobrze, nie karmię tym ogólnie, ale parę razy na zawodach wygrałam worek/smakołyki, suce smakowało i bardzo dobrze się na tym czuła.
katasza - Wto Gru 11, 2012 22:19
Denerwuje mnie ze nie ma zdjec karmy. Nie wiem jak duze sa krokieciki... Chyba w przyszlym tygodniu zamowie 2kg tej z jagniecina i ryzem.
a jaka jeszcze moglibyscie polecic dla malego psa? dobra ale nie powalajacej cena.
Lavi - Wto Gru 11, 2012 22:32
Napisałam pierwsze maile do hodowców
Taka mała rzecz a tak mi się ryłko cieszy
yoshi - Wto Gru 11, 2012 22:43
Pacyfka napisał/a: | Zachipowałam psiaka i teraz chce go dopisać do jakieś bazy, ale wszystkie jakie znajduję, są płatne
Możecie jakąś polecić, najlepiej darmową?? |
http://safe-animal.eu/
Mam tu zarejestrowane oba psiaki Dostaliśmy u weta zawieszki z adresem strony i nr. infolinii itd. Można je dodatkowo sobie kupić u nich na stronie jeśli się takowej nie dostało
Nakasha - Wto Gru 11, 2012 22:44
http://www.zooplus.pl/sho...adratowe/251821
Ale moje lubią miękkie... w sumie im jest obojętne na czym śpią, byle blisko nas. Mam rozmiar 104 i jest ledwo - ledwo. Zastanawiam się nad zamianą na 118, ale to gdy kupimy dom. Posłania same w sobie są wygodne, psy na nich śpią, a jak nie śpią, to leżą na nich koty.
Off-Topic: |
Oczywiście koty nigdy nie leżą na swoich posłaniach. Leżą na posłaniach psów, na naszych poduszkach, na kocach, na swetrach, itp. Znana kocia przypadłość. Śmiałam się, żeby im kupić psie posłania, oddać psom do używania, a dopiero potem kotom, może wtedy by z nich korzystały. |
katasza - Wto Gru 11, 2012 22:49
Lavi, ja tez pisalam maile z hodowcami mopsow i zobacz jak to sie skonczylo
Lavi - Wto Gru 11, 2012 23:15
katasza, tyle, że ja nie chodzę do schroniska, więc ciężko będzie mi się zakochać a nawet jeśli, to trudno się mówi - miłości się nie wybiera
Bel - Wto Gru 11, 2012 23:18
u mnie chodzenie do schroniska skończyło się psem z hodowli za to pierwszy raz poszliśmy do schronu w zupełnie innym celu a wyszliśmy z psem
katasza - Wto Gru 11, 2012 23:21
Bel napisał/a: | u mnie chodzenie do schroniska skończyło się psem z hodowli |
tak z ciekawosci -czemu? schronisko wplynelo na ta decyzje czy tak po prostu?
Myslicie ze pasuje do niego Alf?
Bel - Wto Gru 11, 2012 23:24
katasza, mi pasuje bardziej Bobek niż alf
Mieliśmy wybraną sunię ze schronu. Ale zasady adopcji jej były tak popaprane i właścicielka schronu tak skutecznie mnie zniechęciła swoją postawą, że zrezygnowałam. A trafiło się ogłoszenie na gumtree, że collak 4mc do adopcji z hodowlii hippocampus i napisałam
katasza - Wto Gru 11, 2012 23:26
Bobek? niieeee
Yhy, rozumiem
Lavi - Wto Gru 11, 2012 23:29
Bobek? Tak samo zmierzwiony: http://kobietanaj.pl/img/502d213b642f8.jpg
Alf według mnie z jednej strony pasuje a z drugiej takie... Jakieś nie dla niego jednak. Jak się patrzy na jego sierść to się widzi Alfa ale w oczach to raczej nie Alf
Bel - Wto Gru 11, 2012 23:30
katasza, nazwij go Korek
katasza - Wto Gru 11, 2012 23:32
Korka mam juz w rodzinie ;p
a do Bobka faktycznie podobny ale to imie nie przejdzie.
No wlasnie jak sie patrzy mu w oczy to pasuje jakies super slodkie. Cholera, dla suczki moge wymienic zaraz 10 a dla psa nie moge nic wymyslic
|
|
|