To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - [Miot] Gluty - w nowych domkach. O maluchach słów kilka :)

valhalla - Pon Wrz 05, 2011 21:37

Chów wsobny to jedno, drugie to wiek matki. Myślę, że te dwie rzeczy się na siebie nałożyły.
Oli - Pon Wrz 05, 2011 21:42

matko,valhalla, strasznie Ci współczuję... :( :glaszcze:

mam nadzieję, że reszta maluchów będzie miała mniej pecha :kciuki:

Biała - Pon Wrz 05, 2011 22:21

Bardzo to przykre :(
Ale cieszę się, że jego króciutkie życie było szczęśliwe...

Jadzia zachowuje się normalnie, nie obserwuję nic niepokojącego.
Ale jak pisała Ogoniasta wybierzemy się do Dra Piaseckiego.

Onia - Pon Wrz 05, 2011 22:46

Ja też jutro biegnę do mojego weterynarza i umawiam się najszybciej jak sie da na RTG
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 12:13

Jestem umówiona z Zuri na czwartek na 14.30 do Pani Jałonickiej-Rzepki na rtg.
Będę informować o wynikach badania.

valhalla - Wto Wrz 06, 2011 12:26

Super, trzymam kciuki za Zuri :kciuki:
Wiem, że madziastan z drugiego forum też u siebie w Łodzi ma iść z pannami na RTG i w razie wątpliwości będzie pisać do dr Rzepki.

Oli - Wto Wrz 06, 2011 12:31

oby Zuri była zdrowa i mogła trafić do moich krasnoludków :kciuki: :kciuki: :kciuki:
valhalla - Wto Wrz 06, 2011 12:44

Już pisałam na drugim forum, gdyby komuś było trzeba Prilium, to oddam, tylko ze względu na płynną formę nie wiem, jak by to przekazać do kogoś z innego miasta.
Mam w lodówce tyle, że Glusiowi przy jego dawkowaniu starczyłoby na 3 miesiące, ale niestety już mu się nie przyda. Mam nadzieję, że żadnemu szczurkowi z tego miotu (ani mamie) się nie przyda, ale w razie czego wszyscy jesteście pierwsi w kolejce.

Onia - Wto Wrz 06, 2011 14:41

A ja nie mam pojęcia co mam robić ...oddzwoniłam wetów w Kielcach i nikt nie jest mi w stanie zrobić rtg ...
valhalla - Wto Wrz 06, 2011 14:44

A co wg nich jest problemem? Może po konsultacji z jakimś lepszym specjalistą od szczurów by jednak zrobili?
A może w jakimś innym mieście w miarę blisko ktoś robi RTG szczurom?

Onia - Wto Wrz 06, 2011 14:50

A bo za mały...a bo musi leżeć nie ruchomo, a bo nic nie wyjdzie to usłyszałam
A ja sobie nie wyobrażam siedzieć i czekać na to co się stanie..
Musze poszukać czy właśnie ktos w okolicy sie tego nie podejmię

valhalla - Wto Wrz 06, 2011 14:55

Mało które zwierzę chce leżeć nieruchomo do zdjęcia, to chyba nie nowość :roll: Szczurka trzeba trzymać.
Mam bardzo dobre zdjęcia Glusia, na których "wyszło" bardzo wiele, mimo że szczur i do tego młody.
Nie umieją, bo nie robili i pewnie dlatego się wykręcają. Pogadaj z tą swoją wetką, co mi pisałaś na PW i może ona udzieli im instrukcji, jak nie, to chyba pozostaje szukać w innym mieście...

Vaco - Wto Wrz 06, 2011 16:29

u mnie nie chcą, ale w sobotę w Szczecinie zajdę do Chmielewskiego i powinien zrobić
Onia - Wto Wrz 06, 2011 18:35

No to witaj w klubie...u mnie też się nikt nie chce podjąć
Vaco - Wto Wrz 06, 2011 19:04

Onia, nooo "to jest za małe zwierzątko, my takim nie robimy bo i tak nic by nie było widać", pie*dolenie za przeproszeniem...