Archiwum - Psiaki
PALATINA - Sob Lut 09, 2008 13:34
Taaa...
Nie ma to jak pierwszy spacer pocieczkowy Czaty... Cieszyłam sie, że już mogę iśc do parku z 2 psami...
I długo się tym nie nacieszyłam. Jak tylko doszłyśmy do parku przybiegł do nas piesek. Pani z daleka się pyta, czy mają cieczkę. Ja mówię, że jedna właśnie jest po.
Ale piesek ominął Czatę bez zbytniego zainteresowania i dawaj mi molestować Jagnę.
Podchodzę do Jaguśki, zaglądam jej w tyłek.... Cieczka!
hefi - Sob Lut 09, 2008 13:44
Prawdopodobnie psom daje sie tabletki, coś w rodzaju naszych antykoncepcyjnych...
PALATINA - Sob Lut 09, 2008 14:03
hefi,
Ale co masz na myśli?
Można dawać hormony, ale to ponoć nie jest do końca bezpieczne.
Z pewnych względów nie zdecydowałam się na sterylkę, więc będziemy się męczyć.
hefi - Sob Lut 09, 2008 14:39
PALATINA, nie znam nazwy tego środka (tabletek) ale z tego co pamiętam, daje się psu raz na jakiś czas taką tabletkę (nie codziennie tak jak u ludzi) i to ma działać tak jak nasze anty...
Hormony z reguły nie są bezpieczne
Wet powinien coś na ten temat więcej wiedzieć... nie chce nikogo wprowadzać w błąd bo już dawno o tym gadałam z wujkiem, który swojej suczce coś takiego podawał.
Anonymous - Sob Lut 09, 2008 14:47
Nie slyszalam o tabletkach. Moj pies dostawal zastrzyki za mlodu. Ale ja jestem przeciwniczka takich srodkow. Albo sterylka, albo sie meczymy. A ze nasza Zuzka juz za stara, to nie sterylizujemy jej, tylko sie meczymy
pituophis - Sob Lut 09, 2008 14:47
Cytat: | pewnych względów nie zdecydowałam się na sterylkę, |
Czemu? Odjajniczysz i po sprawie.
PALATINA - Sob Lut 09, 2008 15:18
hefi napisał/a: | Wet powinien coś na ten temat więcej wiedzieć... |
Taa... Wiem, że po takich "udogodnieniach" sucz ma większe prawdopodobieństwo nowotworów gr. mlekowych i ropomacicza...
katasza napisał/a: | Nie slyszalam o tabletkach. Moj pies dostawal zastrzyki za mlodu. |
Ja słyszałam o tabletkach, choć raczej właśnie w iniekcji się stosuje.
katasza napisał/a: | Ale ja jestem przeciwniczka takich srodkow. Albo sterylka, albo sie meczymy. |
Mam dokładnie takie samo zdanie! Albo sterylka albo się męczymy.
pituophis napisał/a: | Czemu? Odjajniczysz i po sprawie |
W przypadku Czaty dlatego, że narkoza jest zbyt ryzykowna (ze względu na wadę serca).
A Jagna - apetyt! Ta suka jest głodna 24/dobę! Zjada minimalne ilości (szklanka) karmy typu light, a i tak ciagle ma problemy z nadwagą. Jeśli ją wysterylizuję, to będzie musiała jeść jeszcze mniej. Nie mam serca skazywać jej na jeszcze ostrzejszą dietę.
Wolę się męczyć z cieczkami. W końcu to tylko raz na 8 miesięcy (Jagna ma w takiej częstotliwości). Z racji wieku w sprawie nowotworów też jej to już w niczym nie pomoże (musiałaby być cięta do 3ciej cieczki).
zasadzkas - Sob Lut 09, 2008 19:32
Plus posterylkowe nietrzymanie moczu, choć to bardzo rzadkie, mym mamy tego pecha. Na szczęście, Propalin pomaga i raczej kropelkuje niż cieknie.
AngelsDream - Nie Lut 10, 2008 12:07
http://pies.onet.pl/771,2...,1,artykul.html
Pouczające nie tylko dla właściciela psa wystawowego
Anonymous - Pon Lut 11, 2008 13:36
Psy nie do zastąpienia
http://pies.onet.pl/920,1...ia,artykul.html
Oli - Wto Lut 12, 2008 19:44
Duszek ma wstępnie zdiagnozowane zaburzenia pochodzenia przedsionkowego. Została zrobiona biochemia krwi i amoniak - jutro konsultacja wyników i zobaczymy co dalej. Właściwie nadal jesteśmy w punkcie wyjścia...
PALATINA - Wto Lut 12, 2008 21:32
Olimpia,
Kciukam!
Ja z Jagna jestem w punkcie wyjścia już ponad rok. Za pierwszym razem wyszedł nam bardzo wysoki amoniak, ale to przez karmę wysokobiałkową (Orijen).
Teraz amoniak był już w normie.
Oli - Wto Lut 12, 2008 21:38
Jutro będę dzwonić po wyniki, bo dziś dr Micuniowi nie chcę przeszkadzać.
jokada - Wto Lut 12, 2008 22:34
my od przyszłego weekendy wracamy na zajęcia psieko przedszkola, pożniej zaczne myślec o jakims szkoleniu
Ja musze miec jakąs motywację
bo Tobisiek zaczyna mieć słuch wybiórczy
fajnie sie słucha, chodzi przy nodze, ale jak juz coś sie pojawi ciekawego.... to poszeeedł...
Anonymous - Wto Lut 12, 2008 22:50
A ja puszczam plotkę - możemy się spodziewać zdjeć od Angels
|
|
|