To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Nisia - Wto Lip 17, 2007 13:22

A ja mam pajączka :D
Od 3 miesięcy siedzi u mnie nad karniszem. I nie zmienia położenia, choć nadal żyje (wczoraj ruszał nogami). Jest zwykłym kątnikiem (mogę się mylić - pająk pospolity z czarnym dużym odwłokiem). Ma swoją pajęczynę na firance (z tego powodu nie biorę się za pranie firanki - szkoda dewastowac jego dzieło). Jest bardzo pożyteczny - okno non stop otwarte, a w pokoju żadnej muszki, komara, mola. Jest wydajniejszy od rosiczki.
Od wczoraj dostał imię :D Wilhelm. Uznałyśmy z siostrą, że on już tyle tam siedzi, że może zostać zwierzątkiem domowym.
Chyba mu fotkę strzelę...

Mangusta - Sob Lip 21, 2007 10:29

lol, a moja Irminia to Wilhelmina :lol1:

kątniki domowe są bardzo często brane jako pierwsze pająki dla domowych hodowli, miałam już kilka jako dzieciuch i znów myślę o złapaniu jednego, mimo że nie najpiękniejsze to budują duuużo efektownej pajęczyny i dorastają do pokaźnych rozmiarów (10-11cm z nóżkami). Jeśli chcesz Nisiu by na pewno dobrze się mu żyło, to raz na tydzień psiuknij wodą na pajęczynę, te upały na dłuższą metę mogą być dla niego zabójcze...

w moim stadzie małe zmiany - Fucel jest już w docelowym lokum. oczywiście podczas przenosin nie obyło się bez awantur, ale jako żem przyzwyczajona już do jego fochów to nie udało mu się mnie udziabać. Kto by pomyślał że rok i z grubaśnego brzdąca zrobi się wielki kat morderca...

do tego jedna z sióstr cholerek przeszła pomyślną wylinkę na L2 :serducho:
a Vagans wreszcie zaczął jeść, co zwiększa jego szanse na przeżycie :mrgreen:

film do makro już zakupiony ;)

Nisia - Pon Lip 23, 2007 15:36

Taaa...
Wilhelm przeszedł wylinkę i... postanowił zmienić teren. Nie wiem, gdzie jest.

Mangusta - Czw Sie 09, 2007 17:44

ja się chciałam tylko pochwalić że moja Mina Irmina jest od wczoraj dumną L4 :jupi: a Grubas, czyli Smithi, od dzisiaj L3 :mrgreen: taaaaka jestem dumna! Minie trzeba będzie niedługo zmieniać miejscówkę... ach te dzieci tak szybko rosną... jeszcze dwa miesiące temu luzem się mieściła w kliszówce, a teraz nawet moczboks za mały...

[ Dodano: Pią Wrz 07, 2007 16:00 ]
chcieliście fot? to macie ;)

Wpierw Gruba ukazująca swój łaskawy wielki spasiony zadek (uwielbiam jej zadziorność na poziomie "Cio tam maś? no daj daj daj daj daj!")

Mina moja pajęcza szlachcianka, niestety nie dała zrobić zdjęcia swoim ślicznym wzorkom na plecach....

Duuuuża moja ulubienica w swoim królestwie :D

oraz Szarlota a dokładniej jej nóżki ledwo widoczne spod masy pajęczyny....

Ville, Cybil i Fucel się zbunkrowali i nie chcieli wyjść, ale w sumie Ville wygląda jak Gruba, Cybil jak Szarlota a Fucel to chudsza kopia Dużej, więc wiecie w sumie co i jak ;)

Oli - Pią Wrz 07, 2007 21:46

Makozu, nikt nic nie pisze bo nie widac ze cos tu nowego jest. :wink:
Jak dla mnie pajonki sa ble i fuj! ><
Jednak lubie zdjecia pajeczyn i ostatnie zdjecie dla mnie jest bomba! :mrgreen:
Szkoda ze nie widac kolorkow Miny, bo pajaki bywaja naprawde ladnie umaszczone (? tak sie to u nich okresla :drap: ).

Mangusta - Pią Wrz 07, 2007 21:53

oj tak, Mina to mój najpiękniejszy obecnie pająk, jak się przestanie foszyć to może jej prztyknę foto zadka :)

mogę jeszcze fot pajęczyn porobić, moje nadrzewne robią je w ilościach hurtowych ;)

Tygrys - Pią Wrz 07, 2007 21:56

Mazoku, nie lubiem pajonków ale podziwiam Twoje :mrgreen:
Mangusta - Pią Wrz 07, 2007 22:31

ostatnio z kumplem przenosilimy Cybila do nowej miejscówki... i taka oto mini dyskusja:

(kumpel) - dasz spróbowaaaać przenieeeeść?
(ja) - nie no, to zbyt szybkie, ale Dużą mogę Ci dać do przeniesienia.
- Nieeeee, tylko nie ją, ja bym na zawał padł!!! :shock:

śmieszne tylko że ze wszystkich pajonków Duża jest najmniej problematyczna i najspokojniejsza ;) a Cybil nam omal nie zwiał tamtym razem, spieprzał aż się kurzyło po wannie.

każdy z jonków ma jakiś charakter i to w sumie najfajniejsze :) jutro więcej fot będzie ;)

Oli - Pią Wrz 07, 2007 22:38

Mazoku napisał/a:
każdy z jonków ma jakiś charakter i to w sumie najfajniejsze :)

i kto by pomyslal! ja, nigdy! :wink: to tak samo jak z wezami, do ktorych przekonalam sie dopiero po dotknieciu takowego. :mrgreen:

Tygrys - Pią Wrz 07, 2007 23:02

Olimpia, ja lubiem węże, ale boje się pająków. dziwne takie jakieś.

marhef gdybym Cię kiedykolwiek odwiedziła, proszę, nie pokazuj mi ich :P

Mangusta - Pią Wrz 07, 2007 23:10

Marchef też się boi pająków więc pewnie Ci ich nie pokaże, no chyba że akurat jakiegoś zobaczysz w kącie :D
marhef - Pią Wrz 07, 2007 23:46

Off-Topic:
Tygrys, ale czemu marhef?

Tygrys - Sob Wrz 08, 2007 11:15

marhef, wybacz pomyłkę :oops: :przytul:
Ale mam nadzieję, że jak do ciebie wpadnę to mnie nie wyrzucisz :P

Mazoku, Ty mi nie pokazuj :P

marhef - Sob Wrz 08, 2007 12:09

Off-Topic:
Tygrys napisał/a:
mam nadzieję, że jak do ciebie wpadnę to mnie nie wyrzucisz :P

A w zyciu! Serdecznie zapraszam :)