Archiwum - Psiaki IX
Layla - Śro Sie 18, 2010 09:19
Psu i tak z przeproszeniem wisi jak ma obcięte kłaki, czy na teriera, czy na jimiego hendrixa
Anonymous - Śro Sie 18, 2010 09:44
Ja tak nie do końca się zgodzę, że psu to wisi jak wygląda. Jak np. jest strzyżony, czesany, fryzowany, po każdym spacerze musi mieć wyciągane z włosów pół lasu, w lecie mu gorąco, a może być krótko obcięty i nie mieć wszystkich tych "przyjemności" to myślę, że wolałby być mniej pudlowy, a na krótko
Layla - Śro Sie 18, 2010 09:46
Suka mojej siostry też teraz jest na krótko, bo są upały, takie kwestie jak komfort pomijam bo dla mnie to oczywisty priorytet. Gdybym widziała, że pies się z gorąca męczy z powodu fryzu, opitoliłabym bez żadnych skrupułów.
Ninek - Śro Sie 18, 2010 11:48
sachma napisał/a: |
Ninek napisał/a: | Ja kiedyś byłam tak zdesperowana, że chciałam mieć pudla. |
a czemu uważasz chęć posiadania pudla za desperację?
|
Bo totalnie nie odpowiada mi ta rasa. Zarówno z wyglądu, jak i z charakteru.
I nie uważam tego za rasizm. Ktoś tu chyba myli pojęcia.
Tak samo ni cholery nie mogłabym mieć buldożka francuskiego czy cziłały bo dla mnie te rasy są szczytem brzydoty, tak jak pudel wystrzyżony wystawowo. O charakterach nie wspominając...
Haha, psia rasistka pracująca w przytułku z najbrzydszymi i najtrudniejszymi psami uśmiałam sie
babyduck - Śro Sie 18, 2010 12:06
Ren, a pokaż aktualny fryz Rity
sachma napisał/a: | ze mną wszystko ok, to wy jesteście psimi rasistami | Nie. Większości z nas podobają się pudle jako rasa z różnych względów, mamy tylko inny gust w kwestii fryzur.
nezu - Śro Sie 18, 2010 12:23
babyduck napisał/a: | Nie. Większości z nas podobają się pudle jako rasa z różnych względów, mamy tylko inny gust w kwestii fryzur. |
Otóż to.
Ja nie mam nic do pudli ani ich charakteru, mam coś do robienia z nich fryzurowej afro katastrofy, czy to pod dyktando wystaw i związków kyno, czy dla własnego widzimisię.
Layla - Śro Sie 18, 2010 12:38
Ninek napisał/a: | Haha, psia rasistka pracująca w przytułku z najbrzydszymi i najtrudniejszymi psami uśmiałam sie | Zdziwiłabyś się. Nie mówię tego absolutnie o tobie, uprzedzam. Ale są osoby fanatycznie zaangażowane w sprawy schronisk, adopcji i bardzo nieprzyjemnie się wyrażają o zwierzętach z rodowodem (bo przecież tyle kundelków czeka na dom). Są osoby, dla których wybór rasy i hodowli to fanaberia, skoro schrony przepełnione. Istnieją psi rasiści tego gatunku
Ninek - Śro Sie 18, 2010 12:52
Layla napisał/a: | Ninek napisał/a: | Haha, psia rasistka pracująca w przytułku z najbrzydszymi i najtrudniejszymi psami uśmiałam sie | Zdziwiłabyś się. Nie mówię tego absolutnie o tobie, uprzedzam. Ale są osoby fanatycznie zaangażowane w sprawy schronisk, adopcji i bardzo nieprzyjemnie się wyrażają o zwierzętach z rodowodem (bo przecież tyle kundelków czeka na dom). Są osoby, dla których wybór rasy i hodowli to fanaberia, skoro schrony przepełnione. Istnieją psi rasiści tego gatunku |
No tak, popatrzyłam tylko w kierunku brzydactw, których wielu ludzi nie zauważa, a jest też druga strona Fakt, tacy ludzie też sie zdarzają.
Ja sama gdybym miała mieć jednego psa, na pewno wzięłabym schroniskowego burka. Ale z drugiej strony - jeśli będe miała warunki na 2 psy, to bardzo prawdopodobne, że jeden będzie z papierami.
Szura - Śro Sie 18, 2010 13:12
Cytat: | Ja sama gdybym miała mieć jednego psa, na pewno wzięłabym schroniskowego burka. Ale z drugiej strony - jeśli będe miała warunki na 2 psy, to bardzo prawdopodobne, że jeden będzie z papierami. |
O, a ja mam odwrotnie.
sachma - Śro Sie 18, 2010 16:05
to tego.. od września zaczynamy agility rozmawiałam z bardzo miłą Panią i mamy czekać na dokładne info, ale już kaska w kopertę poszła i będziemy czekać na rozpoczęcie zajęć
sachma - Śro Sie 18, 2010 18:09
potrzebuje pomocy.. chcę kupić dla Lennego szelki - ale jakieś porządne.. jakie szelki są najlepsze? chodzi mi o krój.. bo widziałam różne.. i gdzie mogę takie porządne dostać?
Tess - Śro Sie 18, 2010 19:22
sachma, a po co Ci szelki?
A co do agility, myślę, że będziesz zadowolona, ludzie świetni, ja osobiście uwielbiam ekipę BATową i strasznie żałuję, że nie byłam na ich zawodach. :C
Sysa - Czw Sie 19, 2010 18:43
Co sądzicie o psich przedszkolach? Warto w nie inwestować?
sachma - Czw Sie 19, 2010 19:45
mówiłam już że kocham mojego psa? a najbardziej kocham go po karze.. tia.. po 5min w odosobnieniu pies przed 2h chodzi jak w zegarku.. siad od razu.. leżeć od razu.. noga.. zostaw... wróć.. nawet poproś i daj głos.. no i "ciii" też pięknie.. tylko czemu on taki jest tylko po chwili w samotności?
szelki do chodzenia na smyczy - bo 10m linka + obroża daje efekt ciągnięcia na smyczy.. a tak obroża na spacery a szelki i 10m na zabawę.. no i chciałabym mieć coś za co mogę go złapać jak wyciągam jego cielsko z wody bo ostatnio było ciężko, jak wskoczył do wody z pomostu a później trzeba go było wytargać..
Anonymous - Czw Sie 19, 2010 19:51
sachma, ja czytałam, że szelki są bardzo odradzane dla pudli, bo powodują wady kręgosłupa, zwłaszcza u młodych psów.
|
|
|