To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny

PALATINA - Sob Mar 08, 2008 17:17

Co tam nowego w świecie Witte Molen?

Edit:
Ja juz 3 razy zamawiałam w Animalii i zawsze tyle musiałam czekać, że rezygnowałam, żeby tylko resztę zakupów już mieć. :|

Anonymous - Sob Mar 08, 2008 17:20

Uprzejmie donoszę, iż 20 kg Witte Molen (ta sama mieszanka co w ilości 2 kg) starcza na pełne 4 miesiące dla 9 szczurów (3 samice, 6 samców).

Jestem baaardzo zadowolona i z karmy i z opłacalności tak dużego opakowania. :) Polecam.

PALATINA - Sob Mar 08, 2008 17:22

Viss, to całkiem wydajnie :wink:
Może pomyślę nad tym, bo akurat własna mieszanka mi się zaczyna kończyć.
(Hirek z żoną wyjadają straszne ilości... :roll: )

Edit.
Chyba jednak nie kupię.
Szukam i nie widzę 20 kg w www. sklepach zoo... :|

polna - Sob Mar 08, 2008 18:09

PALATINA, w planecie-zoo jest. :wink:
PALATINA - Sob Mar 08, 2008 19:50

polna,
Dzięki, patrzyłam, a nie zauwazyłam... :oops:
Ale się jednak nie skuszę (po głebokim namyśle).
Własna mieszanka kosztuje mnie jakieś 10 x taniej.
Może, jak będę miała na miesiąc więcej kasy niż obecnie.

Anonymous - Sob Mar 08, 2008 21:32

PALATINA, w planecie-zoo jest jakaś chora cena (219,-), szczęka mi opadła. W zoolandii jest za 115 zł, a ja z rabatem mam za 105 zł. :)
AngelsDream - Sob Mar 08, 2008 21:36

My w Arze kupiliśmy za 95 zł :)
Anonymous - Sob Mar 08, 2008 22:01

Ja w hurtowni też kupowałam taniej, ale nie chce mi się lecieć taki kawał po 1 torbe 20 kg dla 10 zł. ;) Doliczysz benzyne i na jedno wychodzi.
AngelsDream - Sob Mar 08, 2008 22:02

Viss, wiesz my już teraz nie będziemy tylko po jedną torbę jechać ;)
polna - Sob Mar 08, 2008 22:04

Oj rzeczywiście cena kosmiczna, az się zapytam czy się nie pomylili.
PALATINA - Nie Mar 09, 2008 00:49

Ja myślałam, że to "normalna" cena. :?
Za ~100zł to jeszcze rozumiem! :wink:

Natalia - Pią Mar 21, 2008 21:50

Słuchajcie, a to http://www.planeta-zoo.pl...roducts_id=3002 ktoś kupował? Wygląda na urozmaicone. Bo moje szczury wybredne są i obawiam się, że nie tknęłyby czegoś, co ma dużo ziarna. A nie chcę wydawać 15 zł za 2 kg niepotrzebnie(już mi Wildife 2 kg szafkę zawala :x ).
Oli - Pią Mar 21, 2008 21:51

Ja kupiłam, ale jeszcze nie otwierałam. :wink: Moje smrody ziarna nie lubią i Witte Molen standardowego nie jadły, tzn. jadły, ale wyrzucałam pół miski ziarna. :?
Anonymous - Sob Mar 22, 2008 00:37

Natalia, pisałam już o tym, moje tego nie chciały, strasznie grymasiły. :)
Oli - Sob Mar 22, 2008 02:43

Chciałam polecić dwie rzeczy. Od razu podkreślę, że robię własną mieszankę z różnych karm i traktuję poniższe produkty jako dodatek, a nie pokarm podstawowy. Firma niezbyt "ambitna", ale nie jest najgorsza - dobrze zapakowane i szczelnie jedzenie, robaków nie znalazłam.

http://www.krakvet.pl/eur...50g-p-8268.html
Niestety nie podam składu dokładnego, bo jestem na tyle mądra, że wyrzuciłam już pudełko... Jest trochę kolorowych (dość jaskrawych) cosi, ale jest ich niewiele. Poza tym są różnego rodzaju suszone owoce, banany, mało granulatu. Jest trochę więcej ziarna, ale o dziwo moje chłopaki większość pozjadały (normalnie zostawiają dużą ilość).

http://www.krakvet.pl/eur...50g-p-8266.html
Tę karmę kupiłam najpierw z myślą zastąpienia czymś dropsów. Jednak rozmyśliłam się i wsypałam każdemu ze stad po połowie do mieszanki. Zdumiałam się, bo szczury są zachwycone! Pierwsze co to wyjadają te krążki z misek. Ja też jestem zadowolona, bo wszystko było szczelnie zapakowane, ładnie pachnie, a kolor kółeczek jest przyjazny dla oka,a nie oczoj...askrawy. :wink: Poniżej zdjęcie zrobione przeze mnie.