To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. III

idaa - Nie Sty 10, 2010 22:01

agu napisał/a:
tamiska napisał/a:
Poza tym z tego co aga pisalas na forum wynika, ze powiedzialas iz chcesz kota i za pare dni mialas. To nazywasz gruntownym przygotowaniem? :P

a w jaki sposób twoja główka wywnioskowała, że chcenie kota to gruntowne przygotowanie?

Ja rok temu wcale nie dostałam czasu na "gruntowne" przygotowanie się :lol: Córka przyniosła do domu nieprzytomne kociątko znalezione na ulicy, tak mokre i wychłodzone, że prawie nie oddychało. Kocica pomimo prognoz weta przeżyła i ma się dobrze. Ma już ponad rok, jest wysterylizowana. Ogonem bije na prawo i lewo, rzuca się na ludzi nie gorzej od psa, potrafi capnąć gościa w łydkę, a każde głaskanie kończy się śladami zębów na naszych rękach. Zaszczepiłam ją na wściekliznę, żeby w razie czego nie mieć problemów w przypadku pogryzienia kogokolwiek :lol: . Do czego zmierzam... tamiska zachowanie Waszego kota w porównaniu z wścieklizną Kociambry jest chyba normalne, w końcu to wciąż młody kot. Ja już przestałam łudzić się, że kocica z tego "wyrośnie" :twisted:

Anonymous - Nie Sty 10, 2010 22:23

No to teraz zdjęcia na rozluznienie atmosfery :serducho:

Fea - Nie Sty 10, 2010 23:34

Oli napisał/a:
No i podtrzymuję swoją tezę, że reagujecie nazbyt wrażliwie.
My król nie reagujemy wrażliwie, bo wrazliwość zarezerwowaliśmy na niedzielne wieczory, kiedy to ronimy kryształowe łzy w chusteczkie oglądając dramatyczne losy Elżbiety i tego buca Raleigha. My król uważamy, że nie ma co robić halo z naturalnych zachowań zwierzora, nie sugerując żadnych krzywd, a jedynie niepotrzebne panikarstwo przy byle prychnięciu. Swoją drogą kot jest śliczny, owszem.
Oli - Nie Sty 10, 2010 23:37

Off-Topic:
Fea, nie piszę tylko o Tobie, daj sobie już spokój, proszę... :roll:

Anonymous - Nie Sty 10, 2010 23:41

oli, ty nie dostrzegasz różnicy między "moj kot jest taki śmieszny, robi to i to(bawi się..)" a "zaobserwowałam coś bardzo dziwnego mój kot robi to i to (bawi się...)
a inni dostrzegają i tyle. trudno.

Oli - Nie Sty 10, 2010 23:43

Off-Topic:
tak, nie wszystkim było dane dostać niebieską tabletkę... ;) tylko wybrańcy :lol:

Anonymous - Nie Sty 10, 2010 23:49

Off-Topic:
tylko oklapnięci :]

a kot jest jak kubełek.

AngelsDream - Pon Sty 11, 2010 00:51

agu napisał/a:
a kot jest jak kubełek.

Ukradli go w Polsce diabełkowi? :lol:

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 11:44

A co myslicie o tej karmie?? http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=1081 Moze byc dobra??

A, i czy wasze koty korzystaja z krytych kuwet?? Nie bylo problemu z tym?? Zastanawiamy sie nad kupnem takiej luckowi, ale boimy sie, ze bedzie sie bal tam wchodzic... W razie czego da sie sciagnac gore i zrobic z niej zwykla kuwete??

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 12:20

mój to czasem żre jak mi się gotować nie chce.
quagmire - Śro Sty 13, 2010 12:30

Stefan ma krytą.
Nie miał problemów z nauczeniem się korzystania z niej, ale ma bez drzwiczek, bo najpierw go przyzwyczjałyśmy do korzystania bez nich, a później jak założyłyśmy, to nie za bardzo chciał wchodzi. Poza tym on jest duży, więc jak nie ma drzwiczek, to może sobie głowę wystawić i jest mu wygodniej :P
Ale cała góra się zdejmuje i może to też stać jako normalna kuweta.

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 12:37

też chcemy krytą kupić, bo roznosi żwirek po całej łazience, ale nie wiem jakie wymiary będą dobre dla dorosłego miałkuna. tamiska jak twój kot nie boi się wejść do transportera, to do takiej kuwety też nie powinien.

powiedzcie mi, do kiedy karmić kota karmą dla kociąt?

Anonymous - Śro Sty 13, 2010 13:21

agu napisał/a:
powiedzcie mi, do kiedy karmić kota karmą dla kociąt?

do 1 roku, a miaukuna dluzej nawet do 1.5 roku tak czytalam :)

Maly nie lubi transportera, wiec sie zastanawiam :)

quagmire - Śro Sty 13, 2010 13:30

Stefan też nie lubi transportera, a z kuwetą nie ma problemu, więc to nie reguła.
Anonymous - Śro Sty 13, 2010 13:50

quagmire, a jak sie sprawdza? rzeczywiscie mniej sie wysypuje, mniej pachnie itd??
Czytalam, ze dla kocurow lepsza jest kryta, bo wiele lubi sikac na stojaca, a kuweta im na to pozwala, aby naturalnie sobie obsikac scianke ^^

aga zwykle w sklepach internetowych pisze, ktore sa dla duzych kotow tymu miaukun :)