To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?

Anonymous - Sob Cze 16, 2007 11:29

Off-Topic:
Angelsdream, przy 12 szczurach też bym sprzątała codziennie. Miałam 15 przez jedną noc w 4 klatkach i myślałam, że wykorkuję przez ten smrodek.;]

Anonymous - Sob Cze 16, 2007 16:08

Off-Topic:
biedna nezu :lol1:

Ja u 4 dziewczyn sprzatam raz na dwa tygodnie. Uzywam zwirku drewnianego. Kupuje 15 litrow za 15 zl. (cala szafe mi zwirek zajmuje ;) ). Tyle ze polki wycieram codziennie.

Oli - Sob Cze 16, 2007 17:11

Ja moim wszystkim smrodom (2x3) sprzatam co dwa tygodnie. Uzywam Cipsi cytrynowych u chlopakow. U dziewczyn ostatnio sprobowalam stop-smell ale po 3 dniach od sprzatania wcale nie jest taka stop... O tyle jest u dziewczyn latwiej ze sikaja do fretkowej kuwety tylko.
PALATINA - Sob Cze 16, 2007 17:29

Ja wymieniam Catsa chłopakom co 2 tyg (przy wybieraniu kupek 2 x w tygodniu i przy myciu klatki co 5-7dni) i jest oki.
Śmierdzi mi bardziej od prętów zasikanych, rur i domków. :?

Anonymous - Sob Cze 16, 2007 17:46

a ja mam ściółkę z drewna, firmy Yama. jest niedroga, wydajna i u mnie skuteczna.
Anonymous - Sob Cze 16, 2007 19:13

merch, ja używam no-smella i przy 5 samcach wytrzymuje ok. 5 dni upału i spokojnie 7 dni normalnie. :) U 2 samic starcza na prawie 2 tyg.

Layla, jest i na razie go polecam. Postaram się fotę opakowania wrzucić.

zona napisał/a:
Chyba mam jakieś sprzątaniowe zboczenie po mamusi.;]
no chyba faktycznie masz :lol: Ja niby też mam, ale 3 klatki, w tym giga woliera to dla mnie za dużo 2 razy na tydzień. :D
Natalia - Wto Cze 19, 2007 14:23

Dziś kupiłam żwirek Pinio(10 L, na zapas). Szczerze mówiąc, nie jestem zadowolona. Mocno pachnie drewnem sosnowym. Chyba gorzej niż trociny. Szkoda...

Matylda, jaki to żwirek(jaka nazwa)??

Layla - Wto Cze 19, 2007 16:04

Natalia, Pinio jest super, poza tym nie wiem czy wiesz, że cats też jest z drzew iglastych, ale podczas produkcji likwiduje się te tam szkodliwe związki - fenole.
Anonymous - Wto Cze 19, 2007 16:11

Natalia to jest jakis bezfirmowy. Tylko sklad napisany. Zadnej nazwy ani nic.
Anonymous - Wto Cze 19, 2007 16:26

Matylda, a gdzie kupujesz? Może zrób fotkę? :)
Anonymous - Wto Cze 19, 2007 21:42

Juz mi sie skonczylo, bede miala za tydzien to zrobie zdjecia. Kupuje w malym sklepiku w moim malym miescie ;)
ivi - Wto Cze 19, 2007 22:54

Też używam Pinio (dzisiaj kupiłem 20kg) Jestem zadowolony z niego... Nie śmierdzi, nie rozsypuje się... I jest w sumie tanie... Inne podobne w Zakopanem kosztowały 30 zł za 5 kg, a ja w Nowym Targu dałem 14 zł za 10 kg... Jeszcze na benzynę zostało :P
Savash - Śro Cze 20, 2007 21:31

Czy ktoś próbował żwirku drewnianego marki Carreffour? Widziałam taki ostatnio za 9,90 ale nie kupiłam. Przejechałam się ostatnio na trocinach Chipsi. Moje chłopaki dostali po nich takiego kichania, że szkoda gadać.
falka - Śro Cze 20, 2007 21:33

Savash, też kupiłam trociny chipsi, bo nie było maisa - okrutnie pylą, ostatni raz to kupiłam! :evil:
Savash - Śro Cze 20, 2007 21:36

To Cat's Dream :/ Drogi trochę...